Kotimiähenä

Viikko 46/2021 (15.-21.11.2021)

Tämä viikko oli profiloitu kevennetyksi viikoksi, jopa lepoviikoksi. Hyvään saumaan kyllä se tulikin, sillä työmatkapyöräilyt jäivät melkein kokonaan väliin, koska jouduin tekemään perjantaita lukuunottamatta koko viikon etähommia, kun Tuuli oli reissussa ja piti jäädä kotiin vahtimaan meidän “pissapoikaamme”, ettei se kastele koko kämppää päivän aikana. Kortisooni tuntuu kusettavan. Sain myös selkäni jälleen kerran jumiin tiistain sulkapallojen jälkeen, ja pari päivää oli taas melko kankeeta menoa, eikä kovat treenit olisi oikein onnistuneetkaan.

Maanantaille ei tullut harjoituspäiväkirjaan mitään merkintää. Tiistaina tein aamupäivästä lyhyen 35 minuutin juoksulenkin, joka sisälsi kolme 1 minuutin vähän reippaampaa vetoa, minuutin kävelypalautuksella. Muuten lenkki oli rentoa hölköttelyä. Illalla oli puolentoista tunnin sulkapallonelurit Ylöjärven Liikuntakeskuksella. Pelit sujuivat taas ihan mukavasti, vaikka jossain kohtaa pallon tavoittelutilanteessa tulikin pieni vihlaisu selkään. Pelin aikana en huomannut mitään ongelmaa ja iltakin meni vielä ihan hyvin, mutta yöllä selkä meni kramppiin ja keskiviikkona se olikin sitten melko jumissa.

Keskiviikkoiltana pyöräilin, selästä huolimatta, trainerilla 70 minuuttia 162W keskitehoilla. Pyöräilyssä selkä oli ihan ok ja muutenkin pyöräily tuntui ihan mukavalta. Illan uintitreeneissä jouduin muutamassa kohdassa vähän lintsaamaan, kun selkä kramppaili, mutta pääosin pystyin uimaan tunnin tekniikkapainotteisen treenin kunnialla läpi.

Torstai-iltana oli ohjelmassa lyhyehkö ja kevyt juoksutreeni. 45 minuuttia juoksin hieman alle 5:30 min/km vauhdilla. Keskisykkeet olivat 115 bpm ja muutenkin meno tuntui mukavan kevyeltä. Parin ensimmäisen kilsan jälkeen, kun selkäjumi ja kipuilu helpotti, niin juoksun rentouskin löytyi.

Perjantai olikin sitten viikon aikoa konttoripäivä. Aamulla tie oli vähän kuurassa, mutta gravelin sliksirenkaalla ei ollut kuitenkaan liukasta mennä. Iltapäivällä olikin sitten märempää ja kastuinkin jonkin verran kun töiden jälkeen pyöräilin suoraan Tesoman uimahallille. Hallilla uin 3200 m ja aikaa kului 1:18. Pääosin treeni oli kelausta apuvälinein ja ilman, mutta ensimmäisen 1400m aikana tein myös potkuharjoitteita laudan kanssa. Mukavan väljää oli uida, sillä radallani oli maksimissaan vain kaksi muuta uimaria. Uinnin jälkeen oli sitten vähemmän mukavaa pukea märät pyöräilykamppeet päälle ja polkea kotiin – onneksi ei ollut kuin kolmisen kilsaa matkaa, mutta kylmä tuossakin ajassa ehti tulemaan.

Lauantaina ei ollut ohjelmassa kuin lyhyt ja kevyt kotisalitreeni. Kolme varttia heiluin painojen kanssa yläkerrassa. Illalla myös heiluin vartin verran uuden hallitunkin ja mutterivääntimen kanssa, kun vaihdoin talvirenkaat autoon.

Sunnuntaiaamusta oli tunnin verran uintikelausta Ylöjärven uimahallilla. Tämän jälkeen siirryimme Pyynikille tekemään kahdeksi ja puoleksi tunniksi porrastreeniä. Kuusissa eri portaissa kävimme ramppaamassa portaita ylös-alas. Lämpö oli nollan pinnassa ja kun taivaalta oli tullut haituva lunta, niin paikoin portaat olivat vaarallisenkin liukkaat. Pohjoistuuli oli myös melko pureva, mutta onneksi pääosa portaista oli etelärinteen puolella. Askelmien määrää ei tullut laskettua, mutta n.900 nousumetriä kertyi mittariin vahän vajaan 9 kilometrin matkan aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *