Talvista lomailua

Nyt on vuorossa visailuohjelma “Fiksumpi kuin talvilomalainen”, ja kysymykset ovat “toiseksi viimeisen lomapäivän matematiikka”.

Tehtävä 1. Hiihtäjä A lähtee ladulle 3 minuuttia ennen hiihtäjä B:ä. Hiihtäjä A tekee 18 minuutin lisälenkin ennen kuin tulee samalle ladulle kuin mille hiihtäjä B lähti heti. Hiihdettyään 10 km hiihtäjä B on kuluttanut aikaa 1 h ja samaan kohtaa tultuaan hiihtäjä A on hiihtänyt 1h 10 min. Montako minuuttia ennen hiihtäjä B on 10 km:n kohdalla kuin hiihtäjä A?

Tehtävä 2.  Sumealla hiihtovauhtikaavalla laskettaessa , kuinka monta kilometriä hiihtäjä B ehtii hiihtämään ennen kuin hiihtäjä A saavuttaa hänet?

Tehtävä 3. Montako munkkia hiihtäjä B:n pitää syödä ennenkuin jaksaa lähteä kahden tunnin hiihdon jälkeen samanmittaiselle paluumatkalle?

Vastaukset voi lähetää kommenttina tai kysymyksen asettajan sähköpostiin. Tulokset julkaistaan (jos muistetaan) seuraavan kirjoituksen yhteydessä. Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan yhden hengen hiihtomatka Lamminpäästä Julkujärvelle haluamaan ajankohtana.

Lomaviikko on siis takanapäin, ja aika yksipuoleinen ja hiihtopainotteinen se liikunnan osalta oli. Pari väsynyttä juoksulenkkiä viikolle mahtui, mutta muuten se oli hiihdolla kyllästetty. Mitään sen kummempaa kerrottavaa viikosta ei ole, mutta alkuviikosta oli tarjolla liukkaat ladut, mutta torstain vastaisen yön lumisade “pilasi” nopean kelin. Torstaiaamuna hiihto oli tosi takkuista, mutta sitten alkoi taas ladut vähän liukastumaan – tosin alkuviikon jäisistä laduista sai vain haaveilla.

Huomioitava asia oli se, että kuinka lämminveristä porukkaan nykynuoriso on. Pari aamuna kun pakkasta oli yli 10 astetta, niin jotkut koululaiset tarkenivat hyvin hiihtämään ilman hanskoja ja takki auki. Muutenkin päivällä oli tosi paljon koululaisia laduilla. Mahtoi meikäläinen olla monelle alaluokkalaiselle näky kun tulen naama jäässä ladulla vastaan. Yksikin pikkutyttö hihkui kaverilleen, että: “Kato, tolla on parta ihan lumessa… kihi, kihi…”.

Lauantaina tuli tämän talven tavoite saavutettua ja tonni hiihtoa tuli täyteen. Pirkan hiihdon kun vielä selvittäisi kunnialla läpi, niin talvi olisi klaarattu.

Pisin yksitäinen hiihto lomalla oli reilu 55 km. Parhaalle päivälle kertyi kilometrejä 68, ja parhaalle 24 tunnin jaksolle 104 km. Lomaleimausten välille kertyi 452 km.

Ma: ap. hiihto 23.6 km, ip. 35.5 km
Ti: ip. juoksu 13 km
Ke: ap. hiihto 27.9 km ip. hiihto 40.4 km
To: ap. hiihto 41.3 km
Pe: ip. hiihto 55.4 km
La: ap. hiihto 48. 5 km, ip. juoksu 10.7 km
Su: ap. hiihto 50 km

ps. Tuulille synttäri- ja nimpparionnittelut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *