Lumi-inferno

Viikko 14/2022 (4.-11.4.2022)

Tähän kohtaan sopisi nyt montakin erilaista heittoa keväästä yms., mutta jääköön nyt laittamatta. Viikon teemana kuitenkin oli lumi ja sen tulo ja paljous. Maanantai-illasta 24h eteenpäin tipahti Pirkanmaalle kolmisenkymmentä senttiä uutta lunta. Alkuun vähän märempänä, mutta pääosin pakkaslumena – ja kovan tuulen kera. Kevät sai vähän taka-askelia ja hiihtokauden lopetuspäätöskin meni uudelleen harkintaan. Sukset jäivät kuitenkin telineisiin ja viikonloppuna ne tuli laitettua kesärasvoihin.

Maanantaina kävin konttorilla pyörällä. Aamulla oli asteen verran pakkasta ja uutta lunta oli tullut jo pikkuisen. Illalla kotiin ajaessa Pirkkalan puolella Pyhäjärveä satoi vettä/räntää, mutta Rajasalmen sillan jälkeen sade muuttui lumisemmaksi ja Kalkussa lunta oli tullut jo jokunen sentti. Iltaan mennessä märkää lunta oli satanut sen verran, että piti laittaa A tulille ja lykkiä piha ja tie puhtaaksi nuoskalumesta – jotta seuraavana päivänä olisi vähän helpompaa.

Heti tiistaiaamuna olikin sitten seuraavien lumihommien vuoro. Tien ja naapurien pihojen lykkimiseen meni 2,5 tuntia, eli siihen meni aamutreeniin varattu aika ja vähän enemmänkin. Illalla kävin pelaamassa 1,5 tuntia sulkapalloneluria. Kolmen viikon tauon jälkeen oli ihan kiva plätkiä vaikka pelifiilis olikin kateissa ja joutui tosissaan tsemppaamaan itseään että keskittyminen säilyi. Myöhempään illalla sitten vielä samanlainen 2,5 tunnin setti lumihommia kuin aamullakin.

Keskiviikkoiltana pyöräilin trainerilla 75 minuutin vetoharjoituksen. Treeni sisälsi 15 kappaletta 7-10 sekunnin maksimivetoja, joka toinen istuen joka toinen putkelta. Pyöräilyn päälle vielä Ylöjärven uimahallille tunniksi MO:n yhteistreeneihin.

Torstaikaan ei mennyt ihan ohjelman mukaisesti, kun oli vähän aikatauluhaasteita, mutta illalla kävin juoksemassa rennon 19,5 km:n lenkin. Sykkeitä ja nopeuksia ei tullut matkan aikana seurattu, vaan menin ihan fiiliksen mukaan rentoa juoksua. Aika hyvin oli jo kevyenliikenteenväylät sulaneet, mutta paikoin oli vielä lumista/sohjoista. Kengät märkänä tuli tultua kotiin. Aikaa kului hieman päälle 1,5 tuntia. Keskivauhti oli 4:42 min/km ja keskisyke 128 bpm, eli ihan ok. Hyvin jaksoi vaikka jalat olivatkin etenkin alkuun vähän kankean oloiset.

Perjantai oli täyslepopäivä. Yöllä oli tullut taas vähän lisää tunta, mutta sitten sade muuttui vedeksi ja sitä tulikin sitten koko päivän ja runsaasti. Onneksi tuli vetenä, sillä muuten olisi tullut taas parikymmentä senttiä lisää lumipeitettä.

Lauantaina aamupäivällä poljin trainerilla ohjelman mukaisen vajaan kahden tunnin treenin. Harjoitus sisälsi tunnin lämpän jälkeen kolme 5 minuutin vetoa kahden minuutin palautuksella. Ensimmäinen veto 245W:n tehoilla, toinen 265W:n ja kolmas 275W:n. Ulkoliikuntakelitkin olisivat olleet hienot, vaikka välillä tulikin lumisadekuuroja. Mutta aurinkokin paisteli.

Sunnuntai alkoi MO:n uintivuorolla Ylöjärven uimahallissa. Jälleen vedettiin märkäpuvut päälle ja tehtiin 1000m testiuinti. Vapaasti sai uida, sillä porukkaa oli vähän ja kaksi uimaria per rata mahdollisti väljän uinnin. Oma uintiaikani oli erittäin positiivinen yllätys, sillä kelloni näytti tonnin päätteeksi aikaa 16:33. Vertailukohtaa ei aiemmista vastaavista testeistä ole, mutta onhan tuo melkoisesti parempaa vauhtia, mitä viime kesänä tuli uitua. Viimeisen puolen vuoden aikana uinnissa onkin tullut otettua taas yksi askel parempaan suuntaan. Uinnin päälle lähdimme ajamaan pienellä porukalla kohti Sasin mäkeä. Lämpöä oli pari astetta, mutta taivaalta tuli aina välillä märkiä rättejä. Tie oli muutenkin yllättävän sojoinen/luminen, mutta olihan taas edellisenä yönä tullut pari senttiä uutta lunta. Sasin mäki vedettiin kahteen kertaan ylös. Jälkimmäinen veto oli hieman ensimmäistä parempi ja se meni tasan 9 minuuttiin. Keskiteho tuolle vedolle oli 301W. Illalla kävin vielä juoksemassa reilun 17 km / 1,5 tunnin PK1-hölkän. Juoksu meni suht kevyesti, vaikka alussa olikin sykkeiden kanssa vähän haasteita. Kevyenliikenteenväylätkin olivat jo sulaneet täysin, joten senkin puolesta oli mukava hölkkäillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *