Käsijarru päällä

Eipä tunnu talven niska katkeavan kirveelläkään. Eilen illalla tuli taas taivaalta reilu viisi senttiä uutta lunta hidastamaan kevään tuloa. Tänään sai siis taas tehdä ties monennetko “viimeiset” lumityöt. Jos jotain positiivista uuden lumen tulosta pitää hakea, niin eipä ainakaan pölyävät kadut haitanneet juoksemista – niin kuin on koko muun viikon tehnyt. Nastarit joutui tosin kaivamaan kaapista uudelleen esiin, mutta suksia en alkanut enään voitelemaan. Sukset laitettiin eilen kesävoiteisiin ja niissä ne tulevat pysymäänkin. Tälle viikolle ei tullut yhtään hiihtoa.

Tällä viikolla taisi olla muutamana aamuna koko talven kovimmat pakkaset, joten parina aamuna jätin pyöräilyn väliin ja kuskasin pyörän suosiolla töihin autokyydillä.

Maanantaiaamu oli heti sellainen että pyöräily jäi väliin ja kävin vain salilla. Oli taas harvinaisen vaikea salikerta – väsytti niin pirusti, eikä mitään meinannut jaksaa tehdä. Päivän mittaan sää lauhtui ja kotiinpäin tarkeni mennä pyörällä.

Tiisaiaamusta pakkasta oli vain 10 astetta joten rapsakassa säässä pääsi kuitenkin pyöräilemään. Iltapäivällä juosten töistä kotiin. Meno oli väsynyttä, ilma harmaana katupölystä, mutta onneksi aurinko paistoi ja nastarit olivat vaihtuneet kesätossuiksi, joten plussan puolelle fiilikset jäivät.

Keskiviikkona oli vuorossa vuoden ensimmäinen jalkahieronta – ja sen kyllä huomasi. Hieronnan vuoksi juoksut jäivät tältä päivää tekemättä. Hiihtämässä piti käydä, mutta en sitten kuitenkaan jaksanut lähteä. Aamulla sentään tuli tehtyä tunnin salikäynti.

Torstaiaamusta 14 asteen pakkasessa tuli mentyä juosten töihin. Muutama kilometri verryttelyä sitten 50 min VK:a ja lopussa vähän kovempaakin sekä viimeiset 1,5 km taas verryttelyä. Ihmeen mukavasti irtosi noin aamuksi. Iltapäivällä pyörällä töistä kotiin.

Perjantaiaamuna taas roudattiin pyörä autolla töihin jotta iltapäivästä pääsisi lähtemään töistä oman aikataulun mukaan.

Viikon pitkä lenkki oli siirretty lauantaille, sillä viikonloppuohjelma oli sellainen, että se sopi parhaiten siihen väliin. Yritin lähteä liikkeelle tosi rauhallisesti ja pitää vauhdin ja sykkeet kurissa alusta asti. Käsijarru sauhusi alusta asti, sillä menohaluja oli enemmän kuin tälle päivälle oli annettu lupa, joten ensimmäisen kympin joutui koko ajan toppuuttelemaan ettei vauhti nousisi. Toppuuttelu kyllä sitten palkittiin loppumatkasta, sillä meno oli loppuun asti tosi kevyen ja rennon tuntuista, eikä sykkeetkään nousseet missään vaiheessa PK-kynnyksen yli. 25 km tuli mentyä 4:46 min/km vauhdilla keskisykkeen ollessa 130. Jälleen piti tarkastaa oikein harjoituspäiväkirjasta milloin viimeksi on 25 km mennyt juoksulenkillä rikki ja kammottava totuus tuli ilmi, että viimeksi yli 25 km on tullut juostua elokuun lopulla kun tein 100 km:n juoksun. Muutama hieman yli 20 km lenkki tähän väliin mahtuu, mutta todella heikosti on pitkiä maantiejuoksuja kertynyt.

Sunnuntaina lähdin heti aamusta tarpomaan edellisiltana sataneeseen hankeen. Vuorossa piti olla VK-lenkki, mutta aika lyhyeksi harjoituis jäi. Pääosin menin PK -vauhtia, mutta muutama reippaampikin osuus 12 km:n lenkille tuli. Illalla kävin tekemässä vielä rauhallisen kympin lenkin muhkuraisiksi tallatuilla kävelyteillä.

Ensiviikolle on nyt luvattu sitten jo lämpimämää keliä, että jos se kevät vaikka nyt sitten alkaisi… Viikon päästä maanantaina pitäisi mennä jo ensimmäisille iltarasteillekin jo.

Viikon treenit:
Ma: ap. sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km
Ti: ap. pyöräily 16.5 km, ip. juoksu 16.5 km
Ke: ap. sali, ip. jalkahieronta
To: ap. juoksu 16.5 km, ip. pyöräily 16.5 km
Pe: ip. pyöräily 16.5 km
La: ap. juoksu 25 km
Su: ap. juoksu 12.5 km, ip. juoksu 10.6 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *