Vähän hyvää, vähän huonoa

Taas on viikkoraportti vähän myöhässä, mutta viikonloppu oli sellaista matalalentoa, että näpyttimen ääreen ei ole aiemmin ehtinyt.

Viikonloppuun mahtui jälleen parit kisastartit. Tällä kertaa kuitenkin toinen oli katujuoksua ja toinen sitten metsän puolella. Lauantain startti oli Loimaalla Savihölkässä. Kevään ensimmäinen lämmin viikonloppu sattui sopivaan ajankohtaan sillä nyt pääsi juoksemaan jo lyhyillä punteilla ja T-paidalla. Itse kisakin meni yli odotusten, sillä aika 24:35 6.8 km lenkillä tekee vauhdiksi 3:38 min/km, sijoitus 4. ja tappiota voittajalle vajaat puolitoista minuuttia. Pistoksia tai kramppeja ei ilmaantunut ja muutenkin juoksu maistui hyvältä. Kisan voittajana oli sama henkilö joko seuraavana päivänä pesi reilusti muut M40 -sarjalaiset Pyynnikkijuoksun 10 km:llä.

Sunnuntaina Paimion Silja-rasteilla lauantain pyrähdys kyllä tuntui jaloissa aika hyvin. Voipi olla, että se oli vaan hyvä juttu, että painoi, sillä jos olisi ollut täysi höyry päällä metsässä, niin kuinkahan paljon sitten olisi tullut juostua rastien ohi. Sunnuntain suunnistus meni kyllä totaalisesti penkin alle. Rannikkoseudun syheröiset avokalliomaastot eivät ole ihan vahvinta osaamisaluettani ja tälläkertaa sellaista maastoa riitti melkein jokaisella rastilla. Ei vaan osaa. Vauhti pois ja karttaa lukemaan.

Viikko alkoi sentään vähän positiivisemmissa suunnistusmerkeissä, sillä kauden kolmansilla iltarasteilla napsahti 5 km:n lenkillä 3. sija. Tosin aika reilu kotikenttäetu maanantaina oli, sillä rastit olivat Lamminpään lenkkeilymaastoissa – siellä missä kesällä tulee aika paljon liikuttua.

Torstaina kävin jalkahieronnassa, tämä oli vasta vuoden toinen kerta. Mojovia jumipaikkoja löytyi melkoisesti – mutta onneksi seuraava kerta on jo parin viikon päästä.

Perjantaina kävin tekemässä töiden jälkeen vähän vetoharjoituksia lauantain kisaa silmälläpitäen. 5 x 1 min  kovaa vaihtelevalla hölkkäpalautuksella sekä 1 x km n. 3:30 min vauhdilla.

Muulta osin viikko meni perinteisen kaavan mukaan sali- ja pöräilykerroilla höystettynä.

Viikko-ohjelma:
Ma: ap. pyöräily 16 km, sali 1 h, ip. pyöräily 16 km, suunnistus 33 min
Ti: ap. juoksu 16.3 km, ip. juoksu 15.7 km
Ke: ip. juoksu 12 km
To: ap. sali 1 h, ip. jalkahieronta 1 h
Pe: ap. pyöräily 16 km, ip. pyöräily 16 km, juoksu 12 km
La: ip. juoksukisa 6.8 km, juoksu 6 km
Su: ip. suunnistuskisa 82 min

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *