Takatalvea pukkaa

Viikko 14/2021 (5.-11.4.2021)

Tällekin keväälle sopii vanha sananlasku: “Kevät keikkuen tulevi”. Lämpimien säiden jälkeen saatiin jälleen vaihteeksi pakkasöitä, lunta ja räntää. Maanantaina tuli kuitenkin vaihdettua kesärenkaat autoon, joka oli pienimuotoinen virhe, mutta onneksi virheestä ei tällä kertaa sakotettu.

Viikko oli treenien suhteen jonkin verran kevennetty. Tunteja kylläkin jälleen kertyi, mutta henkisesti otettiin vähän kevyemmin kun etenkin juoksulenkit tuli tehtyä pääosin melko kevyesti.

Maanantai oli töistä vapaapäivä, ja treenipuolellakin otettiin kevyesti. Vähän kotiaskareita, sohavallamakoilua ja räntäsateen katselua. Illalla sentään aktivoiduin kolmeksi vartiksi kun ohjelmassa oli jälleen Amfibian etäjumppa.

Tiistaina aamupäivällä kävin kotikulmilla juoksemassa vajaan 11 kilometrin lenkin. Lämpötila oli nollassa ja maassa vähän uutta lunta, tosin pääosin se oli jo sulanut pois. Tiputin vauhtia normilenkistä 10-15 sek ja meno tuntuikin mukavan rennolta eikä takareidetkään alkaneet matkan aikana jumittelemaan. Keskari oli 4:53 min/km ja sykekin pysyi PK-lukemissa (121 bpm). Illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Jotenkin oli vaikeaa saada pelifiilistä päälle. Huono alku heijasteli koko pelin ajan.

Keskiviikkona kävin pyörällä töissä. Aamulla oli 0-keli ja lumiräntää vähän maassa. Illalla oli jokunen plussa-aste, mutta taivalta tuli vesiräntää ja kamppeet kastuivat matkan aikana. Illalla oli vielä MO:n yhteistreeni. Räntäsade lakkasi suuri sopivasti treenin alkuun, kun lähdimme Vihnusjärven parkista kiertämään Pitkänniemen n.2.6 km.n lenkkiä. Kierroksen aikana teimme aina kilometrin vedon reipaalla vauhdilla ja muu osa lenkistä palauteltiin. Itse juoksin kuusi vetoa, joiden ajat olivat: 3:44, 3:41, 3:37, 3:34, 3:24 ja 3:30. Vetopätkän ensimmäinen kolmannes oli loivaa alamäkeä ja se auttoi saamaan noinkin hyvät vetoajat. Olen kuitenkin tyytyväinen noihinkin aikoihin, sillä tämä taisi olla vuoden ensimmäinen (tai sitten toinen) vetoharjoitus. Kokonaismatkaksi tuli vähän vajaat 21 kilometriä ja aikaa kului kaksi tuntia.

Torstaina oli jälleen työmatkapyöräilyjen vuoro. Aamulla oli neljä astetta pakkasta ja edellisen illan sateet olivat jäätyneet ja paikoin olikin liukasta. Illalla tein puolentoista tunnin kotisalitreenin, joka sisälsi 50 minuutin Amfibian etäjumpan.

Perjantaina ei ollut ohjelmassa kuin työmatkapyöräilyt ja päivällä, viiden viikon tauon jälkeen, reilun tunnin hieronta.

Lauantaina aamulla käytiin Peetun, OlSe:n ja MiJä:n kanssa juoksemassa reilun 16 kilometrin lenkki. Reitti kulki Tesomajärven kautta Tohloppijärvelle ja sieltä Epilän ja Raholan kautta takisin Toivontielle. Keli oli vallan mainio kun aurinko paisteli ja lämpöä oli nelisen astetta. Juttu lensi ja vauhti oli mukavan leppoista PK-vauhtia. Aikaa kului hieman alle puolitoista tuntia, keskari oli 5:19 min/km, ja keskisykekin oli mukavasti yllättävän alhainen, 114 bpm.

Sunnuntainakin aamulla oli komea aurinkoinen keli kun lähtimme tekemään MO:n porukan kanssa yhteislenkkiä pyörillä. Lämpöä oli jokunen aste ja lännestä puhalteli muutaman metrin sekunnissa. Lämpö nousi treenin aikana kahdeksaan asteeseen. Tällä kertaa otin alleni Rosen maantiepyörän, ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Ilmaa vaan renkaisiin ja menoksi kohti Ylöjärven uimahallia, josta lähdimme porukalla kohti Sasin mäkeä, jossa oli tarkoitus tehdä mäkivetoja.

Vedon mitta oli n.3.2 km ja nousumetrejä oli n.90 m. Näitä tehtiin kuusi kappaletta ja nousujohteisuus vetojen välillä oli tavoite (kai… ainakin näin itseni ohjelmoin). Takaisin vedon alkuun rullailtiin kevyesti. Ensimmäinen vetoni meni aikaan 9:27, keskisyke oli 114 bpm ja keskiteho 207 W. Toisen vedon lukemat 9:21, 117 ja 206. Kolmannen 8:36, 127 ja 246. Neljännen 8:30, 131 ja 252. Viidennen 7:50, 144 ja 289. Kuudennessa vedossa yritin ottaa all-in ja sen lukemiksi tuli 7:30, 151 ja 308. Sasista sitten rullailtiin kevyesti takaisin. Ajoaikaa kertyi kaikenkaikkiaan 3:16 ja matkaa kertyi 78 km. Olen kyllä tyytyväinen vetojen tulokiin. Etenkin tuosta viimeisestä 308 W keskitehosta olen ihan ylpeä. Ei se mitään parasta A-ryhmää ole, mutta ei meikäläiselle nyt ihan paskakaan tulos. Pyöräilyn päälle kävin juoksemassa vielä 7 kilometrin / 32 minuutin lenkin Tesomajärven ympäri. Alku oli vähän kankeaa, mutta parin kilsan jälkeen alkoi sujumaan. Tosin takareidet olivat jälleen liekeissä (siis ei millään hyvällä tavalla).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *