Polkemista ja Pakkasta

Viikko 48/2021 (29.11. – 5.12.2021)

Kylmä viikko. Lumitykit jauhaa lunta laduille ja rinteisiin, kun taivaalta ei tunnu tulevan luonnonlunta. Ei siis tarvitse alkaa vielä rasvaamaan suksenpohjia, kun ei innosta alle kahden kilometrin lenkkiä tahkota. Viikko oli muutenkin sen verran vilpoinen, ja tuuli vielä purevoitti sitä lisää, että ulkoliikunnat jäivät melko vähiin.

Maanantaina kylläkin uskaltauduin työmatkapyöräilyyn. Pakkasta oli aamulla ja illalla kymmenisen astetta, pyörätiet vähän lumiset. Graveliin olin vaihtanut eteen nastarenkaan, joten uskalsin ottaa sen alleni. Penkki perseessä piti ajaa ylämäet, sillä muuten olisi mennyt ruopimiseksi. Eikä takajarrullakaan uskaltanut kovin napakoita jarrutuksia tehdä, kun sliksi olisi saman tien heittänyt sivulle. Illalla tein ensin 40 minuutin kotisalitreenin, ja sen päälle kolmen vartin sisäpyöräilyn. Pyöräilyssä oli ohjelmassa lämpän ja palauttelun välissä 8 kertaa 20 sek vetoja n.300 W:n tehoilla ja jatkoksi 10 sek n.350 W:n tehoilla. Kadenssi oli tarkoitus pitää > 110 rpm:n. Lähdöt kolmen minuutin välein. Treeni meni ihan suht OK

Tiistaina aamupäivällä juoksin kotona matolla 70 minuutin vetotreenin. Vedot olivat 5 x 200m, 2 x 600 m ja 4 x 1000m. 200 m vedot menin 13 km/h vauhdilla, 600 m:n 15 km/h vauhdilla ja 1000 m vedoista ensimmäinen puolikas 14 km/h ja jälkimmäinen 16 km/h. Tonnin vedot olivat melko hapokkaita, kun ei ole pitkään aikaan tuollaisilla vauhdeilla tullut mentyä. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria.

Keskiviikkona oli taas konttoripäivä, ja työmatkat myös gravelilla. Pakkasta oli aamulla 7 astetta ja pyörätiet vähän lumiset, illalla pakkasta oli jokunen aste enemmän ja tuulinen keli hyydytti äijän melko hyvin. Illan MO:n treenit alkoivat sauvalenkkeilyllä Pikku-Ahveniston varvikossa, loivassa rinteessä. Valkku oli tehnyt hienon “kynttiläkäytävän” pimeään varvikkoon, jota sitten tahkosimme ylös-alas. Ensimmäinen puolituntia reipasta kävelyä ja toinen puolituntia kevyttä hölkkää. Treenit jatkuivat Ylöjärven uimahallilla tunnin uintreenillä. Sauna teki poikaa 13 pakkasasteen ulkotreenin jälkeen.

Torstaina oli periaatteessa lepopäivä, mutta kun konttorilla piti käydä, niin pyörällä se tuli mentyä. Pakkasta oli 7-8 astetta ja pyörätiet vähän lumiset.

Perjantaina oli kotikonttoripäivä. Pakkasta oli kymmenisen astetta, mutta lähdin kuitenkin ulos tekemään juoksulenkkiä. Tarkoitus oli juosta 75 minuuttia n. 11 km/h vauhdilla alle 130 bpm:n sykkeillä. Reiluun 9 kilometriin asti olin melko hyvin spekseissä, vauhti kylläkin vähän kovempaa. Sitten kello tilttasi ja tämän jälkeen sykkeet varmaankin lähti vähän lapasesta. Matkaa kertyi 15.4 kilometriä ja aikaa kului arviolta 79 minuuttia. Illan sisäpyörätreenissä oli ohjelmassa 10 kertaa 30 sek vetoja > 110 rpm:n kadenssilla, n. 360-380W:n tehoilla. Lähdöt 5 minuutin välein, eli palauttelua oli 4,5 minuuttia. Hapokasta hommaa.

Lauantain sisäpyörätreeni alkoi 30 minuutin kevyellä lämpällä. Sitten oli viisi minuutin vetoa 340 W:n teholla, minuutin 165W:n palautuksella. Sitten oli viisi minuuttia palauttelua ja seuraava viiden setti oli 350W:n teholla ja samoilla palautuksilla. Tämän toisen setin jälkeen tiesin jo, ettei hyvä heilu, sillä jalat olivat jo melko loppu ja edessä vielä yksi viiden kerran setti minuutin vetoja 365W:n tehoilla. Yhden jaksoin viimeisestä setistä, mutta sitten ei enää pystynyt. Jalat loppuivat kesken. Rangaistukseksi tein pyöräilyn päälle kolmen vartin kotisalitreenin. Melko puhkinainen olo oli illalla, ei oikein saunassakaan jaksanut istua.

Sunnuntai alkoi tunnin MO:n uintitreenillä Ylöjärven uimahallissa. Vähän kelausta ja tekniikkaa, sitten 10 kertaa 100m vetoja III-alueen vauhdilla. Ei oikein lähtenyt. Mutta toivottavasti jotain uutta tuli taas tekniikasta mukaan. Uinnin jälkeen menin kotiin polkemaan sisätrainerilla 100 minuutin ajaksi 148 W:n keskitehoilla. Pyöräilyn päälle juoksumatolla kuusi kilometriä rauhallinen nousevavauhtinen juoksu. Pyöräily ja juoksu tuntuivat ihan rennoilta. Joten viikko päättyi rentoihin merkkeihin, vaikka viikolla olikin raskasta ja vaikeata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *