Vuoden eka satasen viikko

Viikko lähti heti huonosti alkuun, kun aamulla töihin lähtiessäni huomasin, että pyörän takakumi oli tyhjänä. Ei siinä auttanut muu kuin vaihtaa kamat ja mennä autolla salille.

Kumin vaihto auttoi ja rengas tuli taas kuntoon, joten tiistaiaamusta pääsin taas pyörällä töihin. Päivän aikana länsituuli oli voimistunut melkoisesti ja juoksu kotiinpäin oli melkoista vastatuulee puskemista.

Aprillipäivän aamuna hölkkäilin töihinpäin mukavassa parin asteen pakkasessa. Tälläkertaa tuulta ei ollut tai sitten se oli myötäinen. Iltapäivällä pyörällä töistä kotiin.

Torstaina taas pyörällä salin kautta töihin ja juosten takaisin. Kolmas päivä putkee työmatkajuoksua, ihan mukavasti jaksoi, mutta pohkeet olivat melko jumissa – pelkällä asfaltilla paukuttaminen alkaa tuntumaan.

Perjantai oli taas huilipäivä joten sille päivälle ei tullut HPK:n kuin pyöräily töistä kotiin.

Lauantaiaamusta reilun 12 km:n VK-lenkki joka sisälsi molemmissa päissä vähän verryttelyä sekä loppupäässä kilsan kovavauhtisen pätkän. Illalla vielä reilun kympin saunalenkki.

Sunnuntaiaamusta piti lähteä Viimeisten Pirkkalaisten järvenkierto-yhteislenkille, mutta eipä ollut ketään muita lähdössä kierrokselle. Turhaan siis ajoin vähän yli seitsemäksi Pirkkalan TB:lle, kun kuitenkin joutui yksin juoksemaan. Meno tuntui tosi hyvältä ja lenkin loppupäässä tein piennen kiertolenkin jotta 28 km tulisi täyteen (28 km:llä tuli varmistettua, että viikolle tulisi satku juoksua). Vauhti oli 4:45 min/km ja keskisyke 130 (PK-kynnys 138). Lopussa tuli tehtyä kilsan reippaampivahtinen veto ja senkin jaksoi tehdä ihan hyvin (tosin loivaan alamäkeen). Illalla kävin vielä kokeilemassa miltä tuntuu iltajuoksu jos aamulla on tehnyt pitkän juoksulenkin… ei kovin kevyttä, mutta ei ihan mahdotontakaan.

Viikko oli siis ihan perusmättöä. Juoksukilsoja kertyi ihan hyvä määrä, kun kerran satanen meni rikki. Nyt alkaa kevään tulokin näyttämään hyvältä, sillä lämpöasteita on riittänyt läpi yön ja vettäkin on tullut. Pyörästäkin tuli vaihdettua nastarengas pois joten liukkaita ei enään tarvittaisi. Mettässä on vielä jonkin verran lunta, mutta siitä huolimatta huomenna pitäisi mennä ensimmäisille iltarasteille Kangasalan Kyötikkälään.

Viikon liikkumiset:
Ma: ap. sali 1h
Ti: ap. pyöräily 16.5 km, ip. juoksu 16.5 km
Ke: ap. juoksu 16.5 km, ip. pöräily 16.5 km
To: ap. pyöräily 16.5 km, sali 1h, ip. juoksu 16.5 km
Pe: ip. pyöräily 16.5 km
La: ap. juoksu 12.4 km, ip. juoksu 10.6 km
Su: ap. juoksu 28.2 km ip. juoksu 7.4 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *