Treeniä Turussa

Viikko 11/2022 (14.-20.3.2022)

Sää ei ole kauheasti muuttunut pariin viikkoon. Tälläkin viikolla aurinko on paistellut siniseltä taivaalta melkein joka päivä. Tosin perjantaina sateli jopa vettä, mutta se oli kyllä poikkeus. Öisin on ollut pientä pakkasta, mutta päivisin on päästy ihan kunnolla plussan puolelle. Viikonloppuna rikottiin jopa 10 asteen raja. Näin kovat lämmöt ovat tienneet huonoa hiihtokeleille ja nyt näyttääkin siltä, että taitaa tämän kauden hiihdot olla melko vähissä.

Maanantaiaamuna tosin oli enemmän kuin pikkuisen pakkasta, sillä lämpömittari tipahti melkein kymmeneen pakkasasteeseen. Pyörällä tuli kuitenkin mentyä töihin. Päivällä oli jalkahieronta. Illalla sai pyöräillä kotiin samoissa lämpölukemissa kuin aamulla, paitsi että etumerkki oli vaihtunut.

Tiistaina aamupäivällä kävin juoksemassa 17 kilometrin lenkin. Lämpöä oli jokunen aste. Alusta oli vielä paikoin jäinen, mutta olin silti liikkeellä kesätossulla. Alkuun menin tunnin verran rauhallista PK-vauhtia. Tämän jälkeen tein 4 x 5 minuutin kiihtyvävauhtista vetoa. Ajoitin vedot Kolmenkulmantien kevyenliikenteenväylälle, sillä se oli kokonaan melkein sula. Vähän jouduin kyllä sahaamaan edestakaisin. En katsonut vetojen vauhteja, mutta vetojen viimeinen minuutti tuli mentyä suht reippaalla vauhdilla. Illan sulkapallo oli peruttu, joten tein kotona puolen tunnin kotisalitreenin.

Keskiviikkoaamu oli sen verran komea, että laitoin konttorin kiinni pariksi tunniksi ja lähdin hiihtämään. Nollan tuntumassa keli oli, mutta juuri ajetut ladut olivat kuitenkin hieman tahmeat. Menin luistelutyylillä kahden tunnin ja 31 kilometrin lenkin Topin tuvan ja Virelän kautta. Illalla ennen tunnin MO:n uintitreeniä poljimme pienellä MO:n porukalla kolme reippahkoa vetoa Kolmenkulmantiellä. Pyöränä oli maasturi.

Torstaina illalla poljin ensin Zwiftissä 50 minuutin treenin. Treeni sisälsi 3 x 5 minuutin vetoa omalla tehonpidolla (ei siis erg:llä). Ensimmäinen veto 240W:n, toinen 260W:n ja viimeinen 270W:n tehoilla. Palautusta oli 2 minuuttia. Pyöräilyn päälle juoksin matolla 40 minuuttia / 8.1 kilometriä. Juoksu sisälsi 3 vetoa, joiden vauhdit 14 km/h 2,5 min + 16 km/h 2,5 min, palautusta kävellen 2 minuutin ajan. Hiki lensi vedoissa melko tehokkaasti, mutta suht mukavasti juoksu rullasi noillakin vauhdeilla.

Perjantai oli kevyempi päivä ja samalla yksittäinen talvilomapäivä. Kyyditin Tuulia Turkuun hamstring-leikkaukseen. Leikkauksen aikana kävin uimassa Impivaaran uimahallissa. Komeat tilat ovat turkulaisillakin uiskennella – melkeimpä komeammat kuin Kalevassa.. Itse uin 50 metrin radalla 3000 metriä. Uin 500 metrin pätkissä, vuorotellen pullarilla ja lätpullilla. Aikaa kului 67 minuuttia. Alkuun sain uida yksin radalla, mutta tunnin aikana alkoi radalle kertymään porukkaa. Vaikka pitkälle radalle mahtuukin mukavasti porukkaa, niin jokunen ohitus piti tehdä.

Lauantaina aamupäivällä poljin TeivoCupin lämmittelyksi vajaan tunnin sisäpyöräilyn. Lämmittely sisälsi 6 x 30 sekunnin kadenssivetoja 325W:n tehoilla ja yli 110 rpm:n kadenssilla, palautusta oli 5,5 minuuttia. Sopivan kevyt lämppä ennen juoksua. Itse TeivoCup lähti puolilta päivin ja tuolloin oli nelisen astetta lämpöä ja aurinko paisteli. Reitti oli edelleen paikoin jäinen, joten itse valitsin vielä jalkaan nastarin. Aikani oli 5 kilometrin matkalla 18:39, eli kahdessa viikossa aikani parani 14 sekunttia – sen verran oli parempi alusta juosta. Iltapäivällä kävin vielä hiihtämässä skineillä 20 kilometrin lenkin Lamminpään ja Julkujärven suunnalla. Lämpöä oli melkein kymmenen astetta ja aurinko paisteli, joten keli oli sen mukainen. Varjoisissa kohdissa ihan ok, mutta mihin aurinko oli päässyt paistamaan kunnolla, niin latu oli sohjoinen. Paikoin oli jo ihan jäistäkin, ja tosi likaisia pätkiäkin löytyi. Skiniä en saanut vieläkään kunnolla pitämään. Hiihtonautinto melko kaukana.

Sunnuntai alkoi MO:n uintitreenillä Ylöjärven uimahallilla. Uimme 3 x 800m pätkiä. Ensimmäinen pullarilla ykkösvauhdilla, aikaa meni 16:41. Toinen veto myös pullarilla, mutta kakkosvauhdilla, aikaa meni 16:03. Kolmas pätkä mentiin lätpullia ja vaudin piti olla 2+. Itselläni ei ole noin sofistikoitunut vauhdinjako, mutta viimeiseen meni n. 14:30. Viimeinen pätkä oli ehkä vähän turhan kovaa. Mukavasti jaksoi, mutta tuskin tuota vauhtia koko IM-matkaa. Uinnin päälle juoksin rauhallisen PK-lenkin. Lähdin uimahallilta ja suuntasin Teivon kautta Tesomalla. Sieltä kohti Ikuria ja Kolmenkulman ABC:ä, jossa kävin tyhjennyksellä. Sitten matka jatkui Kolmenkulmantien kautta Elovainiolle ja Haaviston kautta takaisin uimahallille. Matkaa kertyi 26.7 kilometriä ja aikaa kului 2:20, eli keskivauhti oli 5:12 min/km. Keskisyke oli ihan ok, 119 bpm. Alusta oli osittain ihan sula, mutta jäisiä/sohjoisia osioita oli vielä aika paljon – enkä kuitenkin alle puolet matkasta. Kesätossu oli kuitenkinihan hyvä valinta. Juoksukeli oli kyllä ihan kohdillaa, sillä lämpöä oli jo yli 10 astetta ja aurinko paisteli eikä tuulikaan haitannut menoa. Ihan oli kesäfiilis juosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *