Back to Pool

Viikko 5/2022 (31.1. – 6.2.2022)

Koronarajoitukset lievenivät loppuviikosta ja uimahallitkin avautuivat jälleen. Sunnuntaina päästiinkin taas pulikoimaan, ensimmäisen kerran sitten 22.12.

Kelitkin ovat olleet vaihtelevia. Alkuviikosta oli ihan kunnon pakkasia, mutta loppuviikosta alkoi taas tuulemaan ja satamaan lunta. Viikko päättyi nollakeleihin ja märkään lumisateeseen. A:n kanssa on saanut taas tehdä useana päivänä lumihommia, mutta sehän passaa.

Selkä on antanut jo treenata ihan normaalisti, mutta yöt ovat olleet edelleen vaikeita. Muutama yö on ollut jo ihan hyvä, mutta varovainen saa kyljen kääntämisissä vielä olla, ettei tule sähköiskuja alaselkään.

Maanantai oli lepopäivä. Autolla töissä ja päivällä reilun tunnin jalkahieronta, ja selkääkin yritettiin availla vähän tarmokkaammin.

Tiistaina kävin toimistolla pyörällä. Pakkasta oli kymmenisen astetta molempiin suuntiin, ja lumistakin oli. Ihan kaikkia pätkiä ei oltu ajettu priima kuntoon. Illalla poljin vilä 1:50 sisäpyörällä 169W:n keskiteholla ja 130 bpm:n keskisykkeellä. Eli kynnyksellä mentiin sykkeiden osalta. Tämä ei ollut harjoitusohjelmassa, vaan kelailin ihan omaksi ilokseni.

Keskiviikkoiltana kävin hiihtämässä perinteisellä Topin lenkin, ja alkuun ja loppuun Virelässä käynti. Matkaa kertyi 36 kilometriä ja aikaa kului melko tarkkaan kolme tuntia. Pakkasta oli kymmenisen astetta ja lumi oli melko uutta, joten luistoa ei juurikaan ollut, ja joutuikin tekemään töitä aika paljon. Tosin keskisyke oli vain 119 bpm, joten se oli melko matalalla.

Torstai-iltana juoksin ulkona 15 kilometrin lenkin Kolmenkulmantien ja Teivon kautta. PK-sykkeillä (122 bpm) menin ja vauhti oli 5:10 min/km. Pakkasta oli kymmenisen astetta ja alusta luminen. Vähän oli väärä pukeutuminen, sillä loppumatkasta alkoi tulla kylmä. Muuten lenkki meni ihan ok. Kotona vielä puolen tunnin kevyt kotisalitreeni.

Perjantaina tuli sitten seuraava lumipyry. Lähdin kuitenkin köpöttelemään tuuleen ja tuiskuun. Lunta tuli vaakasuoraan ja paikoin oli melko pöperöistä menoa. Juoksin kuitenkin vajaan 20 kilometrin lenkin. Ensimmäinen 70 minuuttia PK1-vauhdilla ja sitten puolituntia päälle kynnyssykkeillä. Vähän korkealla sykkeet olivat, eikä mahtunut ihan raameihin. Tällä kertaa ei kylmä päässyt yllättämään, pakkastakin tosin oli vain neljä astetta.

Lauantaina poljin ensin 2:25 Zwiftissä. Harjoitus sisälsi 6 x 15 minuutin vetoja 5 minuutin palautuksella. Ensimmäiset kaksi vetoa oli 170W:n, kaksi seuraavaa 180W:n ja kaksi viimeistä 195W:n tehoilla. Vähän olivat jalat väsyneet, varmaankin edellisen päivän juoksulenkistä, mutta melko hyvin jaksoi tuon ajan polkea. Päälle oli vielä 30 minuutin juoksu, jonka suoritin ulkoilmassa. Pakkasta oli asteen verran ja melko paljon sai lumipöperössä mennä. 6.3 kilometriä pääsin tuossa ajassa, eli keskari oli 4:47 min/km. Sykkeet olivat korkealla 141 bpm, mutta keli ja pyöräilyrasitus nosti sitä.

Sunnuntaiaamusta pääsitiin sitten viimeinkin Ylöjärven uimahallille vetämään tunnin uintitreeni. Rauhallista kelausta koko treeni. Pullarit ja lopussa lättäritkin olivat apuna. Ihan hyvältä tuntui, eikä kuuden viikon paussi juurikaan tuntunut. Uinnin päälle heti hiihtelemään pertsaa räntäsateeseen. Fischerin Zero oli ihan hyvä suksivalinta ja kun laittoi vielä jäänestoainetta pitokohtaan, niin ainakin alkumatka meni ihan mukavasti. Keskimmäinen kolmannes matkasta oli sitten vähän tuskallisempaa, kun irtolumi alkoi jäätymään suksenpohjaan, etenkin kohdissa joissa piti mennä haarakäynnillä mäkiä ylös. Viimeisellä kolmanneksella räntäsade taas lakkasi ja ladut alkoivat liippaantumaan. Zerot piti ihan hyvin ja liippaladulla luistokin oli melko hyvä, eikä suksen jäätymisiäkään kauheasti enää tullut. Hiihdon päälle vielä kolmen vartin rauhallinen juoksulenkki. Vauhti oli kyllä rauhallista (5:42 min/km), mutta sykkeet (126 bpm) eivät olleet rauhallisia vauhtiin nähden. Jälleen oli melko vemputus juokseminen, kun pyöräteitä ei oltu ajettu ja jalka haki pintaa. 8 kilometriä sain mittariin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *