Letkajenkkaa

Viikko 24/2022 (13.-19.6.2022)

Ei oikein pääse kesä säiden puolesta kunnolla käyntiin. Tällä viikollakin lämmöt ovat jääneet pääosin alle kahdenkymmenen asteen ja kun aurinkokin on pilvien takana, niin ei nuo ulkovedet oikein pääse lämpenemään sellaisiksi, että sinne menisi mielellään edes märkäpuvun kanssa.

“Superviikonloppu” jäi vähän piippuun – onneksi. Tarkoitukseni oli pe-la yönä pyöräillä Pirkan yö-pyöräily, lauantaina osallistua Pirkkalan sprintti triathloniin ja sunnuntaiaamusta olisi Jukolan viestin ankkuriosuus. Jukolaan lukuunottamatta tapahtumissa oli omalta osaltani säävaraus. Pyöräily saatiin suoritettua mahtavassa säässä, mutta triathlon jäi väliin reippaan sateen ja viileän sään vuoksi.

Maanantaina kävin konttorilla pyörällä. Aamusta selvisi kuivin kamppein, mutta kotiin tulessa viimeisellä kahdella kilometrillä sain sen verran paljon vettä niskaani, että uitettuna koirana tuli tultua kotiin. Aamupäivästä oli myös hieronta.

Tiistaina kävin pelaamassa puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Pienten väärinkäsitysten vuoksi meillä oli pelaajia 5 kpl ja oman mokan vuoksi luovuin pelipaikastani. Onneksi naapurikentällä oli yhden miehen vajaus, joten pelasin vuoron toisella porukalla. Hyviä ja tasaisia eriä saatii tuollakin ryhmällä. Itselläni oli alkupään erissä vähän haasteita, kun olin jokunen tunti aiemmin saanut silmätippoja ja toinen pupilli oli laajentunut. Tämä tuntui aiheuttavan vähän haasteita 3D-näössä ja ohilyöntejä tuli oudoissa tilanteissa – tai sitten olin vaan niin huono.

Keskiviikkona kävin jälleen pyörällä töissä. Olin vaihtanut graveliin kapeat sliksit ja sitä myöden gravelin vauhti parani. Illalla kävimme MO:n porukan kanssa ensin Tohlopissa uimassa avovedessä märkkärin kanssa. Oma uinti tuntui viime kertaista paremmalta ja matkaa kertyikin 45 minuutissa 2 kilometriä. Uinnin päälle poljimme Kolmenkulmantiellä 5 x 4 minuutin vetoja paluumatkan palautuksella. Itse sain gravelillani vetoihin n.300 W:n keskitehot. Hapokasta oli ja edellisen viikonlopun kisa varmaankin vielä painoi.

Torstaina kävin juoksemassa ensimmäistä kertaa viikonlopun kisan jälkeen. Nytkin lämppä ja verkka rauhallisesti, mutta välissä kävin tekemässä Lamminpään kentällä 10 x n.60m rennonreippaita vetoja, kävely/hölkkä palautuksella. Ihan ok kulki.

Perjantaina kävin ensin pyörällä töissä. Sitten illalla oli ohjelmassa reilun 130 kilometrin Pirkan yö-pyöräily. Sen startti oli klo 21, jolloin lämpöä oli n.18 astetta ja aurinko paisteli. Ilma oli melkein tyyni eikä sateen uhkaa ollut. Oli siis mitä mainioin pyöräilysää. Matkaan lähdettiin n.40 pyöräilijän ryhmissä ja itse asetuin ensimmäiseen ryhmään. Se kuitenkin hajosi melko pian kahtia ja itse jäin jälkimmäiseen. Olin liikkeellä kapeilla renkailla varustetulla gravelilla ja vähän arvelutti, miten pysyn sillä ryhmässä mukana ja riittääkö pyörän vaihteet, sillä edessä on vain yksi ratas. Illan hämärtyessä ja auringon laskiessa ilmakin alkoi viilenemään. Itselläni oli lyhyet pyöräilyhousut, mutta yläpäässä oli irtohihat ja tuuliliivi. Lämpö tippui alimmillaan noin kymmeneen asteeseen, ja näpit ja käsivarret alkoivatkin vähän palelemaan. N. 77 kilometrin kohdalla Muroleessa oli tapahtuman ainoa huoltopiste. Ryhmämme pysähtyi sinne 10 minuutiksi tyhjentämään ja tankkaamaan. Itse laitoin stopissa hanskat käteen ja sadesuojat kenkien päälle estämään kylmää viimaa. Keskivauhti oli taukopaikalle tullessa hieman päälle 32 km/h ja sama tahti jatkui maaliin asti. Kärjessä oli 8 hengen telaketju, joka piti hyvin vahtia yllä koko neljän tunnin reissun ajan. Itse pääsinkin peesissä melko helpolla, ja reissun keskisyke olikin vain 108 bpm ja keskitehotkin vain 135W.

Lauantai olikin sitten huilipäivä, vaikka kyllä vuorokauden ensimmäinen tunti tulikin vielä poljettua. Iltapäivällä lähdin ajelemaan kohti Mynämäkeä, jossa järjestettiin tämän vuoden Jukola. Takaluukkuyöpyminen oli ihan hyvä ratkaisu ja sainkin nukuttua riittävästi. Vaikka yöllä tulikin vähän vettä, niin aamu valkeni aurinkoisena. PunKun joukkueessa jälleen juoksin ankkuriosuutta, joka oli tällä kertaa melkein 17 kilometrin mittainen. “Juoduimme” jälleen uusintalähtöön, joka starttasi klo 9.00. Tuolloin lämpöä oli ehkä 15 astetta, aurinko edelleen paisteli ja tuulistakin oli. Ensimmäiset rastit olivat melkoista joukkuryntäystä ja letkassa juoksemista/kävelemistä. Alku olikin melko hidasta etenemistä, mutta oikeat rastit tulivat onneksi vastaan ilman isompia pyörimisiä. Rasteja reitillä oli yhteensä 35 kappaletta eikä yhdenkään kanssa ollut isompia ongelmia. Hommaa auttoi urat ja letkat. Tosin vauhdin kannalta letkat olivat hidaste, mutta onneksi esim. avokallioalueilla pääsi hyvin ohittelemaan. Omaakin suunnistusta jonkin verran oli – tai ainakin uravalintoja. Aikaa suunnistukseen kului 2:22 ja matkaa kertyi 18.5 kilometriä, eli tuli aika vähän kiertoa – n.10%. Tyytyväinen olen suoritukseeni, etenkin kun suunnistuskertoja on viime vuosina ollut melko vähän. Ja mukavaltahan tuo suunnistus tuntui, jos nyt Jukola-suoritusta tällä tasolla voi oikein oikeaksi suunnistamiseksi sanoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *