Suunnistus (melkein) sucks

Suunnistusperhe Rinne oli taas viikonloppuna suunnituskisoissa näyttämässä kyntensä. Valitettavasti kynnet oli leikattu lyhyiksi eikä terävyydestäkään ollut tietoa. Lauantai meni molemmilta niin penkin alle kuin olla-ja-pystyy sillä viimevuoden Jukola-maasto ei antanut tälläisille pörrääjille mitään armoa (alla pieni näyte minun kahden rastivälin kohelluksesta).  Onneksi molemmilla meni yhtä huonosti, niin ei tarvinnut paluumatkalla kummankaan kuunnella toisen hehkutusta onnistuneesta suorituksesta.

Perssiilleen meni juu lauantai. Alku meni ihan suht hyvin, mutta puolen välin jälkeen alkoi tökkimään oikein urakalla. Kolmella rastilla yhteensä n. 25 min ylimääräistä. 9 -rastilla olin jo keskeyttämässä kun tympi niin koko laji ja ensiviikon erikoispitkä oli tullut peruutusuhan alle vaikka ilmoittautuminen on jo tehty. Pääsin kuitenkin kartalle vielä ko. rastilla ja hölkkäilin maaliin häntä koipien välissä. Maalisuoralla olisi pitänyt kävellä pikkuisen pitempi matka, sillä jotenkin onnistuin vielä voittamaan viimeiseksi tullutta 11 sek:lla (nyt en kävellyt maalisuoralla kuin viimeiset 10 m). Näin kisa olisi saanut arvoisensa päätöksen.

 

jp3

 

Sunnuntaina oli vuorossa kisan toinen osuus. Samassa maastossa, mutta melkein tuplasti pitempi matka. Vaikka edellisenä päivänä vähän epäilin, niin oli kyllä ihan mukava päästä taas metsään. Ja itseasiassa oli hyvä päästä samaan maastoon, niin sai ottaa revanssin Jylhänperän ja Koskelankorkean maastoista. Varovaisen rauhallisesti taas lähdettiin alkuun niin kuin lauantainakin, mutta nyt sujui ihan mukavasti loppuun asti – lauantai-illan kynsien teroitus oli tehnyt tehtävänsä. Eihän näillä suunnistustaidoilla mihinkään hyville sijoituksille pääse vaikka hyvin tuntuisi menevänkin, mutta tyytyväinen pitää olla kun yhtään isompaa hakua ei tullut ja pystyi toteuttamaan ne reitinvalinnat jotka oli suunnitellutkin tekeväni. Joten eiköhän sitä uskalla ensi sunnuntaina SM-erikoispitkälle taas lähteä.

Viime viikon kirjoitus jäi väliin siitä syystä kun tuli pidettyä ensimmäinen kesälomaviikko ja oltua mökillä katontekotalkoissa keskiviikosta tiistaihin. Onneksi työehtosopimukseen kuului aamu- ja iltalenkki joten viime viikolla tuli taas pitkästä aikaa rikottua 100 km:n juoksumäärä.

Tämä viikko onkin sitten taas ollut vähän huonompi juoksun suhteen. Maanantaina tuli mökillä yksi lenkki tehtyä, mutta tiistaina pyöräilin mökiltä kotiin n. 90 km (ja vielä vastatuuleen), keskiviikkona kävin tekemässä surkean iltarastisuorituksen Ylöjärven Hietasmäessä (enteili viikonloppua), torstaina ja perjantaina pääsin juoksulenkit tekemään, mutta viikonloppu meni taas suunnistuksen parissa.

Parin viikon treenit:
Vko 19
Ma: Ap. punttisali 1 h, ip. jalkahieronta 1h
Ti: Ap. pyöräily 16 km, ip. juoksu 16 km
Ke: Ap. juoksu 12.8 km, ip. juoksu 11.1 km
To: Ap. juoksu 14.3 km, ip. juoksu 12.1 km
Pe: –
La: Ap. juoksu 14.3 km
Su: Ap. juoksu 28.5 km

Vko 20
Ma: Ap. juoksu 13 km
Ti: Ip. pyöräily 88.4 km
Ke: Ap. pyöräily 16 km, ip. suunnistus 9 km (74 min)
To: Ap. punttisali 60 min, ip. juoksu 12 km
Pe: Ap. juoksu 16.3 km, ip. pyöräily 16 km
La: suunnistuskisa 7.4 km (73 min)
Su: suunnistuskisa 10.2 km (79 min)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *