Suvigummit alle

Viikko 15/2022 (11.-17.4.2022)

Kevät alkaa vihdoinkin etenemään. Yöpakkasilla vielä ollaan oltu, mutta päivälämmöt ovat olleet vahvasti plussan puolella. Toki räntääkin ollaan vielä saatu ja lumipeitettä on vielä melkoisesti, mutta sulamisprosessio on hyvällä mallilla. Sen verran on luottoa tuleviinkin keleihin, että pitkänäperjantaina vaihdoin nastarenkaat pois niin maasto- kuin gravel-pyörästäkin.

Maanantaina oli sen verran väsynyt olo ja perinteistä maanantaihedaria, että jätin treenit väliin. Päivällä oli jalkahierontaa, joten senkin puolesta oli ihan hyvä, että juoksulenkille ei tullut lähdettyä.

Tiistaina jäi jälleen sulkapallo väliin iltamenojen vuoksi. Iltapäivällä poljin kuitenkin trainerilla puolentoistatunnin ohjelman mukaisen treenin Zwiftissä. Harjoitus sisälsi 5 x 10 minuutin voimapolkemista ylämäkeen 50-60 cadenssilla n. 200W tehoilla. Välissä pari minuuttia kevyttä polkemista. Hyvin jaksoi polkea, eikä isompia naamanliikkeita treeni aiheuttanut. Iltaohjelmana oli vähän tankkailua kaupungilla työporukalla. Autolla olin kuitenkin liikenteessä.

Keskiviikkona kävin gravelilla konttorilla. Vielä oli pari jääpaikkaa reitillä, mutta kesäisen oloista alkaa työmatkalla jo olla. Illalla oli MO:n yhteistreenit, jotka alkoivat ensin reilun tunnin juoksulla Mastontiellä, jossa alkuverran jälkeen teimme lyhyitä mäki-intervalleja. Juoksun päälle oli vielä tunnin uintitreenin Ylöjärven uimahallilla.

Torstai-iltana poljin trainerilla Zwiftissä 2,5 tuntia keskitehoilla ja -sykkeillä. Pyöräreitille osui sopivasti toinen suomalainen ja samanvauhtinen kirittäjä, jonka kyydistä ei parantunut tippua. Keskitehot olivat 171W ja keskisyke 122bpm. Mukavan tahtista polkemista suht tasaisessa maastossa.

Pitkänäperjantaina poljin päivällä ensin 75 minuutin ohjelmanmukaisen hajoituksen trainerilla. Alkuverran jälkeen tein 5 x 20 sek vetoja n. 400W:n tehoilla + 3:40 min palautusta. Sitten päälle 8 minuuttia nousevatehoista polkemista 180W:sta 210W:iin, ja päälle vielä 6 minuuttia n.270W tehoilla. Etenkin viimeinen 6 minuuttia oli melko hapokasta menoa. Pyöräilyn päälle lähdin juoksemaan Kolmenkulmantielle 2+2min kiihtyvävauhtisia reippaita vetoja. Ensin kymmenen minuuttia verraa ja sitten 4 vetoa 2 minuutin kävelypalautuksella. Ensimmäinen ja kolmas veto olivat loivaan mäkeen ja jonkinmoiseen vastatuuleen, joten niiden vetojen keskivauhti jäi 3:55 min/km. Toiseen suuntaan tehdyissä vedoissa vauhti nousi 3:40 min/min.

Lauantaina oli komea pyöräilypäivä. Tuulta ei juurikaan ollut ja aurinko paisteli. Aamulla yhdeksän aikaan kun lähdin kotoa kohti Vihnusjärveä, niin lämpöä oli pari astetta, mutta neljän tunnin reissun aikana lämpö nousi lähemmäs kymmentä astetta. Vihnusjärveltä lähdimme MO:n porukalla kohti Siuroa. Porukka jakautui melko pian kahteen pieneen ryhmään. Siurosta suuntasimme Salmille, josta kaarsimme Porintien kautta Jumesniemeen. Heinijärvellä porukka jakaantui taas kahtia ja itse lähdin siihen ryhmään, joka lähti kiertämään vielä Hämeenkyrön ja Viljakkalan kautta lisälenkkiä. Matkaa kertyi yhteensä 100.5 kilometriä, jonka keskivauhti oli 26 km/h ja keskiteho 166W. Kevään tähän mennessä pisin ulkopyöräily meni mukavasti.

Sunnuntai oli myös komean aurinkoinen, ja aamupäivällä kävinkin juoksemassa parinkympin lenkin PK1-sykkeillä. Perinteinen Nokian paloaseman lenkki + Tesoma-Vuorentausta -lisäkiekalla höystettynä. Aikaa kului vähän alle 1:50 tuntia, joten keskivauhti oli 5:19 min/km ja keskisyke 117bpm. Vähän edellispäivän pyöräily painoi, eikä jalat olleet ihan tuoreimmillaan, mutta ihan mukavasti kuitenkin kulki, kun vauhti oli noin maltillinen. Päivänokosten jälkeen kävin vielä Tesoman uimahallissa uimassa kun pääsiäisen vuoksi Ylöjärven halli oli kiinni ja MO:n yhteistreenit sen vuoksi tauolla. Uin 2500m 500m pätkissä. Kaksi ensimmäistä menin pullarilla, kaksi seuraavaa lätpullia ja viimeinen taas pelkällä pullarilla. Altaassa olin n.55 minuuttia ja uintiaika oli muutaman sekunnin alle 50 minuuttia. Sopivaan aikaan olin liikenteessä, sillä melko rauhassa sain radalla uida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *