Paluu iltarasteille

Viikko 22/2022 (30.5. – 5.6.2022)

Se on kesä ny. Ainakin kalenterin mukaan. Lämpömittari väittää kyllä ihan muuta ja jos uloskin katselee, niin vihreyden lisäksi ei oikein muuta kesäistä tällä viikolla ole ollut tarjolla. Tai taitaa se suomen kesä tällainen normaalisti olla – vettä, tuulta ja 15 astetta lämmintä. Viikon päästä olisi jollain jo ensimmäiset triathlonkisatkin Suomessa – minulla onneksi ei.

Maanantaina olin konttorilla auton kanssa. Taas oli hierontapäivä. Tällä kertaa ei ollut onneksi niin kipeät paikat kuin viimeksi. Illalla kävin avaamassa iltarastikauden Julkujärven maastoissa. Löysin vielä kamppeni ja vanhan vahvuinen piilarikin onnistui menemään silmään melko nopeasti. Viimeksi olen kartta kädessä ollut vuonna -20 Jukolan viestissä. Tämä oli toinen kerta iltarasteilla sitten kesän 2017. 5 kilometrin rata meni vähän päälle 50 minuutin kun tuo metsäjuoksu ei ollut enää oikein selkärangassa. Ja tulihan siinä vähän hakemistakin muutamalla rastilla. Metsä oli märkä, mutta vesisateelta tuli vältyttyä.

Tiistai oli väsypäivä. Kotikonttorilla, mutta aamutreenikin jäi tekemättä kun oli niin veto poissa. Olisikohan edellisen päivän suunnistus ollut niin rankka. Illalla kävin tosin pelaamassa puolentoista tunnin sulkapallonelurit. Tällä kertaa olin taas vähän paremmassa iskussa kun edellisellä viikolla. Jalka oli tuoreempi joten erävoittojakin tuli enemmän.

Keskiviikkona oli konttoripäivä ja liikkeellä olin maantiepyörällä sillä mielellä että töiden jälkeen Säijän kautta kotiin. Aamulla tuli vähän tihkusadetta, mutta illalla pääsi kuivana kotiin – etelätuuli tosin oli kiusana. Rauhassa menin, ja pelkästää Säijän kautta ilman lisäkiertoja. Matkaa kertyi n.52 kilometriä ja aikaa kului vähän vajaat 1:50. Keskitehot olivat 169W.

Torstaille oli luvattu vettä koko päiväksi, mutta kun heräsin 5:30 niin ilma näytti komealta, joten päätin lähteä hetimiten juoksulenkille. Tein vajaan 12 kilometrin lenkin Lamminpään mäkilenkillä. Nousumetrejä kertyi yhteensä 230. Alkumatkasta jalka oli vielä melko uninen, mutta ensimmäisten mäkien jälkeen alettiin päästä vauhtiin. Tosin keskivauhti oli vain hieman alle viittä, kun rapsakoita mäkiä osui aika monta tuolle lenkille. Illalla kävin vielä uimassa tunnin verran Ylöjärven uimahallissa.

Perjantai oli keskiviikon toisinto. Maantiepyörällä konttorille ja aamulla kastui vesisateen toimesta ihan kunnolla. Illalla onnistuin välttelemään sadealueet kun poljin Säijän ja Nokian kautta kotiin. Matkaa kertyi vähän alle 60 km ja aikaa vähän päälle 2 tuntia. Rauhassa yritin mennä, mutta keskari nousi kuitenkin vähän päälle 28 km/h, mutta keskisyke oli onneksi 110 bpm, keskitehot 170W.

Tämän viikon tehopläjäys oli lauantaina aamupäivällä, kun kävin tekemässä Lamminpään kentällä 12 kpl 1000m vetoja 200m/2min kävelypalautuksella. Ohjelman mukaan vedon ensimmäinen 500m 4:15 min/km vauhdilla eli 25.5s / 100m ja jälkimmäinen 500m 3:50 min/km eli 23s / 100m. Napsun liian koviksi vedot muodostuivat, sillä vetojen keskivauhdit olivat kaikki 3:50 – 4:00. Tai pari oli vähän kovempaakin. Melko hankala pitää noin tarkkoja vauhteja vaikka 100m välein kellosta ajan tarkistinkin.Aika rennosti vedot kuitenkin menivät, vaikka määrä toki alkoi viimeisissä vedoissa jo tuntumaan. Juoksun jälkeen lähdimme ajelemaan Hämeenlinnaan YO-juhliin. Juhlien jälkeen kävin vaihtamassa Tiiriön ABC:lla pyöräilykamppeet päälle ja polkaisin paluumatkan pyörällä. Alkumatkasta oli vähän sateen uhkaa ilmassa ja muutaman tipan saikin niskaani, mutta vaatteet kyllä kastuivat hien toimesta. Tuulen suunta oli luoteesta, eli koko matkan joko vastainen tai sivusta. Vasta kolmen tunnin ajon jälkeen pääsin parin kilometrin ajaksi myötätuuleen. Reitti kulki Iittalan, Toijalan, Viialan ja Lempäälän kautta. Loppumatkalla kiersin vielä Säijän ja Nokian keskustan kautta jotta satku tulisi täyteen. Vastatuulen vuoksi keskinopeus jäi vain 28 km/h:ssa. Matkaa kertyi 101 km ja aikaa kului hieman päälle kolme ja puoli tuntia. Keskiteho oli 177W. Nousumetrejä oli hieman päälle 600 ja etenkin alkumatka tuntuikin melkoisen ylämäkivoittoiselta. Iltaysin jälkeen olin perillä.

Sunnuntain treenit meinasi jäädä vallan väliin, kun viivytin niiden aloitusta päivemmälle, mutta sitten alkoikin tulemaan vettä ihan huolella. Sade loppui onneksi iltapäivällä ja pääsin lähtemään Sasi – Siuro -pyörälenkille. Matkaa kertyi vähän reilu 57 kilometriä ja aikaa kului vähän vajaat kaksi tuntia, joten keskariksi muodostui 29.5 km/h. Keskitehot olivat 187W. Edelleen oli tuulista, mutta tällä kertaa oli sentään myötäisiäkin pätkiä. Alkuun tiet olivat märät, mutta pikku hiljaa ne kuivuivat ja loppumatkasta paisteli jo aurinkokin. Pyöräilyn päälle tein reippaan 5 kilometrin juoksulenkin. Jalka tuntui pyöräilyn päälle ihan hyvältä ja vauhti nousikin 4:01 min/km:iin. Juoksu kulki aika rennosti eikä juurikaan joutunut puristamaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *