Hiihto vähenee, lumi lisääntyy

Treeniviikko oli aika peruskamaa ja melko mitäänsanomaton. Hiihdon puolella aletaan lykkiä viimeisiä työntöjä ja juoksuun yritetään virittää vauhtia. Myös suunnistuskalenteria on alettu pläräämään ahkerammin ja ensimmäiset ilmottautumisetkin on nyt tehty.

Jos treenien puolella ei ollut mitään ihmeellistä, niin muulta osin ainakin alkuviikko meni jännittävissä merkeissä. YT-neuvottelumme päätyivät tiistaina ja irtisanomisia jaettiin oikein isolla kädellä. Koko tiistain sai jännittää soiko puhelin ja keneltä puhelu tulisi. Mutta itse selvisin, ainakin tällä kierroksella, “ainoastaan” 4 viikon lomautuksella. Lomautukset kuulemma totetutetaan kesän aikana, eli jos 8 viikon kesäloma käy toteen, niin siinä on erittain suuri ylikunnon riski :).

Maanantaina pyöräilin salin kautta töihin. Pyörä jäi töihin, sillä illalla oli meillä KooVee:n talkoovuoro TTT:n narikassa.

Tiistaina juosten töihin ja pyörällä takaisin.

Keskiviikkona taas aamula juosten töihin ja illalla hiihtämään. Aamulenkit sujuvat erittäin mukavasti, vaikkakin reppu selässä pitää mennäkin ja kuudelta pitää lähteä. (Menee muuten jougurtti melko letkeäksi, kun se vatkaa reilun tunnin verran repussa.) Hiihdon jälkeen saunaan ja talven ensimäinen hankipyörähdys saunomisen ohessa. Olin aivan unohtanut, että hangessa käynti vaatii alle muutaman huurteisen jotta lumienkelit sujuisivat mallikkaasti. Ilman niitä hanki tuntui kyllä pirun kylmältä.

Torstaina taas pyörällä salille ja töihin, ja illalla pyörällä takaisin kotiin.

Perjantai oli täyslepoa ja työpäiväkin jäi vähän vajaaksi, sillä kävimme Hesassa GoExpossa tutustumassa retkeily-, pyöräily-, kuntoilu-, yms-osastoihin. Mukaan tarttui pyöräilykengät ja lukkopolkimet, joten nyt alkaa pyöräkin liikahtamaan eri tahtiin :).

Lauantaina oli tämän talven nautinnolisin hiihtolenkki. Aamulla kun heräsi oli 5 astetta pakkasta ja aurinko alkoi nousemaan taivaan rannasta. Ladut olivat kuin rautatien kiskot, luisto mahtava ja pito puri mainiosti. 55 km tuli nautiskeltua oikein täysin siemauksin. Illalla vielä perinteinen kympin saunalenkki.

Sunnuntaina aamusta VK-lenkki juosten. Yöllä ja aamulla oli satanut muutama sentti lunta joten askel ei aina oikein pitänyt. Vauhtia sai kuitenkin jotenkin pidettyä. Illalla vielä 25 km tasatyöntöhiihtoa. Oli meinaan melkoisen liukas keli (pitoa tosin ei ollut juuri yhtään). Keskinopeus 4:06 min/km ja keskisyke 117 – että semmoista “vauhtileikittelyä”.

Viikon saldo:
Ma: ap. pyöräily 16.5 km, sali 1h
Ti: ap. juoksu 16.5 km, ip. pyöräily 16.5 km
Ke: ap. juoksu 16.5 km, ip. hiihto 25.1 km
To: ap. pyöräily 16.5 km, sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km
Pe: –
La: ap. hiihto 55.4 km, ip. juoksu 10.6 km
Su: ap. juoksu 12.4 km, ip. hiihto 25.1 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *