Treenimättöä

Viikko 6/2022 (7.-13.2.2022)

Talviset kelit jatkuvat, vaikkei kauhean kovia pakkasia viikolla ollutkaan. Paremminkin oltiin nollan tuntumassa ja välillä jopa plussalla. Luntakin saatiin jokuseen otteeseen ja A:lle oli taas käyttöä.

Alkuviikosta sai olla vielä selän kanssa varovainen. Nukuin jopa jokusen yön yläkerrassa kokeillen toisenlaisen patjan toimivuutta. Tiedä sitten oliko patjan ansiota, mutta loppuviikosta alkoi yötkin jo olemaan parempia selän suhteen ja kyljenkääntökin onnistui mukavammin.

Treeniviikko oli tehoiltaan melko maltillinen, mutta määrää tuli sitäkin enemmän. Melko tarkkaan 20 tuntia tuli mittariin, joista pe-su aikana reilu 12,5 tuntia. Lajikirjokin oli ihan hyvä, kun viikolle tuli nyt sulkapalloa ja uintiakin.

Maanantai oli viikon ainoa toimistopäivä, ja sinne mentiin, kuinkas muuten kuin pyöräillen. Lämmöt olivat nollan tuntumassa ja viikonlopun lumet olivat vielä paikoin auraamatta. Mutta ihan hyvin pyörällä kyllä pääsi.

Tiistaina kävin aamupäivällä juoksemassa Kolmenkulman – Teivon -lenkin. Pakkasta oli pari astetta ja alusta luminen, paikoin jopa pöperöinen. Kevyesti kuitenkin 14.4 kilometrin lenkki meni, etenkin kun vahti oli tosi rauhallinen (5:26 min/km). Illalla kävin vielä kokeilemassa sulkapalloneluria, vaikka yritinkin saada varamiestä tilalleni. Varovaisesti piti selän vuoksi ottaa ja tiukimmat kurotuksen piti jättää tekemättä. Peli-into oli muutenkin vähän kateissa, kun ei täysillä pystynyt pelaamaan.

Keskiviikkoiltana pyöräilin trainerilla 75 minuutin treenin, joka sisälsi 3 x 7 minuutin vetoja vk/ana -alueella. Palautusta oli kolme minuuttia. Ensimmäinen veto oli n.225W tuntumassa, toinen 250W ja kolmas 265W. Etenkin viimeisessä vedossa minuutin olivat melko pitkiä, mutta suoritettua tuli. Illalla vielä tunnin uintitreeni Ylöjärven uimahallilla MO:n tiimin kanssa.

Torstai olikin melkein lepopäivä. 20 minuutin kevyt kotisali ja pihalla penkkojen tönimistä kolalla.

Perjantaina iltapäivällä juoksin ulkona rauhallisen PK-lenkin Elovainio – Haavisto – Teivo -akselilla. Matkaa kertyi 22,2 km ja aikaa kului 2:02:02. Eli mukavasti kakkosia ja kun vuosikin on 22 ja kuukausi 2, niin aika hyvä yhdistelmä. Rauhallisesti siis mentiin, mutta sykkeet olivat silti liian korkealla. Keli tosin oli luminen ja vähän tuulistakin oli. Vessahätä myös vaivasi 8 kilometristä eteenpäin. Eli ihan hyvä lenkki. Juoksun päälle poljin vielä 75 minuutin kevyen kelailun 117W keskiteholla ja 114 bpm:n keskisykkeellä.

Launataina aamupäivästä kävin pertsalla kääntymässä Koukkujärven majalla. Matkaa kertyi 46.7 km ja aikaa kului melko tarkkaan neljä tuntia. Vaikka keli oli mahtava, niin suksi ei silti tuntunut luistavan laisinkaan ja hiihtoajastakin sen näkee. Olikohan liikaa pitoa alla. Lähtiessä oli nelisen astetta pakkasta kotiin tullessa oltiin nollan tuntumassa. Heti hiihdon päälle kävin juoksemassa vielä ulkona 9 kilometrin VK-lenkin. Aikaa kului 42 minuuttia, eli keskivauhti oli 4:39 min/km. Ihan mukavasti kulki, vaikka alusta olikin luminen ja se vemputti jalkaa jonkin verran tuossa vauhdissa. Sykkeet olivat taas melko korkea (146 bpm), mutta johtui osittain varmaankin hiihdosta.

Sunnuntai alkoi Ylöjärven uimahallissa MO:n tunnin yhteistreenillä. Sieltä siirryimme Lamminpäähän, jossa pienellä porukalla teimme rauhallisen kahden tunnin pertsan hiihtolenkin. Ensin oli tarkoitus hiihtä Topin lenkki, mutta Ylöjärven puolta ei oltu ajettu ja aamupäivän lumiräntä oli tukkinut sen verran latuja, että suksen pohjat alkoivat jäätymään. Vähän ennen moottorintien siltaa käännyimme takaisin Lamminpään ajetuille laduille ja suuntasimme Virelää kohti. Matkaa ei kertynyt kuin vähän reilut 21 kilometriä, mutta eipä kyllä sykkeetkään nousseet, sillä keskari oli 105 bpm. Hiihdon päälle pyöräilin vielä 95 minuutin sisäpyöräilyn. Se sisälsi 3 x 20 minuutin vetoa 5 minuutin palautuksella. Vetojen tehot olivat 170W, 180W ja 195W. Yllättävän hyvin jaksoi vielä polkea rapsakan treeniviikonlopun päätteeksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *