Varjo-Pirkka

Viikko 23/2021 (7.-13.6.2021)

Jotenkin mitäänsanomaton viikko. Viikot rullaan nyt niin vauhdilla eteenpäin ettei perässä meinaa pysyä. Onneksi tulee kirjattua viikon treenit ja ajatukset ylös, niin voi täältä tarkastaa mitä on milloinkin tullut tehtyä, kun tuppaa jo vähän unohtamaan.

Tuossa yksi päivä tuli todettua, että kuinka tekniikkavoittoiseksi pyöräily on mennyt. Triathlon-pyörällä kun lähtee liikkeelle, niin pitää tarkastaa ensinnäkin, että kännykässä on aukkua. Sitten pitää olla sykevyössä paristo iskussa, jotta kädessä oleva sykemittari ja pyörässä oleva ajotietokone saavat sykkeet ylös. Sitten pitää olla takatutkassa virtaa, kuten myös wattipolkimissa sekä sähkövaihteissa. Sitten kun kaikkien härpäkkeiden akut on ladattu, niin sitten äijästä onkin jo virta loppu.

Maanantaina oli ohjelmassa vain työmatkapyöräilyt. Lämmintä oli jo aamusta asti, mutta kotiin polkiessa sain vähän vettä niskaani.

Tiistaina päivällä käytiin Kalevan maauimalassa polskimassa 50 minuutin ajan. Uin alkuun 200 m lämppää pullareiden kanssa. Sitten lät + pul 300 m. Sitten siirryin takaisin pelkkään pullariin ja uin 1600 m putkeen. Illalla kävin vielä juoksemassa Soppeenharjulla. 13.4 km:n lenkkiin meni aikaa tasan tunti. Jalka oli yllättävän hyvässä iskussa ja meno tuntui jopa kevyeltä. Ukkonen jyrisi ja välillä tuli vettäkin. Ehkä kostea ja sähköinen ilma siivitti hyvään menoon.

Keskiviikkona töiden jälkeen pyöräilin maantiepyörällä Siuron 50 km:n lenkin. Mäet poljin isolla vaihteella ns. voimapolkemista. Keskitehot olivat 181 W ja -nopeus 30.6 km/h. Sää oli vallan mainio, 23 astetta lämpöä eikä tuulikaan häirinnyt. Pyöräilykin tuntui ihan rennonreippaalta. Pyöräilyn päälle juoksin vielä 5 km lenkin 4:34 min/km vauhdilla. Keskisyke oli juuri kynnyksellä.

Torstaina poljin maastopyörällä töihin. Töiden jälkeen Valmetin kestävyyskerho järjesti Kaupin Sport Centerillä tunnin luennon aiheena kestävyysurheilun voimaharjoittelu. Luennon päälle teimme tunnin kiertoharjoittelun. Vetäjänä oli Ville Pirttijoki. Loppuverrana poljin Kaupista kotiin.

Perjantaina töiden jälkeen menimme Tohloppijärvelle uimaan. Ilma ja vesi olivat lämmintä eikä aalokkokaan ollut kovinkaan kummoinen, mutta oli sitä vähän kuitenkin. Uin ensin putkeen n.1300 m ja sen päälle vielä n.600 m lenkin. Aikaa kului kolme varttia. Tohloppijärveltä juoksin vielä 8 km:n siivun kotiin. Rauhassa menin, mutta sykkeet olivat vähän korkealla. Tosin reitti oli melko nousuvoittoinen.

Lauantaina lepäiltiin ja tankattiin sunnuntain pitkää pyöräilyä silmälläpitäen. En kylläkään osallistunut Pirkan Pyöräilyyn, vaan tein oman varjo-Pirkkani. Pääsin matkaan vähän klo 9 jälkeen. Sade oli jo lakannut, mutta tiet olivat vielä jonkin verran märät. Liikenteessä oli triathlon-pyörällä. Lähtiessä lämpöä oli hieman päälle kymmenen astetta ja luoteistuuli oli melko reipas, jopa kova (tosin en tiedä mikä on oikea termi tällaiselle tuulelle, olisiko navakka).

Reitti kulki ensin Säijän ja Lempäälän kautta Vesilahdelle, ja sieltä Narvan kautta Punkalaitumelle. Punkalaitumelta matka jatkui Sastamalaan ja sieltä Häijään, Heinijärven, Sasin ja Pinsiön kautta takaisin kotiin. Matkaa kertyi tasan 180 km (eli triathlonin täysmatkan pyöräilyn verran) ja aikaa kului 5:41, eli keskivauhti oli 31.7 km/h. Keskisyke oli 125 bpm ja -tehot 181W. Nousumetrejä Garminin mukaan reitillä oli 1253.

Tuuli oli sen verran kova, että kiekkojen korkeat profiilit nappasi sivutuulen melko hyvin ja heilutteli pyörää välillä melkoisesti. Tarkkana sai olla. Punkalaidun – Sastamala väli oli vastatuulta, mutta pyörän ajoasento oli sen verran aero, että miksikään kauheaksi väännösi ei ajon mennyt. Sää lämpeni loppua kohden, mutta kun stoppeja ei tullut pidettyä, niin irtohihojen ja tuuliliivin kanssa poljin loppuun asti.

Ihan tyytyväinen olen reissuun. Mitään isompia ongelmia ei ilmennyt. Vasen olkapää alkoi taas kylläkin kipuilemaan jo parin tunnin jälkeen, mutta sitä pystyi matkan aikana venyttelemään. Loppumatkasta alkoi myös selkä vähän kipeytymään. Keskivauhtiin olen myös tyytyväinen, etenkin kun tuli ajettua yksin, ja tuulta ja nousumetrejä oli ihan rapsakkaasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *