Myrskyn jälkeen

Viikko 24/2021 (14. – 20.6.2021)

Jo sunnuntaina alkanut kova tuuli jatkui koko tämän viikon ajan. Kova tuuli aiheutti lisähikeä sekä kotona että pyörän päällä. Tiistain vastaisena yönä myrskysi sen verran, että pihasta kaatui yksi koivu koira-aidan päälle, ja sen pätkimiseen ja pilkkomiseen meni viikolla oma aikansa. Vaikka tuulista on ollut, niin lämpöäkin on piisannut. Hellepäiviä on ollut useampiakin ja etenkin loppuviikko oli tuskaisen kuuma kun lämpö lähenteli 30 asetetta muutamana päivänä.

Viikonloppu oltiin mökillä treenailemassa. Lauantai-iltana kävimme Mellillässä katsomassa varjo-Jukolan lähdön. Tänä vuonna emme kyseiseen tapahtumaan osallistunut. Nyt piti olla Rovaniemellä Jukolan viesti, mutta se on siirretty elokuun alkupuolelle.

Alkuviikko tuli otettua reenien puolesta vähän kevyemmin, mutta tahti kiristyi loppuviikosta.

Maanantaina oli vielä ihan inhimilliset lämmöt. Aamulla oli 10 ja illalla 20 astetta kun työmatkapyöräilyt tuli poljettua. Päivällä oli reilun tunnin hieronta. Hieronta tuli ihan tarpeeseen, sillä etenkin hartiat olivat tosi jumissa ja päätä särkikin koko päivän.

Tiistaina oli myrskyisä päivä. Aamupäivällä kävin uimassa Kalevan maauimalassa märkäpuvulla 2600 m yhteen putkeen. Aikaa kului vähän päälle 55 minuuttia. Ihan hyvin jaksoi tuollaisen matkan. Eli jos avovesiolosuhteet ovat optimaaliset, niin täyden matkan uinti voisi mennä puoleentoista tuntiin. Illalla oli edelleen tuulista ja lämpöä 18 astetta. Juoksin VK1 lenkin Vuorentausta – Tesomajärvi – Ikuri tienoilla. Matkaa kertyi 12.7 km ja aikaa kului 56 minuuttia, eli keskivauhti oli 4:25 min/km. Ihan ok kulki ja keskisykkeetkin oli ihan hyvät, 138 bpm.

Keskiviikkona oli sen verran väsynyt olo, että päätin pitää ihan lepopäivän. Torstainakin oli ohjelmassa vain 11 kilometrin juoksulenkki aamupäivällä. Keli oli vielä sopivan vilpoinen, 17 astetta. Vauhti oli 4:35 min/km ja keskisyke 130 bpm. Juoksu tuntui jälleen ihan OK:lta. Illalla oli pitkästä aikaa työporukalla saunailta Tampereen keskustassa, joten ilta meni tankkauksen merkeissä (ruuan, alkoholia ei tälläkään kertaa).

Perjantaina töiden jälkeen lähdin polkemaan Punkalaitumelle mökkeilemään. Pyöränä oli graveli ja reitti kulki Sarankulmasta Jasperintien kautta Pirkkalan lentokentän tuntumman ja sieltä Lempäälän ja Vesilahden kautta Vehkajärvelle. Sää oli melko haastava, sillä tuulta oli 7 m/s ja sen suunta oli sellainen, että ainakin 90% matkasta se puhalsi vastaan. Ja kun lämpöäkin oli 29 astetta ja aurinko porotti, niin vetotreenille oli kovat olosuhteet. Muutaman kilometrin jälkeen nostin tehot vähän päälle 200 W:n ja tarkoitus oli pitää sitä yllä kolmen tunnin ajan. Sinänsä oli onni, että oli tuollainen vastatuuli, sillä muuten olisin ollut perillä alle kolmessa tunnissa (tai sitten olisi pitänyt tehdä lisälenkki). Nyt 90 km:n matkaan meni aikaa 3:16. Kolmen tunnin vetopätkälle kertyi matkaa 83.4 kilometriä, eli keskari oli 27.8 km/h. Keskitehot olivat 214 W ja -sykkeet 137 bpm. Sinänsä vastatuulella ei ollut merkitystä, koska vain tehot merkitsivät. Aikaa vain kului vähän enemmän.

Lauantaina aamupäivällä tein mökillä kilpailunomaisen triathlon-treenin. Tuuli oli onneksi jonkin verran tyyntynyt eikä lämpökään ollut vielä ihan tapissa kymmenen aikoihin, jolloin aloitin uinnin. Aluksi uin Pikkusaaren ympäri, josta kertyi matkaa 1140 metriä. Aikaa kului 26 minuuttia. T1:ssä meni aikaa 2:30 ja sitten lähdin pyöräilemään Punkalaitumen keskustalenkkiä myötäpäivään ja lisäksi vielä Tursan kautta kieppaisu. Matkaa kertyi 31 km ja aikaa kului 59 minuuttia, eli keskivauhti oli 31.8 km/h. Keskitehot olivat 229 W ja -sykkeet 139 bpm. Ihan hyvä tunnin rutistus etenkin kun alla oli graveli ja kolmasosa reitistä oli hiekkatietä. T2:ssa meni aikaa 1:25. 7,5 kilometrin juoksuosuudella oli nousumetrejä 60 ja alusta oli hiekkaa. Juoksu oli jonkin verran raskasta, mutta vauhdiksi sain kuitenkin 4:18 min/km. Treeni oli melko tarkkaan kaikilta osin 75% perusmatkasta. Illalla tuuli taas yltyi ja kävinkin vielä märkkärin kanssa järvessä uimassa muutaman sadan metrin verran vähän kovemmassa aallokossa.

Sunnuntaina sain mahdollisuuden pyöräillä mökiltä kotiin. Tuulen suunta oli kerrankin otollinen ja puhalsi pääosin selän takaa tai sivulta. Vaikka aamupäivästä pääsinkin jo liikenteeseen, niin lämpöä oli pitkälti yli kahdenkymmenen asteen ja aurinko präkitti siniseltä taivaalta. Kelailin rauhallisesti kotiin vähän harvinaisempaa reittiä pitkin. Reitti kulki Tursan ja Oriniemen kautta Halkivahaan. Halkivanhan jälkeen käännyin Sammaljoen suuntaan ja Rautaniemestä suuntasin kohti Kivijärveä ja Rämsöötä (tosin tuli 6 km:n lisälenkki, kun lähdin yhdessä kohtaa väärään suuntaan). Rämsööstä matka jatkui Tottijärvelle ja Sorvan kautta Tesomajärvelle, jossa tein pienen viilennyspulahduksen järveen. Sitten vielä pari kilometriä kotiin. Matkaa kertyi 101 km, josta 40% oli hiekkatietä. Aikaa kului 3:40 eli keskari oli 27.5 km/h. Keskitehot olivat 155W ja keskisyke 113 bpm. Ihan mukava reitti ja näki vähän uusia maisemiakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *