Sohloselkä

Viikko 50/2021 (13.-19.12.2021)

Lämpöaallon jälkeen jäi liukkaita ja jäisiä katuja. Onneksi ihan kaikki lumet eivät sentään ehtineet sulaa, vaikka useana päivänä oltiinkin plussan puolella ja vettäkin satoi muutamana päivänä. Sain graveliin asennettu taaksekin nastarenkaan ja sille onkin ollut tarvetta tällä viikolla. Hyvinhän tuonne pyöräteille on hiekkaa ajettu, mutta peilijääpaikkojakin löytyy. Ei tuolla gravelilla ihan niin huolettomasti kyllä uskalla ajella kuin maastopyörän nastoilla.

Selkä on jäykistellyt vielä tälläkin viikolla. Nopeat liikkeet ovat myrkkyä ja tietyt asennot maatessa huonoja. Sulkapallot jäi selän vuoksi tällä viikolla väliin, mutta muuten on pystynyt treenit tekemään. Uinnin, juoksun ja pyöräilyn pystyy ilman ongelmia suorittamaan, mutta salitreeneissä pitää vähän olla tarkempi. Mm. kiertoliikkeet ja jalkapärässi ovat olleet pannassa tämän viikon.

Viikko oli pääosin kevyt. Maanantainakaan ei pitänyt olla mitään muuta kuin venyttelyä, mutta konttorille kuitenkin poljin. Päivällä oli myös reilun tunnin hieronta, jossa yritettiin selkää availla.

Tiistaina oli kotikonttoripäivä, ja hyvä niin, sillä muuten olisi kastunut työmatkalla. Illalla poljin trainerilla ensin kevyen viisikymmenminuuttisen 129W keskitehoilla ja 106 bpm:n keskisykkeillä. Päälle hölköttelin matolla 6 kilometriä. Ensin viitisen minuuttia erittäin rauhallista ja sitten 25 minuuttia viiden minuutin vauhdilla. Mukavan rento setti.

Keskiviikkona kävin taas konttorilla ja pääsin jälleen kokeilemaan nastojen pitävyyden pyöräteillä. Illalla ensin tunti kevyttä juoksua matolla viiden minuutin vauhdilla, ja sen päälle tunniksi uimaan Ylöjärven uimahallille. Hallilla tarvittiin nyt jo koronapassikin, mutta sellainen onneksi löytyy.

Torstaina oli myös työmatkapyöräilyt. Jäistä paikoin edelleen oli, vaikka melko hyvin pyöräreittini on jo sulanut. Tosin kotitie on huonoimmassa kounnossa ja ihan peili. Illalla ensin puolen tunnin kotisalitreeni ja päälle kevyt 20 minuutin juoksu matolla.

Perjantaina olikin sitten vuorostaan vähän kovempien treenien vuoro. Jälleen oli ohjelmassa 3 x 5 x 1 min vetoja 1 min + 5 min palautuksella. Viimeksi sama treeni jäi 11 vetoon, kun jalat loppuivat kesken. Nyt tiputin FTP-arvoani 10 Wattia, joten vedot ja palautukset olivat myös 10W kevyemmät. Tästäkin huolimatta jaksoin vain 12 vetoa ja sitten vain jalka taas loppui. Pyöräilyn päälle oli vielä matolla 25 minuutin vetotreeni. Tein 6 kpl 400-500m vetoja 3:45 – 4:00 min vauhdilla. Juoksujalka oli selvästi parempi kuin pyöräilyjalka, eikä juoksuvedot tuottanut kovin suurta tuskaa. Illalla kävimme vielä Tampere-talossa metsästämässä koronaa ja samalla kuuntelimme myös Erja Lyytisen tiluttelua.

Lauantai tulikin sitten otettua rennosti. Koirien kanssa tuli köpöteltyä toistakymmentä kilometriä, mutta treenejä ei ollut kuin puolen tunnin kevyehkö salitreeni.

Sunnuntai alkoi taas MO:n tunnin uintitreeneillä Ylöjärven uimahallilla. Kelailua eri matkoja, eri vauhdeilla ja eri välineillä, pyramidiharjoitus. Uinnin päälle lähdin juoksemaan omaa pitkää lenkkiäni. Reitti kulki Ylöjärven uimahallilta Avantin ohi Metsäkylään päin, ja sieltä Elovainion ja Haaviston kautta Ylöjärven keskustaan. Sitten Teivoon ja Tesomalle, ja päätteeksi Nokian paloaseman lenkin kautta kotiin. Matkaa kertyi 30.5 km. Pääosin reitti oli melko hyvin hiekoitettu, eikä kovin liukasta ollut, mutta liukkaitakin paikkoja oli ja etenkin käännökset piti ottaa varovaisesti. Ensin juoksin 16 kilometriä PK2-alueella ja tällä kertaa se oli 4:54 min/km vauhtia. Sitten 10 kilometriä VK1:stä ja vauhti oli keskimäärin 4:26 min/km. Lopuksi reilu nelonen rauhallista palauttelua. Aikaa kului kokonaisuudessaan hieman alle kaksi ja puoli tuntia. Fiilis oli kuin lehmillä keväällä kun pääsee laitumelle. Ei tarvinnut käsijarrua kuluttaa. Etenkin ensimmäinen 16 km oli mukavan rentoa menemistä. Vähän piti sykkeitä seurailla, mutta pääosin menin fiiliksen mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *