800h

Viikko 52/2021 (27.12.2021 – 2.1.2022)

Vuodenvaihdeviikko oli mukavan talvinen. Pakkasta oli melko sopivasti ja uutta luntakin saatiin. Nyt on lähiladutkin ajettu, joten syyt hiihtämättömyyteen alkavat hävitä. Ensi viikolla pitää varmaankin alkaa suksia kaivamaan esiin ja poistelemaan niitä kesävoiteista.

Keskiviikkona meni treenituntimäärissä 800 tuntia rikki, ensimmäisen (ja varmaan viimeisen) kerran koskaan. Se mistä ko. määrä muodostuu, voi lukea erillisestä vuosirapsakirjoituksesta.

Etenkin alkuviikko oli suunniteltu kevyeksi. Melko kevyenä pystyin sen toteuttamaan, mutta silti jossain määrin spekseissä ei tullut pysyttyä. Mutta maanantai oli lepopäivä, joten silloin ainakin kevennys onnistui.

Tiistai oli viikon ainoa konttoripäivä ja työmatkat tuli pyöräiltyä melko lumisessa kelissä. Jotenkuten pyörätiet oli ajettu, mutta vähän kommenttia kyllä pitäisi antaa. Illalla oli rauhallinen 50 minuutin mattojuoksuharjoitus. Keskisykkeet olivat 116 bpm, jotka olivat, matolle kylläkin tyypillisesti, vähän korkealla rauhalliseen PK1-vauhtiin nähden. Matkaa kertyi 8.8 kilometriä.

Keskiviikkokin mentiin vielä kevyesti, vaikka aikaa treeniin kuluikin. Poljin trainerilla erittäin rauhallisen 2,5 tunnin kelailun 104 bpm:n keskisykkeellä ja 119W keskitehoilla.

Torstaina aamupäivällä kävin juoksemassa kevyen PK-lenkin ulkona. Pakkasta oli kolmisen astetta ja paikoin lumipöperöä. 75 minuutin / 14.1 kilometrin hölköttely meni melko kevyesti. Illalla poljin vielä toiset 75 minuuttia trainerilla. Ohjelmassa oli 10 x 30 sekunnin vetoja 110-115 rpm:n kadenssilla tehojen ollessa 350-390W välillä. Palautusta vetojen välillä 4,5 minuuttia. Melko helposti tällaiset vedot onnistuivat kun palautusaikakin oli noin pitkä.

Uudenvuodenaattona tein vain lyhyen puolen tunnin kotisalitreenin.

Uusi vuosi alkoi väsyneessä olotilassa pitkän valvomisen vuoksi. 0.0:lla tuli vain nesteytettyä, joten promillet eivät päivää haitanneet. Päivällä poljin ensin puoli tuntia trainerilla 162W keskiteholla. Heti päälle kolme varttia juoksumattoa, joka sisälsi 2 x 10 minuuttia VK-vauhdilla, palautusta oli 5 minuuttia. Vedoissa vauhdit olivat 13.6 -> 15 km/h. Juoksun päälle vielä tunniksi kelailemaan rauhallisesti trainerilla. Palauttelussa keskitehot olivat 137W ja sykkeet 121bpm.

Sunnuntaiaamusta lähdimme Peetun kanssa juoksemaan vähän pidempää lenkkiä. Pakkasta oli vähän alle 10 astetetta ja yöllä oli satanut pari senttiä lunta, jota ei oltu vielä ehditty aurata pois. Matkaa kertyi tasan 26 kilometriä kun kiersimmen ensin Nokian paloaseman lenkin ja sieltä Tesoman ja Teivon kautta Kolmenkulmantielle ja takaisin Toivontielle. Vauhti oli erittäin rauhallista PK1:stä, tällä kertaa 5:50 min/km. Keskisyke oli 115 bpm. Juoksu tuntui kevyeltä ja rennolta, vaikka pakkasen vuoksi vaatetta oli vähän enemmän ja alusta luminen. Aikaa kului 2,5 tuntia. Juoksun päälle pyöräilin vielä trainerilla puoli tuntia, joka sisälsi 2 x 5 minuutin vetoa n. 270W teholla. Välissä oli kolme minuuttia palautusta. Ohjelmassa olisi ollut vähän pidempi pyörätreeni, mutta toinen pyöräilijä painoi päälle. Tosin juoksu oli suunniteltua pidempi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *