Valmennukseen

Viikko 42/2021 (18.-24.10.2021)

Kaksi kuukautta Jouluun. Ja jouluiselta kelit juuri nyt näyttävätkin. Perjantaina alkoi satelemaan räntää ja lunta, ja viitisen senttiä sitä paikoin meidän pihaamme on jäänyt. Muutenkin viikko on ollut melko märkä ja tuulinen, joten sadekamppeille on ollut käyttöä.

Treenipuolella tapahtui tällä viikolla muutos, kun MO alkoi tekemään mulle harjoitusohjelmaa. Nyt ei tarvitse enää itse miettiä mitä tekee, tekee vaan mitä käsketään. Kyllä nyt on helppoa. Tämä viikko tuntui olevan määräviikko, sillä harjoituspäiväkirjaan tuli reilu 18 tuntia hikoilua. Tehoja ei tällä viikolla juurikaan tullut tehtyä, juoksulenkitkin oli määritelty niin rauhalliselle vauhdille, että ei ole aiemmin yksin tullut niin hiljaisella vauhdilla juostua.

Maanantaina normaaliin tapaan työmatkapyöräilyt sekä illalla kolmen vartin kotisalitreeni.

Tiistai oli kotikonttoripäivä ja aamupäivällä kävin juoksemassa tunnin / 11 km:n lenkin. Vauhti oli siis maltillinen 5:33 min/km. Vieläkin rauhallisemmin piti ohjelman mukaan mennä, mutta tällä kertaa en siihen kyennyt. Keskisykekin oli mukavan alhainen 115 bpm. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria Ylöjärven Liikuntakeskuksella.

Keskiviikko olikin sitten sadepäivä ja myöskin toimistopäivä. Eli kastuttua tuli mennen tullen. Aamun työmatka oli poikkeuksellisen dramaattinen, sillä Pirkkalan keskustassa Suupan liikenneympyrästä oli nainen ajanut pakulla ihan kunnolla ulos ja pöpelikköön, ja minä satuin ensimmäisenä paikalle. Onneksi kuskille ei ollut kovin pahasti käynyt, mutta jouduin kuitenkin avustamaan hänet hanttimiehen puolelta ulos ja soittamaan yx-yx-kahteen.

Sateisen kelin vuoksi juoksin keskiviikkoillan treenin pitkästä aikaa matolla. Ensin 20 minuuttia verkkaa vähän päälle viiden vauhtia. Sitten 4 x 500 m 12 km/h vauhdilla 2% nousuun ja 500 m palautusta 11 km/h vauhdilla 0-kulmaan. Sitten samoilla vauhdeilla 3 x 500 m 3% nousuun ja vielä 2 x 500 m 4% nousuun. Yhteensä juoksua tuli 70 minuuttia. Juoksun päälle tunniksi MO:n uintitreeneihin Ylöjärven uimahallille.

Torstai oli taas kotitoimistopäivä. Illalla reilun 14 kilometrin juoksulenkin Nokian paloaseman kautta. Vauhti oli jälleen rauhallista 5:26 min/km ja keskisykkeetkin suht alhaalla, 117 bpm. Päälle vielä 30 minuutin kotisalitreeni.

Perjantaina tuli taas kastuttua ihan huolella työmatkapyöräilyjen yhteydessä, mennen tullen. Aamulla oli vielä lämmintä, mutta illalla alkoi viilenemään ja sade muuttua rännäksi. Illalla tein 75 minuutin sisäpyöräilytreenin Zwiftissä. Ensin 45 minuttia lämmittelyä. Tehot lähtivät 145 W:sta päätyen 191 W:iin. Tämän jälkeen 12 minuuttia 235W tasatehoilla. Pääle vielä 18 minuuttia verraa matalilla tehoilla.

Lauantain treeni oli pitkä erittäin rauhallinen juoksulenkki. Yön aikana oli tullut jokunen sentti lunta/räntää, mutta se ei vaikuttanut muuhun kuin kenkävalintaan. 20.7 km tuli juostua tasaisessa maastossa 5:43 min/km vauhdilla. Reitti kulki yhdystien kautta Elovainiolle, sieltä kirjaston ja Teivon kautta Lamminpäähän, ja sieltä Tesomajärven kautta takaisin kotiin. Parilla viimeisellä kilsalla alkoi takareidet vähän jumittelemaan, mutten meni mukavan kevyesti.

Sunnuntaiaamulla oli ensin tunnin MO:n uintitreenit Ylöjärven uimahallissa. Päätreeni oli 400 m:n kelauspätkiä, jotka sisälsivät 25 m:n pätkän “temppuilua”. Uinnin jälkeen tulin kotiin, jossa pyöräilin Zwifitssä 2,5 tuntia kevyellä 140W: keskiteholla. Pyöräily sujui mukavasti ja samalla tuli katsottua yksi elokuvakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *