Savihölkkä 2022

Viikko 16/2022 (18.-24.4.2022)

Viikko alkoi pääsiäispyhällä joten lyhennetyllä työviikolla mentiin. Treeniviikkokin oli tuntimäärällisesti vähän maltillisempi, sillä lauantaina oli kisapäivä ja sitä silmällä pitäen vähän passailtiin treeneissä.

Kelit olivat tälläkin viikolla kohdillaan. Päivälämmöt olivat taas useana päivänä pitkälti päälle kymmenen astetta ja kun aurinkokin paisteli kivasti, niin lumet ovat saaneet kyytiä ihan kunnolla. Mutta kyllä lunta vielä ainakin meidän pihassamme riittää ihan kunnolla. Loppuviikosta alkoi vähän viilenemään ja sama trendi näyttäisi jatkuvan ensi viikollakin – saa nähdä millainen takatalvi on vielä tulossa.

Pyhäpäivän kunniaksi maanantaina kävin polkemassa ensimmäisen Säijän lenkkini tänä keväänä. Alku ei ollut kovin lupaava, sillä parin kilometrin jälkeen takakumi puhkesi kun tappajasepeli pureutui sisäkumiin asti. Varikkokäynnin jälkeen matka jatkui ilman ongelmia. Alun pyörätieosuuksia lukuunottamatta Säijän lenkki oli jo ihan TT-pyöräkelpoinen, vaikka itse olinkin vielä gravelilla liikenteessä. Iltapäivälenkillä lämpöä oli 11 astetta, aurinko paisteli ja tuulestakaan ei ollut harmia. Nokian Kankaantakan lisälenkin kanssa reissulle tuli mittaa tarkka 60 kilometriä keskivauhdin ollessa 27.1 km/h. Keskitehot olivat 183W ja keskisyke 125 bpm. Mukavan rennosti pyörä kulki.

Tiistaina aamupäivällä kävin juoksemassa läheisellä pyörätiellä 6 x 500 m vetoja. Rentoja vetoja “yritin” mennä, mutta jalat olivat vähän väsyneen oloiset, joten en sitten tiedä oliko meno sitten niin rentoa. Vetoja ajat menivät 1:47 – 1:49 minuutin välille. Illalla kävin vielä pelaamassa puolitoista tuntia sulkisneluria vakioporukalla. Peli ei vieläkään kulkenut ihan mallikkaasti, kipeä olkapääkin vähän laittoi varomaan pelaamista ja ennen kaikkea iskuja.

Keskiviikkona oli toimistopäivä ja pyörällä olin liikenteessä. Reppu piti olla mukana vaihtovaatteille, sillä aamun nollakeli muuttui illaksi 15 asteeseen, joten vähän kevyempää piti laittaa päälle kotiin päin ajaessa. Illalla oli vielä MO:n yhteistreenit. Poljimme Kolmenkulmantiellä duathlon-treenin. Se sisälsi 3 x 10 min pyöräilyä + 5 min juoksua. Pyörällä yritimme pitää tehoja yllä ja itselleni tulikin keskimäärin 215W tehot harjoitukselle. Itselläni oli graveli alla. Juoksu tuntui ihan hyvältä, mutta vauhdit eivät olleet kovin kummoisia ja keskari jäikin 4 minuutin tuntumaan. Päälle oli uimahallilla vielä tunnin uintitreenit.

Torstaina kävin myös konttorilla pyörällä, ja jälleen piti iltapäivällä turvautua vaihtovaatteisiin. Illan treenin jätin väliin, sillä jalat olivat vähän väsyneet oloiset ja säästelin niitä lauantaille. Perjantai oli lepopäivä.

Launataina ajelimme Loimaalle Savihölkkää juoksemaan. Juoksumatkaksi oli ilmoitettu 7 kilometriä, mutta todellisuus oli 6,7 km. Lähtö oli klo 14 ja tuolloin lämpöä oli 11 astetta ja jonkin verran pohjoistuulta. Sen verran oli kuitenkin lämpöä, että uskaltauduin juoksemaan lyhyissä trikoissa, mutta yläpäässä oli lämpökerraston paita ja kaulalla buffa. Alkuverrassa jalat tuntuivat ihan hyvältä eikä akillesjänne tai polvi vaivannut, vaikka vähän tuntemuksia olikin. Viivalla oli noin 100 juoksijaa/kävelijää. Heti paukusta näki, ettei kärkisijoille oli mitään asiaa. Viitisentoista kanssakilpailijaa säntäsi alkukiihdytyksessä edelleni, ja paljon oli nuoren näköistä menijää. Ensimmäisellä kilsalla ohitin muutaman, mutta seuraaviin olikin sitten jo kertynyt kaulaa viitisenkymmentä metriä. Alku oli vielä vastatuulipätkää ja kun yksin juoksi, niin siinä vähän kärsi. 3-4 kilometrin välillä ohitin vielä jokusen juoksijan, mutta sen jälkeen tilanne vakiintui. Edessä meni kuitenkin jokunen selkä ja niitä vähän sainkin kiinni, mutta matka loppui kesken. Miesten sarjassa olin 7. ajalla 25:07 ja hävisin voittajalle puolitoista minuuttia. Jalka tuntui hyvältä eikä hapottanut liikaa. Rajoittavana tekijänä tällä kertaa oli hapenotto ja ehkä pieni varovaisuus. Jos olisi uskaltanut ottaa alun vähän reippaammin, niin olisin voinut saada peesiapua ja alittaa 25 minuutin ajan, mutta sitä ei koskaan voi tietää. Nuoriso oli tänä päivänä kova sana, sillä edelläni ei tainnut olla kuin kaksi ikäsarjalaista. Vaittinenkin jäi viidenneksi – tosin ei tainnut olla ihan kunnossa, kun minäkin jäin hänelle vain 14 sek.

Sunnuntaina aamulla oli MO:n yhteistreenit uimahallilla. Uimme 3 x 1000m. Ensimmäinen sileenä, toinen pulliksella ja kolmas lättpullina. Uintiaika oli 1:01:40, joka on ihan ok, kun ensimmäinen tonni oli vielä sileenä ja siihen kului aikaa 22:40. Pulliksella 2 min nopeammin ja lätpullilla taas 2 min nopeammin. Uinnin päälle poljimme pienellä porukalla Siuro-Sasi -lenkin. Teimme kolme 10 minuutin vetoa 5 minuutin palautuksella. Muuten rauhallista polkemista. Ensimmäinen veto lähti Siuron Patrian risteyksestä, toinen Mettistentien risteyksestä ja viimeinen Sasin mäkeen. Lämpöä ei ollut kuin 7 astetta ja pohjoisesta tuuli. Vedot olivat vastatuuleen ja raaka ilma otti vähän keuhkoihinkin. Sasin mäki meni aikaa 8:30, joka oli puoli minuuttia nopeampi kuin pari viikkoa aiemmin, mutta silloin heikommassa kelissä (räntää yms.) Keskitehoiltaa vedot eivät olleen kummoisia, 249W, 262W ja 292W. Jalkaa hapotti ihan jonkin verran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *