Pikaviikko

Viikko 43/2021 (25.-31.10.2021)

Lokakuun viimeinen viikko sujauhti pikaisesti ohi. Etenkin viikolla melkein jokaisena päivänä olin vasta illalla “myöhään” kotona. Tiistai- ja keskiviikkoillat menivät normaaliin tapaan treenien merkiessä, mutta torstaina oli työkaverin eläkeläksijäiset Maisansalossa, ja perjantaina oltiin työporukalla muuten vaan kaupungilla syömässä. Ruokaa tuli siis vedetty ihan liikaakin, mutta alkoholit jäivät tälläkin kertaa väliin.

Toinen “ohjattu” viikko meni suht leppoisissa merkeissä. Juoksuvauhdit pysyivät edelleen erittäin maltillisina. Jalat tyykkäävät ja nyt on rauhallinen köpöttelyvauhtikin alkanut löytymään jo melko mukavasti.

Maanantaina ei ollut ohjelmassa kuin työmatkapyöräilyt ja päivällä oli reilun tunnin hieronta.

Tiistaina aamupäivällä kävin juoksemassa 14 kilometrin / 77 min rauhallisen lenkin. Mukavan kevyesti meni ja sääkin suosi. Illalla perinteiseen tapaan puolitoista tuntia sulkapalloneluria.

Keskiviikkona olikin sitten taas konttoripäivä. Pöyrällä olin liikenteessä ja kotiin polkiessa sain vettä jälleen kerran niskaani. Märän kelin vuoksi tein illan MO-treenin kotona trainerin selässä, kun poljin Zwiftissä 80 minuuttia. Tehot olivat maltilliset 153W ja keskisykekin mukavan alhaalla 116 bpm. Pyöräilyn päälle menin MO:n tunnin uintitreeneihin Ylöjärven uimahallille.

Torstaina tein taas ohjelman mukaisen kevyen 77 minuutin juoksulenkin. Matkaa kertyi 14.3 kilometriä, eli jälleen mentiin maltillisella vauhdilla, ja sykkeetkin oli mukavan alhaalla 114 bpm.

Perjantaina ehdein tekemään töiden jälkeen 80 minuutin sisäpyörätreenin Zwiftissä. Ensin oli 30 minuuttia kevyttä lämpöjen hakua. Sitten 4 x 3 minuutin vetoa nousevalla teholla, lähtien 190 W:sta, päätyen 255 W:iin. Kadenssi oli 95-100 rpm:n välillä, eli normaalia kadenssiani melko paljon korkeampi. Sitten 5 minuuttia palauttelua matalalla teholla ja sitten 2 x 6 min/250W + 3 min pal. Lopuksi vielä 15 minuuttia palauttelua.

Lauantaina lähdin heti aamusta juoksemaan kahden tunnin kevyttä lenkkiä. Alkuun menin 18 kilometriä rauhallista 5:45 min/km keskivauhtia. Tämän jälkeen juoksin kolme kilometriä 13:10 aikaan. Yllättävän helposti lähti vauhdin kiristäminen. Loppuun vielä pari kilometriä palauttelua. Juoksun päälle hyppäsin vielä trainerin selkään ja poljin kolme varttia matalilla tehoilla.

Sunnuntai alkoi jälleen MO:n tunnin uintitreenillä Ylöjärven uimahallissa. Pääharjoitus oli 750 metriä pullarilla ja 1000 metriä lät-pullia. Päälle lähdimme polkemaan uimahallilta kohti Sasia ja sielä kohti Äkönmaata. Äkönmaan hiekkatiellä teimme 3 x 5 minuutin vetoja 5 minuutin palautuksella. Vetopätkät olivat mäkisiä ja hiekkatie oli vähän pehmeä ja vastatuultakin oli. Kahden ensimmäisen vedon keskitehot olivat 287W ja viimeisessä 15W vähemmän. Pyöräilyn kokonaismatka oli 52 kilometriä ja aikaa kului 2:23. Keli oli komea, kun aurinkokin vähän paisteli ja lämpöäkin vielä kahdeksan astetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *