Takaisin toimistolle

Viikko 1/2021 (4.-10.1.2021)

Sukset saivat vielä tämänkin viikon levätä varastossa, mutta ensi viikolle on lupailtu sen verran uutta lunta, että josko viikon päästä voisi ilmoittaa hiihtokaudenkin alkaneen.

Talvisissa olosuhteissa on kyllä tämäkin viikko vietetty, pakkasen puolella on lämmöt olleet koko ajan ja puutkin edelleen lumiset, vaikka mitään isompaa määrää uutta lunta ei ole satanutkaan.

Maanantaina palauteltiin sunnuntain uurastuksista, eikä ohjelmassa ollut kuin tunnin kotisalitreeni.

Tiistaiaamusta kävin juoksemassa reilun 11 kilometrin Teivon lenkin. Tämä perinteinen talvilenkki on jäänyt viime vuosina vähän paitsioon. Pakkasta oli 8 astetta ja alusta luminen. Jalassa kesätossu, mutta pito oli siltä ihan hyvä, Soppeenharjun nousussakin. Keskisyke (128 bpm) oli ihan ok, vauhdin ollessa 4:43 min/km. Mukavasti matka eteni. Illalla oli viikon tauon jälkeen taas sulkapalloneluria. Alkulämmöt jäivät vähän huonoksi, ja olikohan se syynä, että oikea takareisi/nivunen kipeytyi melko pahasti, ja viimeinen puoli tuntia olikin pelattava vähän rauhallisemmin ja varovaisemmin.

Keskiviikko oli Loppiainen, joten päivällä ehti tekemään nelisen tuntia klapihommia ennen kuin MO:n illan yhteistreenit alkoivat. Hölkkäsimme / kävelimme pääosin Tampere MTB kisareittiä. Lähtö oli Pikku-Ahveniston puusillan parkkikselta, ja ensin kiersimme Julkujärvi – Metsäkylä -osuuden ja sen jälkeen Lamminpään puolen. Matkaa kertyi 25 km ja aikaa kului 3:30, nousumetrejä oli n.550 m. Pakkasta oli viitisen astetta ja reitti mukavan luminen, mutta hyväkulkuinen. Lamput päässä oli taas mahtava mennä talvisessa metsässä. Keskisyke jäi sopivan alas ollen 107 – sopiva tämän pituiselle PK-lenkille.

Torstaina oli pitkästä aikaa taas toimistopäivä, ja sinne mentiin pyörällä. Pakkasta oli mennen-tullen kolmisen astetta ja pyörätiet olivat lumiset. Jalat olivat keskiviikon urakoinnista melko kipeät ja väsyneet, joten jätin illan pyörätreenin väliin.

Perjantaina oli jälleen työmatkapyöräilyt, kelin ollessa torstain kaltainen. Päivällä oli kuukauden tauon jälkeen jalkahieronta. Vähän pelotti mennä laverille, sillä jalat olivat edelleen vähän kipeät keskiviikosta. Mutta hengissä selvittiin käsittelystä. Illalla oli vielä tunnin kotisalitreeni.

Lauantaina aamulla kävin tekemässä Nokian paloaseman kautta kulkevan juoksulenkin. Matkaa kertyi 13.5 km ja aikaa kului hieman päälle tunti. Vauhti oli 4:45 min/km ja keskisyke 133 bpm, eli juuri ja juuri Aer-kynnyksen päällä. Lumisen alustan ja kesätossun vuoksi meno oli vähän lipsuvaa, joten nastari olisi ollut parempi valinta jalkineeksi. Päivällä tuli halottua viimeiset pöllit, jotka tuli edellisenä viikonloppuna kaadettua ja pätkittyä. Viitisen tuntia siihen kului aikaa, mutta nyt alkaa olla pääosin tehty tämän talven puuhommat. No, ehkä pari puuta vielä joutuu jossain välissä kaatamaan. Illalla vielä 90 minuutin sisäpyöräily Zwiftissä. Keskitehot olivat 169 W (FTP 73%) ja keskisyke 123 bpm. Nousumetrejä oli vähän vajaat 700 m.

Sunnuntaina aamupäivällä lähdimme jälleen MO:n porukalla vetämään pulkkaa pitkin Metsäkylän perämettiä. Välillä oli suota, välillä peltoa ja välillä oltiin ihan mettän puolellakin. Melkoista repimistä jälleen oli, mutta kyllä se pulkka perässä tuli. Pulkka oli liikkeessä 160 minuuttia. Pakkasta oli lähtiessä 8 astetta, mutta ilma lämpeni reissun aikana muutamalla asteella. Lunta oli 10-15 senttiä, mutta välillä varvikossa pulkka sukelsi melko syvälläkin. Keskisyke oli 94 bpm ja maksimi 125, eli jälleen tosi hyvä PK-lenkki sykkeiden osalta, ja jalat saivat samalla hyvän voimatreenin. Pulkan vedon jälkeen juoksimme vielä suht rauhallisen 4,5 km:n lenkin “vitosen” vauhdilla. Sykkeet pysyivät juostessakin mukavan alhaalla, keskarin ollessa 121 bpm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *