Määräviikko

Viikko 8/2020 (17.-23.2.2020)

Ensi viikko olisi taas treeneistä kevennetty viikko, mutta nyt päättynyt kolmen viikon kovempi jakso päättyi ainakin tuntimäärältä hyviin lukemiin. 21 tunnin viikkoja ei usein tule, mutta kun tällä viikolla tuli muutamana päivänä ahkeroitua vähän enemmän, niin tuollainen luku oli mahdollinen. Toisaalta kauhean kovia treenejä ei ollut ohjelmassa.

Maanantai oli vielä maltillinen päivä. Työmatkapyöräilyt muutamassa lämpöasteessa ja illalla kotona tunnin salitreeni.

Tiistaina aamupäivällä kävin töistä juoksemassa reilun 12 km:n lenkin Tampereen keskustan suunnassa. Vauhti oli 4:31 min/km, mutta meno tuntui melko väsyneeltä. Jalat painoivat ja kova tuuli hyydytti paikoin vielä lisää. Onneksi sentään alusta oli sula. Illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria Raholassa. Peli oli ihan ok, mutta esim. edelliseen viikkoon nähden virheitä tuli rutkasti enemmän.

Keskiviikkona työmatkapyöräilyt normaaliin tapaan. Aamulla lämpö oli nollassa, mutta illalla taas jokunen aste plussaa. Kotiin päästyäni tein 76 minuutin sisäpyöräilytreenin. 7. viikko Zwiftin FTP builderissä alkoi, tosin melko kevyesti, 149 W (FTP 65%) keskitehoilla. Illalla oli vielä Manyonen tunnin uintitreeni Ylöjärven uimahallissa. Pääharjoitus oli 30 x 25m vetoja 3-4 alueella (eli minulle melko kovaa).

Torstain työmatkapyöräilyt meni pikkupakkasessa. Illalla kotona tein yhdistelmätreenin, jossa ensin poljin sisätrainerilla ohjelman mukaisen 70 minuutin harjoituksen 152 W (FTP 66%) keskiteholla. Pyörän päältä siirryin matolle juoksemaan 10 km:n kiihtyvävauhtisen hajoituksen. Vauhti oli 4:36 min/km ja keskisyke 129 bpm, mutta juoksu tuntui vähän väsyneeltä.

Perjantaina pyöräilin normaalisti töihin. Päivällä oli 75 minuutin jalka- / selkä- / niskahieronta. Töiden päälle kävimme Tuulin kanssa ottamassa överit Japanilaisen sushi-ravintolan buffetissa. Tämän päälle poljin maha pinkeenä töistä kotiin. Illalla tein puolen tunnin kotisalitreenin.

Lauantai alkoi kevyellä juoksulenkillä vesi-/räntäsateessa. Reilun 13 km:n lenkkiin meni aikaa tunnin verran. Keskisykkeet olivat ihan maltilliset 132 bpm, mutta juoksu tuntui edelleen vähän väsyneeltä. Manyonen uintitreeni oli poikkeuksellisesti kahden tunnin mittainen, ja ohjelmassa oli rauhallista pitkän matkan kelausta. Yllätin itseni uimalla koko kaksi tuntia pötköön (tosin pullarin kanssa). Matkaa kertyi mittarin mukaan 5.2 km, mutta epäilykseni on, että oikea mitta on pari sataa metriä pidempi. Tämä uinti antoi etenkin itseluottamusta siihen, että pystyn uimaan yhtä soittoa täyden matkan triathlonin matkan (3.8 km). Illalla poljin vielä reilun puolentoista tunnin, ohjelman mukaisen sisäpyörätreenin. Tällä kertaa ohjelmassa mentiin jo ihan hyviin watteihin 5 minuutin vedoissakin (220W). Keskiteho oli 163 W (FTP 71%) ja keskisykkeetkin nousi 118 bpm:iin. Päivään tuli siis 4,5 tuntia treeniä ja olo oli illalla melko morjens.

Sunnuntaina aamulla klo 8 lähdimme Peetun kanssa juoksemaan viikon pitkää juoksulenkkiä. Lauantain räntäsade oli jäätynyt tielle ja paikoin alusta oli melko liukas. Onneksi hiekoitus pelasti pääosan matkasta. Kova tuuli hyydytti paikoin menoa, mutta onneksi tuuli tuntui tyyntyvän matkan aikana, eikä odotetulla vastatuulipätkällä joutunutkaan puskemaan kauheaan puhuriin. Juoksu tuntui yllättävän kevyeltä ja rennolta. Keskivauhti oli 5:11 min/km ja vauhtiin nähden 114 bpm:n keskisyke oli vallan mainio. Lenkin jälkeen tuli vielä kaadettua yksi isohko koivu ja hakattua se klapeiksi, eli voimaharjoitustakin päivään mahtui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *