Pyhäinpäiväreissussa

Viikko 44/2021 (1.-7.11.2021)

Marraskuun ensimmäisellä viikolla sateli vettä tai ainakin tihutteli melkein joka päivä. Muutenkaan talvi ei näyttäisi tekevän vielä tuloaan, vaikka ehkä vähän kylmempään suuntaan ollaankin menossa.

Viikkoon mahtui hyviä treenejä. Jonkin verran tehoja, mutta määrään edelleen keskittyen. Juoksukilsoja on alkanut taas kertymään hyvään malliin, ja rauhalliset lenkit ovat antaneet siihen hyvän mahdollisuuden.

Maanantai ei mitään ihmeellistä treenirintamalla. Työmatkapyöräilyt ja lyhyt, puolen tunnin kotisalitreeni.

Tiistain juoksulenkkiä mentiin jälleen ohjelman mukaisesti, mutta nyt ei tarvinnut mennä ihan mateluvauhtia, vaan sykkeet sai nostaa 120-130 bpm:n välille. 15.5 kilometrin lenkki meni melko kevyesti hieman päälle viiden minuutin vauhdilla ja 123 bpm:n keskisykkeellä. Keli oli vielä ihan mukava 6 asteen lämpötiloineen. Illan sulkapallonelurit sujuivat myös ihan ok, vaikkei kauhean tuloksellinen ilta ollutkaan.

Keskiviikkona jälleen työmatkapyöräilyt. Iltapäivällä oli jälleen, viimeaikaisten keskiviikkojen tapaan, sateista ja märissä kamppeissa kotiin tultiin. Ennen illan tunnin MO:n uintitreeniä tein tunnin kotisalitreenin, sillä jotenkin ei huvittanut lähteä tekemään ulkotreeniä tihkuisen tuntuiseen ilmaan.

Torstaina tuli tehtyä ohjelmanmukainen juoksulenkki sykkeitä seuraten. Yritin pitää sykkeet maksimissaan 130 bpm:n paikkeilla, ja melko hyvin siinä tuli onnistuttuakin, vaikka muutama lyhyt ylitys tulikin. Vähän päälle 15 kilometrin lenkki meni napsun alle vitosen vauhdilla ja 126 bpm:n keskisykkeillä. Ihan mukavan kevyttä köpöttelyä.

Perjantaina jälleen konttoripäivä ja työmatkapyöräilyt. Etenkin kotiin päin tullessa yritin ottaa rauhallisesti, sillä illallaksi oli ohjelmassa vielä suht vaativa sisäpyöräilytreeni. Zwift-treeni alkoi 45 minuutin lämmittelyllä. Lämmittelyn alkutehot olivat n.160 W ja nousi tasaisesti 210 W:iin. Sitten 12 minuuttia 255 W tehoilla, ja päälle vielä jäähdyttelyä 18 minuutin ajan. Ei ihan kevyt setti, mutta treenistä jäi kyllä ihan hyvä fiilis.

Lauantaiaamusta kävin Tesoman uimahallissa uimassa 3800m. Ensin 2 x 1000 m pullarilla ja sitten 1000 m lätpullia ja vielä 800 m lätpullia lisää. Jokaisen tonnin jälkeen pidin 1-2 minuuttia taukua (tosin yhdessä välissä oli pikainen vessakeikka). Hallille tullessa parkkipaikasta olisi voinut päätellä, että altaassa olisi ahdasta, mutta ensimmäisen tonnin sain uida yksin radalla, eikä muutenkaan koko 90 minuutin treenin aikana radallani ollut kuin maksimissaan kaksi uimaria minun lisäkseni. Iltapäivästä suuntasimme Alastarolle juhlistamaan rästiin jääneitä nimppareita sekä tulevia muita merkkitapauksia.

Sunnuntaiaamuna lähdin juoksemaan viikon pitkää lenkkiä. Lähtiessä pakkasta oli pari astetta ja tien pinnat liukkaat. Lenkin aikana lämpö nousi nollan tuntumaan. Selkäkin oli taas kerran jumissa ja ensimmäiset kilometrit olivatkin melko töpötystä selän ja liukkauden vuoksi. Melko pian kuitenkin pääsi hyvään rytmiin ja kilometrit alkoivat taittumaan mukavasti. Juoksin Virttaantietä pitkin Virttaan “keskustaan” ja takaisin päin Isoniityntien kautta takaisin Alastaron keskustaan ja siellä muutama lisäkiemura. Matkaa kertyi kelissa 27.5 km ja aikaa kului 2:23, eli keskivauhti oli 5:12 min/km ja keskisykekin ihan kelvollinen 122 bpm. Juoksu tuntui ihan kevyeltä, eikä takareidetkään olleet ihan hirveän jumissa – loppumatkasta kyllä vähäsen. Sää ei ollut kovin mieltä ylentävä, sillä koko matkan sai sumussa köpötellä. Lenkin jälkimmäisellä puoliskolla alkoi onneksi ajotien puolelta löytymään jo sulaakin alustaa, joten koko matkaa ei tarvinnut hakea pitoa tien sivusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *