Suliskauden avaus

Viikko 40/2021 (4.-10.10.2021)

Flunssaviikon jälkeen pääsin taas tällä viikolla kunnolla treeneihin kiinni. Eiköhän tässä jo ylimenokautta ollut riittävästi. Syksykin on mitä parhaimmillaan. Lämpöä on riittänyt koko viikon tasaisesti kymmenen asteen kieppeillä. Illat pimenevät ja lehtiä sataa taivaalta. Tosin on kyllä vettäkin satanut ja pari kertaa on ihan kastunutkin, mutta ei ole annettu sen haitata.

Maanantai otettiin vielä varovaisesti, ja harjoituspäiväkirjaan ei tullut kuin edestakaiset työmatkapyöräilyt.

Tiistaina käynnistyi omalta osaltani syksyn sulkapallokausi. Vähän pitkäksihän aloitus on mennyt, mutta lomat yms. hallin vaihdot ovat viivästyttäneet aloitusta. Ylöjärven Liikuntakeskuksella on nyt meidän vakiovuoropaikkamme ainakin tammikuun loppuun asti, mutta varmaankin ihan kesään asti siellä pelaillaan neluria. Uudesta El Padelista kysyttiin kenttää, mutta vakioaikamme ei ollut enää siellä vapaana. Pelit sujuivat ihan mallikkaasti. Ensimmäiset erät piti ottaa kyllä varovaisesti, kun tuntui että joka paikka vähän kiristeli, eikä uskaltanut ihan heti alkaa repimään. Mutta kyllä puolentoista tunnin aikana ehti jo paikat sen verran lämpeämään, että kunnon venytyksiäkin tuli tehtyä.

Keskiviikkona oli jälleen työmatkapyöräilyt ja illalla MO:n treenit. Treeneissä ensin pyöräiltiin reilun tunnin ajan Teivon lähellä olevassa loivassa ylämäessä, jossa putkitimme ylämäkeä 12 kierroksen verran. Pyöräilyn päälle Ylöjärven uimahallille tunniksi kelailemaan. Tällä kertaa uintiamme myös kuvattiin.

Torstainakin olin pyörällä töissä. Mennen-tullen sain vettä sen verran niskaan että kamppeet kastuivat. Illalla kävin vielä juoksemassa reilun tunnin lenkin Lamminpää-Tesoma-Ikuri -akselilla. Vauhti oli vähän päälle 4:50, mutta silti sykkeet olivat tosi korkealla. Meno oli muutenkin tahmean ja kankeen oloista ja takareidetkin taas vähän heikommassa hapessa. Eipä ollut kauhean mieltä ylentävä lenkki.

Perjantaina jälleen, neljäs kerta tällä viikolla, työmatkapyöräilyä. Illalla vielä tunnin kotisalitreeni.

Lauantaiaamuna kävin juoksemassa täsmälleen saman lenkin kuin torstainakin. Tällä kertaa fiilis oli monta napsua parempi ja keskinopeuskin toistakymmentä sekunttia parempi kuin torstaina. Sykkeet tosin olivat edelleen tosi korkealla. Päivä pihalla hommissa, ja illalla tunnin sisäpyöräily Zwiftissä. Pääasissa kelailua, mutta mukaan mahtui kaksi lyhyttä ja kaksi vähän pidempää vetoa. Lyhyet vedot olivat alle minuutin mittaisia ja niissä maksimitehot olivat 400W luokkaa. Ensimmäinen pidempi veto (n. 5 min) tehot pyörivät siinä 250W pyörteillä, toinen noin 3 minuutin vedossa oltiin lähempänä 300W.

Sunnuntaina oli jälleen MO-treenit jotka alkoivat tunnin uintitreenillä Ylöjärven uimahallissa. Kelausta 200 m pätkissä eri vauhdeilla ja eri välineillä. Päälle vielä kaksi tuntia pyöräilyä. Lähtö uimahallilta ja suuntana Sasi ja sieltä Siuroon päin jonkin verran. Menomatka oli kevyttä kelailua, mutta U-käännöksen jälkeen teimme 16 kappaletta lyhyitä, n.5 sekunnin mittaisia melkein/maksimivetoja, 4 minuutin palautuksella. Parhaassa vedossani maksimitehot olivat n.720W, mutta pääasiassa pyörittiin siinä 600W molemmin puolin. Matkaa kertyi yhteensä 44 kilometriä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *