Tip-tap, tip-tap

Viikko 47/2021 (6.-12.12.2021)

Talven kylmin viikko takana. Parhaana aamuna oli kaksikymmentä astetta pakkasta ja muutenkin viikolla oltiin -15 asteen kylmemmällä puolella melko usein. Sen verran kylmää oli, että työmatkapyöräilyt olivat tauolla tällä viikolla. Perjantaina sitten lauhtui, ja viikonloppuna oltiin jo nollan tuntumassa. Luntakin oli suunnuntaiaamuna ilmestynyt viitisen senttiä lisää. Ihan talven tuntua on, vaikkei vielä lunnonlumilatuja olekaan.

Perjantaina oli vuoden paussin jälkeen Valmetin pikkujoulutkin. Etukäteen piti tehdä kotitesti koronalle ja passiakin oli suositeltavaa näyttää ovella. Negatiivinen tulos ja pari rokotusta plakkarissa, niin olin tervetullut juhliin Vuoden tauko ei ollut muuttanut pikkujouluja mitenkään, vaan sama meininki kuin ennenkin, ehkä vähän vähemmän porukkaa. Itse olin autolla liikenteessä, ja kotona hyvissä ajoin ennen puoltayötä.

Sulkapallot jäivät nyt loppuvuodeksi minun osaltani tauolle, sillä sain taas selkäni jumiin tiistain peleissä, ja nyt pitää ottaa sen suhteen rauhallisesti ja saada selkä kuntoon.

Maanantai oli itsenäisyyspäivä, joten treenit pääsi tekemään jo päivällä. Ensin tunnin kotisalitreeni, ja päälle tunti sisäpyöräilyä. Pyöräily sisälsi kolme 5 minuutin vetoa 2 minuutin palautuksella. Vetojen tehot yritin pitää vähän päälle 250 W:n. Ihan mukavasti kulki.

Tiistai oli kotikonttoripäivä, ja aamupäivällä juoksin kylmän ilman vuoksi treenin kotona matolla. Mattoon laitoin vauhdiksi 11,5 km/h (5:13 min/km) ja sitä teputin 75 minuutin verran. Sykkeiden käyttäytymistä oli mielenkiintoista seurata, sillä sykkeet lähtivät vähän alle 120 bpm:stä ja pikkuhiljaa ne hiipivät ylöspäin ja lopussa ne olivat 135 bpm:n luokkaa, vaikka nopeutta ei nostettu laisinkaan. Tuon verran kehon lämmön nousu aiheuttaa sykkeen nousua. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Tuloksellisesti pelit sujuivat, mutta selän sain taas jossain kohtaa kipeäsi. Peleihin sillä ei ollut vaikutusta muuta kuin korvien väliin.

Keskiviikko oli toimistopäivä, mutta autolla olin liikenteessä. Illalla tunnin kotisalitreeni, ja päälle vielä tunnin uintitreeni Ylöjärven uimahallilla MO:n porukan kanssa.

Myös torstaina autolla konttorilla, ja heti töiden jälkeen uimaan Tesoman uimahallille. Ohjelmassa oli 3.8 km:n polskuttelu. Tonnin välein pidin 1-2 minuutin tauon, mutta muuten tonnit uintiin putkeen. Kaksi ensimmäistä tonnia pullarilla ja loput lätpullia. Ihan hyvin jaksoi ja muuten uinti tuntui rennolta. Uintiaika oli hieman alle 1:21 ja se oli kolmisen minuuttia vähemmän kuin kuukausi sitten.

Perjantaina jälleen kotikonttorilla, ja töiden jälkeen, ennen pikkujouluihin lähtöä, kävin juoksemassa 25 kilometrin rauhallisen lenkin. Länsi-Tampereella ja vähän Nokian puolellakin reitti pyöri. Pakkasta oli muutama aste, mutta silti pariin otteeseen sateli silkkaa vettä. Alusta oli luminen, mutta ei liukas. Vauhti oli 5:31 min/km ja keskisyke 120 bpm – hieman tavoiteltu korkeammalla. Juoksu kulki melko rennosti ja mukavasti.

Lauantaina päivällä poljin trainerilla 4,5 tunnin pitkän ja rauhallisen treenin Zwiftin 108 km lenkillä. 3:10 yritin polkea jonkin verran alle 160 W:n tehoilla ja tämän jälkeen 40 minuuttia 180 W:n tuntumassa. Loppu 40 minuuttia jälleen vähän rauhallisemmin. Koko treenin keskitehot olivat 145W ja keskisyke 117 bpm. Ihan hyvin jaksoi istua tuon ajan, eikä pidempi aikakaan olisi ihan mahdoton juttu ollut. Samalla tuli katsottua pari leffaakin.

Sunnuntai alkoi tunnin MO:n uintitreenillä Ylöjärven uimahallilla. Vähän tekniikkaa, pääosin rentoa lätpul kelausta. Uimahallilta juoksin Teivon ja Tesoman uimahallin kautta kotiin. Matkaa kertyi vähän päälle 10 kilometriä, vauhdin ollessa vähän alle vitosta. Lämpö oli nollassa ja alusta paikoin auraamaton, joten uusi lumipöperö pyöri jalan alla kun jalassa oli vielä kesälenkkarikin. Juoksun päälle poljin trainerilla Alpe du Zwiftin nousun. Ensin jokunen kilsa lämppää ja sitten alkoi 12.2 kilometrin ja 1050 nousumetrin puurtaminen. Aikaa tuohon nousuun kului tarkka 69 minuuttia (tai no, 1.5 sek päälle). Keskiteho oli nousussa 200W ja keskisyke 145bpm. Nousun päälle vielä reilu 10 minuuttia palauttelua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *