Kotiviikko

Viikko 16/2021 (19.-25.4.2021)

Jos muutamana edellisenä viikkona on tullut oltua vähän enemmän konttorilla, niin tällä viikolla en käynyt kertaakaan. Koulutusviikko oli hyvä käydä kotoa päin, kun se kuitenkin järjestettiin Teamin kautta.

Muuten viikko meni suht normaalin kaavan mukaan. Maanantaina ja tortaina kotisalia ja Amfibian etäjumppaa. Tiistaina juoksu ja sulkapallo. Keskiviikkona ja sunnuntaina ManyOnen yhteistreenit. Perjantaina sisäpyöräilyä.

Tiistain aamupäivän juoksu tuli mentyä rauhallisesti, mutta loppupuolella otin 2 km vähän reippaammalla tahdilla, aikaan 8.02. Vedon keskisyke oli 146 bpm. Kokonaismatkaa kertyi vähän vajaat 11 km ja aikaa kului n.51 min. Meni suht ok, vaikka vedossa takareidet alkoivatkin vähän kinnaamaan.

Keskiviikon MO:n treeni lähti Lempäälän Koipitaipaleentien parkista. Aluksi kävelimme / hölkkäsimme Kirskaanniemen polkuja. Reitti jatkui Suolijärven kautta Vuorekseen, jossa juoksimme harjoituksen päätteeksi 4 km pätkän reippaammalla vauhdilla. Tuo 4 km:n veto meni aikaan 16:32, eli keskivauhti oli 4:08 min/km. Keskisyke oli 144 bpm. Jälleen vedon aikana takareidet/pakarat alkoivat kiristelemään ilkeästi. Reissun kokonaismatka oli 15 km ja aikaa siihen meni 2:06. Reitti oli ihan kiva, ja oli mukava tutustua välillä ihan uusiinkin maisemiin ja reitteihin.

Perjantaina tuli pitkästä aikaa poljettua Zwiftissä pyörätreeni. Ulkona pukkasi takatalvea siihen malliin, ettei innostanut lähteä pihalle pyöräilemään. Poljin 2:12 / 60 km trainerilla erittäin kevyillä tehoilla ja matalilla sykkeillä. Keskiteho oli 130W ja keskisyke 105 bpm.

Lauantaina aamulla oli ennusteista poiketen hieno keli, tosin kylläkin vain pari astetta lämpöä, ja lähdin tekemään pidempää juoksulenkkiä. Suunnitelmana oli juosta tunti / 12 km PK1-2 -alueella, sitten nostaa vauhtia ja sykkeet hieman kynnyksen yläpuolelle 10 km:n ajaksi ja lopuksi sykkeet kynnyksen alle. Muuten suunnitelma toteutui niin kuin pitikin, mutta sykkeet eivät olleet lähelläkään siellä missä piti. Ensimmäinen 12 km meni vitosen vauhdilla, mutta sykkeet olivat pääosin PK2:n puolella ja lähenteli kynnystäkin ennen 12 km:n täyttymistä. Nosta siinä sitten vauhtia hieman kynnyksen päälle. No minä nostin vauhtia, mutta sykkeet lähti lapasesta ja olivat n. 15 pykälää yli kynnyksen. Ajattelin että vituiks suunniteltu treeni on jo mennyt, joten menin sen kympin sitten noilla sykkeillä. Ja kuten arvata saattaa, niin ei se 4 km:n jäähdyttelykään mennyt kynnyssykkeiden alle. Päähän otti koko reissun ajan, vaikka melko hyvin kulkikin – tosin takareidet/pakarat vetivät heti kireiksi kun vauhtia nosti. Puolustukseksi tuolle 12 km:n korkeille sykkeille voisi olla, että sille pätkälle osui koko reitin 110 nousumetristä 70 metriä. Keskari tuolla pätkällä oli 4:46 min/km. Kokonaismatkaa kertyi siis 26 km ja aikaa kului 2:08.

Sunnuntaina teimme pienellä MO:n porukalla Siuron pyörälenkin. Lämpöä oli 2 astetta, pohjoisesta tuuli ja paikoin tuli räntäkuuroja – yksin ei olisi tullut lähettyä. Muilla oli maastopyörät, mutta itselläni oli graveli. Pääsin siis muita vähän helpommalla. Muuten menimme erittäin maltillisella vauhdilla, mutta jokusia vetoja teimme matkan varrella. Itse tein Sasi-Siuro -välin kolmeen mäkeen vedot, ja sitten vielä Sasi – Nokia -välille kolme viiden minuutin vetoa. Myös nuo kolme vetoa osuivat ylämäkeen. Matkaa kertyi 57 km ja aikaa kului n.2:30. Tehomittaria ei ollut gravelissa, mutta keskisyke reissulla oli 105 bpm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *