Kohti Saariselkää

Viikko 11/2021 (15.-21.3.2021)

Tämä viikko on vähän paasiltu treenien suhteen, jotta tulevan viikon hiihtolomalla jaksaisi hiihtää mahd. paljon.

Maanantaina oli viikon ainoat työmatkapyöräilyt. Lämpö oli nollan tuntumassa, yöllä oli tullut vähän räntää ja aamulla pyörräillessä sateli vielä lisää. Illalla jaksoi tehdä vielä kolmen vartin kotisalitreeni.

Tiistaina oli sen verran kiireinen aamupäivä, että aamulenkki jäi väliin, päivän ainoa hikihetki oli illan puolentoista tunnin sulkapalloneluri. Pelit menivät ihan ok.

Keskiviikko oli hiihtopäivä. Suurella todennäköisyydellä kauden viimeinen hiihto Pirkanmaalla. Alle otin jälleen Fischerin Zerot, kun lämpö oli hieman plussan puolella. Alkuun tuntui, että suksivalinta oli väärä, sillä pito oli melko heikko, mutta jossain vaiheessa pito alkoi paranemaan ja loppumatkasta ei ollut mitään valittamista suksien suhteen. Reitti oli jälleen kerran Topinlenkki + alkuun ja loppun Virelässä käynti, eli matkaa kertyi 35 km. Aikaa kului hieman alle 2,5 tuntia, joten keli oli mukavan liukas. Tasatyöntöä sai taas lykkiä melko paljon.

Torstaina aamupäivällä kävin juoksemassa vajaan 11 km lenkin. Pakkasta oli kolmisen astetta ja alusta oli vähän luminen/jäinen. Siihen nähden 4:37 min/km vauhti oli ihan hyvä ja keskisykekin jäi jonkin verran kynnyksen alle. Illalla poljin vielä reilun puolentoista tunnin verran Zwiftissä 177W keskitehoilla. Illalla oli myös jälleen uinnin oheisharjoittelu Zoom-sessio.

Perjantai oli treeneistä vapaa päivä. Aamupäivän tein vielä töitä, mutta puolen päivän aikoihin lähdimme ajelemaan kohti Oulua, joka oli välietappi Saariselällä matkaamisessa. Tiet olivat sulat ja kuivat, joten ajokeli oli mitä parahin, kun aurinkokin vielä paisteli.

Launtaiaamusta matka jatkui Oulusta kohti Saariselkää, jonne saavuimme klo 15 aikoihin. Illalla ehti tekemään vielä hyvin 30 km:n hiihtolenkin. Lämpö oli nollan paikkeilla ja ladut mahtavassa kunnossa. Majapaikkamme oli Laanilassa, ja lenkki lähti sieltä kohti Kiilopään keskusta (ei Ahopäiden kautta). Kiilopäältä lähdin kohti Luulampia ja sieltä Saariselälle ja sitten takaisin majoitukseen. Aikaa kului 2:20, eli kaikkein liukkainta keliä ei ollut tarjolla.

Sunnuntaiyönä oli satanut viitisen senttiä uutta pakkaslunta. Pakkasta oli aamulla nelisen astetta ja luoteistuuli oli melko kova. Lähdimme tekemään hiihtolenkkiä vähän ennen klo 11, jolloin latupalvelun mukaan pääosa laduista oli ajettu (netistä näki missä latukoneet menivät ja mihin aikaan ladut oli viimeksi ajettu). Majoituksesta hiihdin ensin Ahopäiden yli Kiilopään keskukselle ja sieltä Niilanpään poroerotuspaikalle. Olin ottanut tavoitteeksi hiihtää loman aikana kaikki Saariselkä-Kiilopään ajetut ladut läpi. Heti tuli kuitenkin takaisku tavoitteeseen, sillä kovan tuulen vuoksi ei ollut kanttia lähteä hiihtämään Rautulammen lenkkiä. Latu oli myös ajamatta, joten suuntasin poroeruspailkalta kohti Muotkan majoja. Rautulammen lenkki jää varmaan kokonaan hiihtämättä, sillä sen pätkän ylläpito loppui tältä talvelta. Jatkoin hiihtämistä Sivakkaojan ja Kakslauttasten laduilla ennen kuin suuntasin kohti majapaikkaa. Kiersin kuitenkin vielä prospektorin lenkin, jotta lenkin mitaksi tulisi 50 km (tuli 51.5). Ladut olivat pääosin vallan mainiot, mutta keli oli tosi nihkeä ja aikaa kuluikin hieman alle 4,5 tuntia. Tosin paikoin ladut olivat kovan tuulen ja irtolumen vuoksi ummessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *