Korvapolilla

Viikko 47/2020 (16.-22.11.2020)

Helmikuun lopulla podetun flunssan jälkivaivana jäänyt nenän tukkoisuuden hoitotarinaan on tällä viikolla saatu taas uusi kappale. Kevään / kesän parin terveyskeskuskäynnin, antibioottikuurin, nenäsuihkeiden ja kuvantamisen jälkeen sain lähetteen korvapolille. Kolme kuukautta odottelin aikaa Taysiin, mutta kun mitään ei alkanut kuulumaan niin soitin ja kyselin hoitoajan perään. Tampereelle ei olisi päässyt kuin parin kuukauden päästä, mutta Valkeakosken Taysin yksikköön pääsin parin päivän varoitusajalla.

Tässä pääkohta lääkärin lausunnosta: “Etuosistaan nenän limakalvot molemmin puolin siistit, mutta molemmin puolin tuolla nenänielun seudussa takaosissa sieraimia polyyppikudosta melko runsaasti ja kunnon näkyvyyttä nenänieluun ei saada.” Mukaan sain resptit kortisoonikuurista, nenätipoista ja nenäsuihkeesta. Seuraava kontrolli 2-3 kk:n päästä ja tuolloin mietitään operaation tarve mikäli lääkehoidolla ei riittävää helpotusta oireisiin saada.

Viikko alkoi toimistopäivällä, eli ohjelmassa oli työmatkapyöräilyt. Illalla vielä tunnin kotisalitreeni.

Tiistaina aamupäivästä kävin juoksemassa 9 kilometrin rennonletkeän lenkin Vuorentausta – Ikuri -akselilla. Takareisi- / pakaraosasto oli melko hyvässä iskussa eikä isoja jumeja tuntunut, joitain pientä kuitenkin. Vauhti oli 4:39 min/km ja keskisyke 134 bpm, eli ihan ok. Pääasia kuitenkin, että fiilis oli hyvä. Illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria Valmetin porukalla Raholan sulkapallohallissa. Viimeviikkoon verrattuna peli ei ollut ihan yhtä laadukasta kenenkään osalta, mutta hyvät pelit saatiin kuitenkin aikaiseksi.

Keskiviikkoiltana oli Manyonen yhteistreenit. Treenit alkoivat klo 18 juoksulenkillä. Ensin juoksimme kuutisen kilometriä Ylöjärven uimahallilta Metsäkylän Salelle. Sieltä teimme 5 kilometrin testijuoksun takaisin uimahallille päin. Itse juoksin rennon reipasta ensimmäiset neljä kilometriä ja viimeisen kilometrin otin vähän tiukemmin. Viimeinen kilometri meni suht reilusti alle nelosta, mutta koko testin keskivauhti oli hieman päälle nelosta. Reippaasta juoksusta jäi ihan hyvä fiilis. Tuollaista vauhtia ei ole vähään aikaa tullut pidettyäkään. Juoksun päälle oli vielä tunti uintia. Pääasiassa kelausta, mutta harjoittelimme myös kuperkeikkakäännöstä.

Kahden etätyöpäivän jälkeen menin vaihteeksi konttorille, mutta tällä kertaa kuitenkin autolla, sillä päivällä piti käydä Valkeakosken Taysin korvapolilla. Illalla tein puolentoista tunnin sisäpyöräilyn Zwiftillä. Maltillisilla tehoilla tuli mentyä. Keskitehot olivat 158W (FTP 70%), keskisyke oli 123 bpm. Matkaa ei kertynyt kuin 32 km, mutta nousumetrejä oli 618.

Perjantai olikin täyslepopäivä. Pidin lyhennetyn työpäivän ja kävimme Huittisten Puurijärven ja Isosuon kansallispuistossa vähän käppäilemässä lumisilla pitkospuilla. Sieltä suuntasimme Alastarolle.

Lauantaina aamulla kävin juoksemassa Alastarolla 10 km:n lenkin. Kävin kääntymässä Tammiaisissa 5 km:n kohdalla ja tulin lähes samaa reittiä takaisin. Alusta oli hieman jäinen, mutta juostessa liukkautta ei huomannut. Muutamassa kohtaa piti hakea vähän pitävämpää kohtaa tiestä, mutta muuten pito oli ihan hyvä. Vauhti oli ihan ok 4:37 min/km ja sykkeet 135 bpm. Eikä pakaratkaan vaivannut juuri ollenkaan. Hieno aamu oli, kun pakkasta oli nelisen astetta ja auringon nousukin osui matkan varrelle. Lunta oli jokunen sentti. Illalla poljin vielä klapihommien päälle 76 minuuttia sisätrainerilla Zwiftissä. Matkaa kertyi 39 km. Keskitehot olivat nyt vähän korkeammalla (177W FTP 78%) ja niin oli keskisykekin (130 bpm).

Sateisen yön jälkeen aamu oli taas poutainen ja kuiva. Lämpöäkin nelisen astetta. Aamupäivällä teimme MO:n yhteistreenin juoksun merkeissä. Lähdimme Ylöjärven uimahallilta ja ensin kiersimme Keijärven. Teivoon tultuamme kiersimme vielä Soppeenharjun pyöräteitä pitkin myötäpäivään. Tämän jälkeen vielä kirkon lenkin. Matkaa kertyi 20 kilometriä ja aikaa kului hieman päälle 2 tuntia. Alku mentiin tosi rauhallisesti (n. 7min/km). Sitten vauhti alkoi vähän kiihtymään ja ennen kirkon lisälenkkiä keskivauhti oli 6:20 min/km. Viimeinen neljä kilometriä tuli mentyä vähän reippaanpaa vauhtia, joten keskari tippui loppujen lopuksi 6:06 min/km:iin. Keskisyke oli mukavan matala, 110 bpm. Rauhallinen juoksu meni kevyesti, mutta kun lopussa nostimme vauhtia, niin sitten alkoi takaosastoa taas kiristelemään. Iltapäivällä oli vielä tunnin vapaauintitekniikkakurssi Ylöjärven uimahallilla MO:n toimesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *