Mäkeä

Viikko 41/2021 (11.-17.10.2021)

Tälle viikolle ei osunut mitään ihmeellistä. Treeneissä mentiin melko perussetillä, eikä keleissäkään tapahtunut mitään radikaaleja muutoksia. Syyskeleissä mennään, välillä satelee, välillä paistelee, tuulee ja yöt viilenevät. Sunnuntaiaamusta oli pyörätietkin jo liukkaat, mutta melko pian aurinko ne sulatti. Sen verran nyt kuitenkin jotain spesiaalia, että A sai uuden työlaitteen, minikaivurin. Viikonloppuna sillä tuli siirreltyä kiviä paikasta toiseen. Kuvan kivi alkaa olla painoltaa maksimia, sillä napsun isompi murikkaa kuljeteltiin pääosin takarenkaat ilmassa.

Uinnissa tuntui tapahtuvat myös jonkin verran eteenpäin menoa, kun valkku keksi pari uutta juttua, millä uintini muuttui hieman sujuvammaksi. Taas tuli siis pari uutta juttua, joihin keskittyä uinnissa. Eihän niitä vielä kovin montaa olekaan.

Maanantai oli perustoimistomaanantai, eli työmatkapyöräilyt ja illalla tunti kotisalia. Päivällä oli myös reilun tunnin hieronta

Tiistaina aamupäivällä kävin tekemässä 10 km:n juoksulenkin Tesomajärven ja Lamminpään maisemissa. Keskari oli 4:36 min/km luokkaa ja sykkeet kynnyksen tuntumassa. Juoksu oli ihan ok, vaikka vähän jäykän oloista meno olikin. Illalla oli puolitoista tuntia sulkapalloneluria Ylöjärven liikuntakeskuksessa. 75% oli vakiopelaajia, eli yksi vieraileva tähti oli joukossa. Tästä syystä pelikin muuttui vähän erillaiseksi – vaihtelu toki virkistää.

Keskiviikkona jälleen työmatkapyöräilyt. Illalla MO:n treeneissä ensin sauvoteltiin Maunussuon mäessä vähän vajaan tunnin verran ylös-alas. Tämän jälkee tehtiin tusinan verran lyhyitä ja rentoja juoksuvetoja. Sitten siirryttiin tunniksi Ylöjärven uimahalliin allaskelailuun. Sain myös palautetta uintini videoinnista.

Torstaina viikon kolmas ja viimeinen konttoripäivä, ja pyörällä jälleen liikenteessä. Illalla kävin juoksemassa vajaan 13 km:n lenkin. Sisällytin treenin loppuun parin kilsan pätkän vähän reippaampaa vauhtia (8:15 / 2 km). Taas oli vähän jumijuoksua, mutta muuten juoksu oli ihan mukavan oloista.

Perjantaina illalla ensin pyöräilin Zwiftissä 1:16. Alkuun otin lämpöä 20 minuutin ajan, ja sitten tein 10 kertaa 20 sekunnin vetoja 3:40 palautuksella. Tehot yritin pitää 450W kieppeillä, siinä ihan hyvin onnistuen. Loppuun vielä 20 minuuttia verkkaa. Pyöräilyn päälle vielä 45 minuutin kotisalitreenin.

Lauantaina aamupäivällä kävin juoksemassa vähän vajaan 12 kilometrin mittaisen mäkisen lenkin. Juoksin ensin kotoa Lamminpään majalle ja Lamminpäässä kiersin ns. kilpa5-lenkin + pari lisämäkeä, ja sitten takaisin kotiin. Laskutavasta riippuen reitille osui 11 suht rapsakkaa mäkeä ja niistä kertyi n.250 nousumetriä. Vauhti oli vähän alle vitosta, joten mitään kovaa yritystä ei ollut päällä, mutta keskisyke oli 142 bpm ja ventilointi oli melko kovaa.. Illalla kelailin vielä Zwiftissä reilun tunnin verran maltillisilla 156W keskitehoilla ja 119 bpm:n sykkeillä.

Sunnuntaiaamulla oli jälleen MO:n treenit. Ensin altaalle kelailemaan tunniksi. Tekniikkaan yritin jälleen keskittyä ja jätin vauhdit muiden tehtäväksi. Uinnin päälle kahdeksi tunniksi Mustaanvuoreen sauvarinteeseen. 16 nousua tuli tehtyä ja niistä kertyi n. 1050 nousumetriä. Sykkeet pysyivät hyvin alhaalla, sillä keskisyke oli 106 bpm. Keli oli komean aurinkoin, tosin tuuli oli melko kova, mutta puhalsi onneksi selän takaa ylöspäin mennessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *