Sataa, sataa, ropisee…

Viikko 20/2021 (17.-23.5.2021)

Pyöräilypainoitteisen viikon jälkeen palattiin taas normaalirytmiin. Lämpimän viikon jälkeen palattiin myös säiden osalta normaaleihin kevätsäihin, eli viileään ja sateiseen. Reenejä sateet eivät sentään sotkeneet, vaikka melkein joka päivä tuli enemmän tai vähemmän vettä taivaalta.

Maanantaina oli vähän rennompi päivä kovan viikon jälkeen, eikä ohjelmassa ollut muuta kuin normaalit 2 x 16 km:n työmatkapyöräilyt. Aamulla selvisi kuivana ja iltapäivällä joutui vähän odottelemaan töistä lähdössä, että saderintama siityi Tampereen päältä pois. Melko kuivana selvisin kotiin asti.

Tiistaina oli etätyöpäivä, ja perinteiseen tapaan aamupäivällä kävin juoksemassa reilun 10 km:n lenkin. Lenkin loppupuolella otin kahden kilometrin vähän reippaamman vedon aikaan 7:34. Muuten menin normaalia köpöttelyä. Lenkin keskariksi tuli 4:36 min/km sykkeiden ollessa 130 bpm. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Peli oli vähän hukassa ja virheitä tuli paljon. Kesätaukoa odotellessa.

Keskiviikona päivällä ollut reilun tunnin hieronta meni varmaan vähän hukkaan, kun illan MO:n treeninä oli pitkä juoksu. Treenistä uhkasi tulla vetinen, mutta sääennuste oli onneksi pielessä, emmekä saaneet kuin muutaman sadekuuron niskaamme. Lähdimme juoksemaan Rosendahlin parkista ja kävimme kääntymässä arboreettumissa ja palasimme takisin parkkiin Pyynikin näkötornin kautta. Näitä kierroksia teimme kaksi, enimmäinen (9,5 km) erittäin rauhallisesti, ja toinen (10,5 km) kynnyssykkeillä. Sykkeitä tuli siis seurattua koko toisen kierroksen ajan, ja sen ansiosta kynnyksellä (132 bpm) tuli pysyttyäkin, jopa yhden lyönnin alle. Vauhti ei ollut kovin kummoinen tuolla toisellakaan kierroksella 4:56 min/km, mutta näkötornille nousu verkotti vauhtia aika lailla. Kokonaismatka treenille oli 20.2 km ja aikaa kului 1:55.

Torstaina oli poutapäivä ja pyöräilinkin jälleen töihin maantiepyörällä. Kotiin poljin vähän pidemmän kautta kun poljin ensin Lahdesjärven kautta Vuorekseen, sieltä Sääksjärvelle, Kuljuun ja Katepalin kautta Säijän lenkille. Matka jatkui vielä Nokian keskustan, Taka-Lauttalan ja Kalkun kautta kotiin. Matkaa kertyi vähän vajaat 78 km ja aikaa kului 2:40, eli keskari oli hieman päälle 29 km/h. Keskitehot olivat 177W ja sykkeet 115 bpm.

Perjantai olikin sitten kaatosadepäivä ja sen kunniaksi tuli pidettyä lepopäivä treeneistä. Töitä tehtiin sitten senkin edestä.

Lauantaina juoksin testi 5 km:n lenkin. Alkuun hölkkäsin kolme kilometriä Kolmenkulmantielle ja sielä pinkaisin takaisin päin Käyräkujalle ja Hatolaan. Testipätkän päälle vielä kolme kilsaa verkkaa. Testipätkä meni aikaan 18:48 eli keskivauhti oli 3:45 min/km keskisykkeen ollessa 161 bpm. Reitti on melko tasainen, mutta ensimmäinen pari kilsaa on laskuvoittoinen ja lopussa otetaan melkein kaikki laskumetrit takaisin. Laskua oli 10 m enemmän kuin nousua. Ihan tyydyttävä suoritus tähän kohtaan kautta.

Sunnuntaina oli jälleen MO:n treenit. Alkuun pyöräilimme Pirkkalan vanhan kirkon parkista Säijän kautta Pirkkalantielle ja sielä samaa reittiä takaisin siten, että matkaa kertyi pienen lisälenkuran kanssa 40 km. Näitä lenkkejä teimme kaksi kappaletta ja välissä pieni huoltotauko. Tavoitteena oli polkea kynnystehoilla / -sykkeillä. Ensimmäiseen kierrokseen minulla meni aikaa 1:14:48, eli keskinopeus oli 32.1 km/h. Keskisyke oli 129 bpm ja keskiteho 215W. Toiseen kierrokseen kului aikaa 1:14:16, eli keskinopeus oli 32.3 km/h. Keskisyke oli tällä kierroksella 131 bpm ja keskiteho 211W. Eli kynnyksen (131 bpm) tuntumassa pysyttiin hyvin. Polkeminen ei ollut kovinkaan helppoa, sillä lonkankoukistajat ja nivuset olivat melko kireällä ja poltteli melkein koko polkemisen ajan. Tästä syystä jouduin polkemaan putkelta pieniä pätkiä melko usein, jotta jälleen pystyisi istumaan jonkin aikaa. Tästä syystä varmaan keskivauhtikin vähän tippui, kun putkelta kuitenkin tehot ja sykkeet nousevat, mutta vauhti ei. Pyöräilyn päälle teimme vielä juoksulenkin. Jälleen oli tarkoitus mennä kynnyksellä (132 bpm), mutta oma suunnitelmani oli, että yritetään pysyä 135 bpm:n tuntumassa. Lenkkini kulki Pirkkalan vanhalta kirkolta Pirkkalan keskustaan, ABC:n ohi Sionkylään ja takaisin lähtöpaikalle. Matkaa kertyi 13.4 km ja keskivauhti oli 4:50 min/km. Keskisyke oli 134 bpm, eli spekseissä pysyttiin. Alkukankeuden jälkeen juoksu tuntui ihan hyvältä ja melko rennosti pystyi loppujen lopuksi juoksemaan. Vauhti ei ollut kummoista, mutta reitillä oli 70 nousumetriä, joka söi vähän vauhtia. Ihan hyvä treeni, vaikka jäikin sellainen maku, ettei ihan putkeen mennyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *