Määräviikko

Viikko 45/2021 (8.-14.11.2021)

Olipas taas nopea viikko. Kotona ei tullut kuin lähinnä nukuttua, illat olivat menoja täynnä ja treenituntejakin kertyi parikymmentä. Vaikka harjoituspäiväkirjaan kertyikin tunteja ihan mukavasti, niin kaikki olivat melko kevyitä treenejä, joten tehoja tällä viikolla ei otettu kuin uima-altaan puolella.

Alkuviikko oli tarkoitus ottaa rauhallisesti. Työmatkat piti kuitenkin polkea maanantainakin. Päivällä oli myös reilun tunnin jalkahieronta.

Tiistain oli viikon ainoa kotikonttoripäivä. Ohjelmaan oli laitettua kolmen vartin erittäin rauhallinen sisäpyöräily ennen sulkapallopelejä. Sisäpyöräily tuli poljettua, mutta sitten tuli poljettua suolkapallohallillekin, n. 6 km suuntaansa. Tähän oli syynä auton kesärenkaat ja yllättävä talven tulo tiistai-iltapäivällä. Lunta sateli jokusen senttiä, enkä viitsinyt lähteä kokeilemaan onneani auton kanssa. Puolitoista tuntia sulkapalloneluria sujui ihan hyvin ja tällä kertaa vähän tuloksellisemminkin. Kotona puoli kasin jälkeen.

Keskiviikkoaamuna edellispäivän lumista ei ollut enää tietoakaan, sillä lämpöä oli jälleen kuutisen astetta. Työmatkapyöräilyt onnistuivat siis ongelmitta kesäkumeillakin. Illan MO:n treenit alkoivat pyöräillen Soppeenmäessä. Poljimme ns. “voimapyöräilyä” mäessä, joka oli pituudeltaan 100m ja nousua 16m. Isolla vaihteella ja erittäin rauhallisesti. 45 minuutin aikana nousukertoja tuli 24 kappaletta. Nousujen päälle kaksi 5 minuutin vetoa harjulla. Pyöräilyn jälkeen Ylöjärven uimahallille tunniksi uimaan. Kotona vähän enne ysiä.

Torstaina oli konttoripäivä, mutta tällä kertaa olin autolla liikenteessä. Päivällä kävin juoksemassa 15 kilometrin lenkin Valmetilta. Reitti kulki arboretumin kautta Ratinaan ja sieltä kosken rantaa pitkin Ranta-Tampellaan ja samaa reittiä takaisin. Juoksu kulki ihan mukavasti, vauhdin olleessa hieman päälle vitosta. Matalilla sykkeillä oli taas tarkoitus mennä ja keskari olikin 123 bpm. Iltaohjelmana oli vähän kartinkia työ- ja yhteistyökumppaniporukalla ja päälle syöpöttelyä (ei kuitenkaan juopottelua – minulla). Kotona puoli kahdentoista jälkeen.

Perjantaiaamuna kello herätti normaalisti 5:30, ja ennen kuutta olin jo matkalla töihin juoksemalla. Vähäisistä yöunista huolimatta, juoksu kulki ihan mukavasti. Hieman päälle 16 kilometriä meni aikaan 1:24 keskisykkeen ollessa 124 bpm. Töiden jälkeen elokuviin Bondia katsomaan ja poppareita syömään. Kotona kasin jälkeen.

Lauantaiaamusta kasin aikoihin lähdin juoksemaan pitkää rauhallista lenkkiä. Lämpö oli hieman pakkasen puolella, mutta sää oli kyllä vallan mainio. Jalka tuntui melko kevyeltä ja sen vuoksi vauhti pääsikin nousemaan vähän turhan kovaksi, joka tarkoittaa liian korkeita sykkeitä. Matkaa kertyi hieman vajaat 23 kilometriä ja aikaa kului 2:04, eli keskari oli 5:27 min/km ja sykekeskari 120 bpm. Reittinä oli Tesoma – Teivo – Elovainio – Kolmenkulma, eli nousumetrejä ei kauheasti reitille kertynyt (70m). Päivä kului pihalla hommissa. Illalla oli vielä ohjelmassa 2,5 tuntia kevyttä sisäpyöräilyä. Keskisyke oli 109 bpm, vaikka pyöräilyn aikana katsomani elokuva olikin melko jännittävä. Keskitehot olivat 133W.

Sunnuntai alkoi MO:n treeneilla Ylöjärven uimahallissa (tai itseasiassa päivä alkoi koiralenkillä), jossa uimme erinopeuksisia lyhyitä vetoja. Kovat vedot olivat melko rankkoja ja sykkeet kävivätkin melko korkealla vetojen aikana. Tunnin uinnin päälle menimme harjulle sauvakävelemään kahdeksi tunniksi. Etenimme rauhallisesti, mutta matkan aikana oli erinäköisiä “tekniikkarasteja”. Matkaa kertyi n.11 kilometriä. Illalla poljin vielä trainerilla 2:15 ajan rauhallista rullailua 128W keskitehoilla ja 104 bpm keskisykkeillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *