Luikkarikelejä

Viikko 9/2022 (28.2.-6.3.2022)

Voi jee, mitä ulkoilukelejä. Eipä tosiaan voi moittia säätä ja kelejä, joita meille nyt tarjoillaa. Yöisin pakkasta ja päivällä vähän plussan puolella ja aurinko paistelee. Ladut ovat muuttuneet liukkaiksi, vaikka roskaakin alkaa jo olemaan. Tällä viikolla onkin siirrytty taas pitkästä aikaa luistelutyyliin.

Maanantaina ei ollut ohjelmassa kuin työmatkapyöräilyt sekä reilun tunnin jalkahieronta.

Tiistaina aamupäivällä tein juoksuvetotreenin matolla, kun ulkona oli sen verran liukasta, ettei vetoja viitsinyt siellä tehdä. Lämpöjen jälkeen laitoin mattoon vauhdiksi 3.15 min/km ja hyppäsin vauhdista kyytiin ja tein 5 x 200m vetoa 2 minuutin seisontapalautuksella. Vähän kevyttä väliin ja sitten mattoon 3:32 min/km ja sillä vauhdilla 2 x 500 m vetoa parin minuutin palautuksella. Jälleen vähän verkkaa ja sitten 3 x 1000 m vetoa 4 min/km vauhdilla ensimmäinen, sitten 3:57 ja viimeinen 3:54 vauhdilla. Päälle vielä vähän palauttelua erittäin rauhallisella vauhdilla. Illalla ennen sulkapalloa poljin trainerilla kevyen puolen tunnin lämmittelyn. Puolentoista tunnin sulkapallonelurit menivät tuloksellisesti ihan hyvin ja pelikin sujui. Jokunen “vaarallinen” haku tuli tehtyä, mutta selkä ei onneksi ottanut itseensä.

Keskiviikkoiltana oli niin liukkaan oloinen hiihtokeli, että otin luistelusukset alle ja kävin kääntymässä Hopeatien huudeilla. Matkaa kertyi 28.5 kilometriä ja aikaa kului 1:52. Keli oli tosiaan liukas, sillä keskisykekin pysyi tuossa vauhdissakin 120 bpm:ssä. Hiihdon jälkeen tunniksi MO:n uintitreeneihin Ylöjärven uimahallille.

Torstaina kävin konttorilla pyörällä. Aamuisin pyörätiet ovat mukavan kovat ja hyväkulkuiset, vaikka ovatkin jäiset. Iltapäivällä on paikoin jo sohjoista ja märkää. Paikoin alkaa kyllä olemaan jo ihan sulaakin. Illalla kävin juoksemassa erittäin kevyen PK1-juoksun. Nokian paloaseman lenkki oli paikoin ihan hyväkulkuinen, mutta aika paljon oli myös jääröpelöä. Matkaa kertyi tasan 14 kilometriä ja aikaa kului 1:17, eli keskari oli 5:30 min/km ja keskisykekin mukavan alhainen 114 bpm.

Perjantai olikin sitten täyslepopäivä treeneistä.

Lauantaina aamupäivällä tein tunnin sisäpyörätreenin, joka sisälsi 6 x 30 sekunnin vetoa 325 W:n tehoilla ja palautusta 5:30. Tämä oli tarkoitettu lämmöksi puolilta päivin juostavalle TeivoCupin osakilpailulle, jonne olin menossa. Keli oli vallan mainio, sillä pakkasta ei ollut kuin pari astetta eikä tuulikaan kauheasti haitannut. Ainoa huono puoli oli melko jäinen alusta, mutta nastari puri ihan hyvin alustaan. Tavoite oli juosta 18-alkuinen aika, ja siihen juuri ja juuri pääsinkin, sillä loppuaikani 5 km:n pätkällä oli 18:53. Juoksun päälle kävin vielä hiihtämässä reilun 30 kilometrin lenkin luistelutyylillä. Edelleen oli liukas keli, mutta jalka oli vähän väsynyt päivän juoksusta. Aikaa kului kaksi tuntia.

Kuva TeivoCup
Kuva TeivoCup

Sunnuntai oli myös mitä mainioin hiihtokeli ja -sää. Aamupäivällä lähtiessä oli pari astetta pakkasta ja aurinko paisteli siniseltä taivaalta. Päivän mittaan sää lämpeni vähän plussan puolelle, mutta liisterisuksi pelasi koko matkan vallan mainiosti – pitoa riitti kunhan muisti polkasta ja luistoakin oli. Kotoa lähdin ja kiertelin Nokian pään latuja ja matkaa kertyi 77 kilometriä, eli ei ihan Pirkan Hiihdon mittaa, joka hiihdettiin samana päivänä. Aikaa kului 5:45. Muutamalla juomatauolla selvisin, mutta sen verran poikkesin periaatteistani, että pysähdyin Koukkujärven majalle munkkimehulle. Pitää sitä kerran talvessa vähän tankatakin matkan aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *