Koronarajoituksia

Viikko 48/2020 (23.-29.11.2020)

Säiden osalta viikko on ollut pääosin melko harmaa ja suttuinen. Alkuviikosta oltiin hieman plussan puolella, mutta loppuviikko oli melko tiukasti nollan tuntumassa ja maahankin tuli pieni hitunen valkoista.

Pirkanmaan koronatilanne on mennyt sen verran huonompaan suuntaan tällä viikolla, että seutua ollaan laittamassa kiinni, ainakin sisäharjoittelupaikkojen osalta. Tämä tietää sitä, että uintitreenit jäävät ainakin muutamaksi viikoksi tauolle. Myös etätöitä aletaan taas suosimaan enemmän, tosin itse olen tälläkin viikolla ollut kolmena päivänä kotitoimistolla.

Maanantaina tuli pyöräiltyä konttorille vielä cyclolla, sillä lämpöä oli vielä muutama aste. Varovasti sai kyllä mennä, sillä tie kiilteli siihen malliin, että mustaa jäätä saattoi paikka paikoin olla ja kapea rengas ei paljon vaadi, että ollaan tantereessa. Illalla tein vielä tunnin kotisalitreenin.

Tiistaina aamupäivällä kävin juoksemassa kympin lenkin Vuorentausta – Lamminpää – Tesomajärvi -reitillä. Asfaltti oli paikoin petollisen liukas, vaikka lämpöä olikin asteen verran. Kuulinkin yhden pakun ruttaavan peltiä takanani – oli varmaan vielä kesärenkaat alla. Juoksu tuntui melko mukavalta. Vauhtikin oli jopa 4:33 min/km ja keskisykekin (138 bpm) vauhtiin nähden ihan ok. Parasta oli, että takaosasto tuntui olevan kunnossa ja juoksu tuntui sen vuoksi suht kevyeltä ja rennolta. Illalla oli vielä puolitoistatuntia sulkapalloneluria. Pelit maistuivat todella hyvälle ja fiilis oli hyvä. Jalka liikkui hyvin ja hiki virtasi.

Keskiviikkoiltana oli Manyonen yhteistreenit. Ensin olimme Lamminpään majalla tekemässä porrastreeniä. Itse juoksin portaat ylös ja kiersin asfalttitien kautta takaisin portaiden alapäähän. Näitä kierroksia tuli yhteensä 11 kappaletta. Nousussa oli 160 porrasta 100 m matkalla ja nousu oli 25 m / kierros. Kokonaismittaa kierrokselle tuli hieman vajaa 500 m. Jokusen nousun yhteydessä oli pieni pätkä joku kyykkyhyppyjä tai polvennostoja. Kaiken tämän päälle lisäksi pari kilsaa rennon reipasta juoksua. Matkaa kertyi yhteensä 6.7 km ja aikaa kului reilu 50 minuuttia. Juoksun päälle oli Ylöjärven uimahallissa tunnin vetotreeni. Ohjelmassa oli neljä sarjaa 300m + 10 x 25m. Uintitreenikin oli rankka, sillä 25m vedot mentiin kovaa. Sen verran oli jo koronan varotoimia, että molemmista päistä allasta lähettiin vetoja tekemään, jotta päädyissä ei olisi ruuhkaa.

Torstaina poljin Zwiftissä 90 minuutin harjoituksen. Keskitehot olivat maltilliset 142W (FTP 63%) eikä keskisykekään noussut kuin 110 bpm:iin, eli mukava palauttava treeni.

Perjantaina oli ohjelmassa taas työmatkapyöräilyt. Nollakelissä sai pyöräillä molempiin suuntiin. Sen verran liukkaan oloiset tiet kuitenkin olivat, että vaihdoin alleni maastopyörän leveine renkaineen. Päivällä oli myös reilun tunnin jalkahieronta.

Viikonloppu-urakointi alkoi heti lauantaiaamusta kun aamuhämärissä lähdin juoksulenkille. Parin viikon ajan olin tehnyt lyhennettyjä omia juoksulenkkejä, mutta nyt juoksin normimittaisen ja -vauhtisen lenkin. Reidet ja pakarat olivat ihan hyvässä kunnossa ja kymmenennen kilsan uskalsinkin ottaa vähän reippaammalla vauhdilla. Sykkeet olivat melko korkealla (avg. 141 bpm) vauhtiin (4:36 min/km) nähden, mutta muuten juoksu tuntui ihan hyvältä. Päivä tulikin sitten tehtyä pihahommia, kaivettua kantoja yms. Illalla sitten vielä tunnin sisäpyörätreeni Zwiftissä. Tein yhden “FTP Booster” -ohjelman mukaisen treenin, joka sisälsi mm. minuutin vetoja 240W (FTP 106%) teholla, mutta pääharjoite taisi olla 2 x 12 minuutin vetoa 205W (FTP 91%) tehoilla. Treeni oli yllättävän rankka ja hiki lensi melko tehokkaasti.

Sunnuntai alkoi Manyonen tunnin uintitreenillä Ylöjärven uimahallissa. Koronavarotoimien vuoksi aloitimme jo klo 9, jolloin meillä oli käytössämme koko allas, eli 5 rataa. Melkein jokaiselle osallistujalle oli oma rata ja jos ei ollut, niin sitten lähdot olivat molemmista päistä. Uimme 5 x 500m eri vauhdeilla ja eri välineillä. Uinnin jälkeen suuntasimme Mustaanvuoreen tunkkaamaan rinnettä ylös-alas sauvojen kanssa. Tavoite oli 20 nousua, mutta menin laskuissa jossain vaiheessa sekaisin ja nousuja tulikin vain 19. Aikaa kuitenkin meni 2,5 tuntia ja matkaa kertyi 9.2 kilometriä. Nousumetrejä oli yhteensä 1245 ja kaloreita paloi 1329. Keskisyke oli maltillinen 110 bpm. Maksimisyke 152 bpm tuli puolenvälin kohdilla, kun yksi nousu tehtiin juosten. Treenien päälle ehti vielä pariksi-kolmeksi tunniksi puuhommiin. Jokunen koivu muuttui klapeiksi iltahämärissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *