Hevossuota ja Keisarinpankkia

Tällä viikolla päästiin sitten tosissaan suunnistuksen makuun. Viime viikolla oli yhdet iltarastit, nyt yhdet iltarastit + kolmet kisat.

Viikko alkoi vielä pääsiäisvapaalla ja Raumalla oli hyödynnetty vapaapäivä urheilullisesti. Suuntasimme siis kohti Hevossuon maastoja. Lunta ei enää metsässä ollut, mutta ojat ja suot olivat vielä pääosin jäässä joten suht kuivin kengin pystyi metsässä etenemään. Muuten kyllä oli kylmä keli. Reitillä ei oikeastaan tullut yhtään kovin pahaa hakua, mutta toisaalta eipä ne kyllä ihan hetikään löytyneet. Se vähän suorituksessa harmittaa, että yksi saman sarjan kilpailija oli jokusen rastivälin näköetäisyydellä ja välillä tuntui, että homma menee ihan peesailuksi – mutta se taitaa olla vähän tämän lajin luonne. Sija 7 / 14 lähtenyttä kertoo juuri sen, että ei mitään huonoa, mutta ei mitään hyvääkään.

Tiistai alkoi pyöräilyllä töihin, mutta illalla oli vuorossa Tampereen Iltarastit osa 2, Ylöjärven Puuvuorella. Täälläpäin on vielä lunta mettässä ja paikoin siitä olisi ollut hyötyä, sillä jotkut rastit olisivat löytyneet kunhan olisi seurannut jälkiä. Onneksi tuli lähdettyä ensimmäisten joukossa metsään, niin pääsi tekemään paremmin omia reitinvalintoja. Naisten HiSu:n MM nelonen tuli pestyä mennen tullen :), vaikka jokusella rastivälillä tulikin vähän taas häntä peesattua, mutta lopussa sain revittyä hyvin eroa :). Vaikka sijoitus oli ihan hyvä, niin en silti ole kovin tyytyväinen suoritukseeni.

Keskiviikkona tuli tehtyä viikon ensimmäiset juoksulenkit (suunnistustahan ei juoksuksi lasketa). Menin taas työmatkat tossukyydillä molempiin suuntiin, joten kilometrejä tuli tällä päivälle vajaat 32 km. Ihmeen kevyesti tuo iltapäivänkin kotiin paluu sujui, joten pitänee ottaa varmaan vakio viikko-ohjelmaan tämä tuplajuoksupäivä.

Torstaiaamuna perinteinen pyöräily+sali yhdistelmä, ja iltapäivällä töistä kotiin juoksu. Pääasiassa PK-vauhtia tuli mentyä, mutta lopussa pari kilometriä vähän reippaampaa.

Perjantaiaamuna reilu 10 km työmatkasta juosten, josta 7 km VK:a ja loput rauhallista. Loppumatka sujui Tuulin kyydillä autossa. Töistä kotiin pyörällä.

Lauantaiaamuna sai taas todeta tämän Suomen ihanan kevään tulon, sillä maassa oli pari kolme senttiä lunta. Kesärenkaat alla ja Poriin piti lähteä. Aikataulua aikaistettiin puolella tunnilla sillä tien päällä saattoi oikeasti olla liukasta. Alkumatka oli lipsuttelua, mutta onneksi isot tiet olivat jo melko sulat – mettäpaikoissa piti vähän himmata ja Häijään jälkeen alkoi olemaan jo ihan sulaa. Suuntana oli siis Pori, Yyteri ja Keisarinpankki – siis Rastikarhujen Karhurastit. Keli oli Porissakin kevainen +2 astetta lämmintä ja melkoinen pohjoistuuli – lämpökerrasto ei ollut yhtään liikaa muiden suunnistusvaatteiden alla. Jos metsässä tuli hiki, niin sitten se oli tuskahikeä, sen verran hirveeltä suunnistus tuntui. Pari ensimmäistä rastia meni mallikkaasti, mutta sitten alkoikin tökkiin oikein urakalla. Seuraavaa viittä rastia tuli pummattua enemmän tai vähemmän (pääasiassa enemmän), eikä lopuissa viidessäkään kauheasti hurraamista ollut. Eihän tämmöinen hämäläisissä metsissä suunnistusta harjoitellut osannut syheröisessä kangasmetsässä mennä ollenkaan ja sitten vielä hiekkadyynit ja kaikkee… suunnista nyt sitten siinä …kele. En sentään viimeinen ollut, mutta ei se kauaksi kyllä jäänytkään.

Lauantaina iltapäivällä täytyi käydä rangaistuslenkillä Porin Isomäen jäähallin takana olevalla pururadalla. Tunnin verran tuli purkkarilla teputettua, mutta sitten tulikin kiire takaisin hotellille jotta ehtii katsomaan Karhuhallille Karhuviestin maaliintuloa. Hallilta jäi päälimmäiseksi mieleen karhumaskotti jonka näin kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla se oli “säilyttäkään kaljatehdas Porissa” (tai joku sellainen) kulkueen yhteydessä, toisella kertaa olutpisteessä virvokkeilla ja kolmannen kerran makkarajonossa. Toiseksi päälimmäisenä jäi mieleen tuloskuulutuksen sekoilu sekä kuulutuslaitteiden läpi kuulunut jonkun kiroilu. Ehkä olisi sittenkin parempi osallistua itse juoksuun, niin ei jäisi tuollaiset epäolennaisuuden tapahtumasta mieleen.

Sunnuntaina oli sitten Karhurastien toinen päivä. Sama maasto, pidempi rata… jee jee. Eilisen perusteella ei kauheita (tai ehkäpä juuri sitä) voinut odottaa. Lämpö oli eilisen tapaan muutaman asteen plussan puolella ja puhuri mereltä päin melkoinen. Metsässä tuulta ei huomannut, mutta kun taas dyyneille pääsi, niin kengät meinasi jalasta lähteä. Suunnistus sujui huomattavasti paremmin kuin lauantaina. Ihan suoria löytöjä ei kaikki ollut, mutta mitään mega-pummejakaan ei tullut yhtään. Osassa pahimman alueen karttaa oli muutamalla rastivälillä “onneksi” vähän peesiapuakin ja se varmaankin säästi minulta muutaman minuutin, mutta melko hyvin olin kertalla muutenkin. Sijoitus 5/9 oli ihan tyydyttävä ja kärkeenkin jäi eroa vain reilut 14 min joka on 10 km reitillä minulle melko vähän.

Suunnistuspainotteisen viikon treenit:

Ma: suunnistuskisa 10 km
Ti: ap. pyöräily 16 km, ip suunnistus 6,5 km
Ke: ap. juoksu 16.1 km, ip juoksu 15.6 km
To: ap. pyöräily 16 km, sali 1 h, ip. juoksu 16.3 km
Pe: ap. juoksu 10.3 km, ip. pyöräily 16 km
La: ap. suunnistuskisa 6.6 km, ip. juoksu 12.1 km
Su: ap. suunnistuskisa 12.1 km

Huom. suunnistuskisojen kilometrimäärät ovat toteutuneita kilometrejä, ei ratapituuksia.

Kaikki suunnistuskisani on merkattu ao. osoitteeseen ja sieltä löytyy myös toteutuneet reitit.
http://maps.google.fi/maps/ms?ie=UTF8&hl=fi&msa=0&msid=105324888625546013498.00045aa43d515b5ed8901&z=6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *