Kevättä odotellessa

Eiköhän tämä talvi saisi olla nyt tässä. Arska voisi laittaa termostaattia pikku hiljaa vähän isommalle, lumet vex ja joku roudaamaan rasteja metsään. Ilmatieteenlaitos on kuitenkin päättänyt laittaa kapuloita rattaisiin ja tilannut vielä ensiviikoksi lisää lunta – toivottavasti sen tuleminen jää vähiin. Mutta jos tämän päivän kaltaisia kelejä vielä jatkuu, niin tonniviidensadan hiihtokilometrin jahtaus jatkuu. Vajaa pari sataa km siitä vielä uupuu, eli parissa viikossa se olisi täynnä – tosin ei haittaa yhtään vaikka ei määrä tulisikaan täyteen, sillä alkaa pikku hiljaa suurin hiihtointo olemaan takanapäin.

Pari viimeistä viikkoa on yritetty ottaa vähän rauhallisemmin, sillä edellinen viikko passailtiin Pirkan hiihtoon valmistautuessa ja kulunut viikko siitä palautuessa.  Edelliselle viikolle mahtui jopa kaksin kappalien totaalista lepopäivää ja muutkin päivät olivat melko maltillisia:

Ma: lepo
Ti: ap: pyöräily 16 km, ip: hiihto 31,6 km
Ke: ap: pyöräily 16 km, ip: hiihto 25 km
To: ip: juoksu 16,5 km
Pe: ip: pyöräily 16 km
La: lepo
Su: Pirkan hiihto 90 km (GPS:n mukaan 88,2 km)

Tämä viikko oli pitkästä aikaa jo kohtuullinen juoksuviikko. Viimeksi juoksukilometrejä on tullut näin paljon vuoden ensimmäiselle viikolle. Viikolla hiihto ei oikein vielä maistunut, mutta viikonloppuna taas innosti sekin laji vähän enemmän.

Maanantaiaamusta iski mukavuudenhalu ja jätin aamupyöräilyn 10 asteen pakkasessa väliin ja kuskasin pyörän autolla töihin jotta edes iltapäivän kotimatkalla saisi otettua pienen hien päälle.

Tiistaiaamusta sitten olikin vähemmän pakkasta ja iskin kypärän taas päähän ja poljin tunniksi punttisalille ja sieltä töihin. Illalla vielä hiihtämään, mutta meno ei oikein mastunut, taisi olla jalat vielä täynnä hiihtoa sunnuntailta.

Keskiviikkoaamusta juoksin osan työmatkasta ja osan kökötin autossa. Iltapäivällä pyörällä kotiin. Alkaa jo pyörätiet vähän sulamaan ja asfaltti paistamaan – nastarengas ropisee mukavasti.

Torstaiaamusta taas pyörällä punttisalille, ja iltapäivällä juosten kotiin. Yritin jo tehdä vähän VK-harjoitustakin juoksun aikana, mutta sen verran väsynyttä meno oli, että vauhdinpito jäi aika vähiin.

Perjantaille ei tullut muuta kuin pyörän kuskaaminen töistä kotiin – polkemalla kylläkin.

Lauantaina tuli herättyä sen verran aikaisin, että viikon pitkälle hiihtolenkille pääsi lähtemään ajoissa. Kello 7:15 lykittiin jo alkuvauhteja ja suuntana oli Porin tien kääntöpaikka. Oli pikkupakkanen ja mukava luisto joten se uumoili vähän pidempää lenkkiä. Olisi pitänyt lähteä Pirkan reppuhiihtoon kun oli niin mainio keli, mutta nyt piti tyytyä vain omaan lenkkiin. Kääntöpaikalla 25 km:n kohdalla tiesin jo, ettei tämän päivän lenkki 50 km:iin jää. 55 km:n jälkeen olin kotiporteilla, mutta lähdin vielä Tuulia vastaan ja siitä tuli vielä vajaa 8 km lisää, eli vajaa 63 km:n hiihto oli tämän talven pisin hiihtolenkki Pirkan hiihtoa lukuunottamatta. Illalla oli vielä vuorossa mystiseksi muodostunut saunalenkki. Mitä pidempi lenkki aamulla sitä kevyemmin kulkee juoksu illalla. Kevyttä ja rentoa menoa ja sykkeet alhaalla vauhtiin nähden. Olisi pitänyt mennä varmaan Pirkan hiihdonkin jälkeen vielä juoksemaan, se olisi mennyt varmaan ihan siivillä.

Sunnuntaiaamuna piti jälleen lähteä vähän aikaisemmin juoksulenkille, sillä aamupäivästi lähdimme Alastarolle (Loimaalle) isän synttäreille sekä äidin lihapatojen ja muiden herkkujen ääreen. Pitkästä aikaa tuli tehtyä kunnollinen VK-treeni. Suht hyvin jaksoi mennä vaikka edellisestä vastaavasta treeni oli kulunut aikaa jo melkoisesti. Piti oikein harjoituspäiväkirjasta tarkastaa, että sykkeet ovat olleet viimeksi näin korkealla ja näin pitkään joskus marraskuun puolella. Eli nyt alkaa olla aika keskittyä enemmän VK-harjoituksiin ja sykealueen laajentamiseen.  Illalla kävin vielä tekemässä hiihtolenkin, sillä sen verran tuhdisti tuli päivällä kotipuolessa syötyä.

Ma: ip. pyöräily 16 km
Ti: ap. pyöräily 16 km, punttisali 1h, ip: hiihto 25 km
Ke: ap. juoksu 10,7 km, ip. pyöräily 16 km
To: ap. pyöräily 16 km, punttisali 1h, ip. juoksu 16,5 km
Pe: ip. pyöräily 16 km
La: ap. hiihto 62,9 km, ip. juoksu 10,6 km
Su: ap. juoksu 12,4 km, ip. hiihto 25 km

Palapeliprojekti laitettiin viikoloppuna kesätauolle ja sen pariin palataan uudelleen syksyn puolella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *