Kohti uutta vuosikymmentä

Viikko 1/2020 (30.12.2019 – 5.1.2020)

Vuosikymmen vaihtui, mutta mikään ei sinänsä muuttunut. Vuosiluku on kylläkin helpompi ja nopeampi kirjoittaa, kun ei tarvita kuin kahta näppäintä. Mutta treenit jatkuvat vanhaan tapaan. Vuodenvaihdeviikko oli niidenkin puolesta ihan tehokas. Kelien puolesta on ollut melko vaihtelevaa, välillä kunnolla plussalla ja välillä vähän miinuksella. Vettä on tullut, mutta tällä hetkellä maa on valkoinen. Tuulta on myös riittänyt välillä ihan liiankin kanssa.

Joululomaviikon jälkeinen maanantai aloiteltiin varovaisesti. Työmatkapyöräilyt tuli suoritettua ja illalla vielä tunnin kotisalitreeni. Väsynyttä oli koko päivä.

Vuoden viimeinen treeni tuli tehtyä juoksun muodossa, kun menin töihin autolla ja kävin aamupäivällä juoksemassa perinteisen 12 km:n keskustalenkin. Tuuli oli kova, mutta muuten olosuhteet olivat ihan hyvät juoksenteluun. Vauhti oli 4:36 min/km ja keskisyke 132. Fiilis ihan hyvä, kun sai vuoden treenit pakettiin.

Keskiviikkona, uuden vuosikymmenen puolella, tuli aloitettua treenit yhdistelmäharjoituksella. Vuodenvaihde tuli oltua selvin päin, mutta kun tuli valvottua melko pitkään, niin treenin aloitus jäi vähän myöhäiselle. Alkuun pyöräilin tunnin verran sisätrainerilla ja heti päälle toinen tunti juoksua matolla. Pyörätreeni kuului Zwiftin 12 viikkoisen ohjelman ensimmäisen viikon treeniin ja oli siten melko kevyt, 144 watin keskitehoilla. Juoksu oli kiihtyvävauhtinen, mutta melko maltillisella noupeudella. Keskinopeus 4:43 ja keskisyke 137. Korkeista sykkeistä huolimatta juoksu tuntui melko kevyeltä. Matossa on ollut jotain ongelmaa ja jouduin juoksemaan maton vasemmassa reunassa, jottei ikävää hankausääntä kuuluisi. Tunturin huolto on tilattu paikalle.

Torstaina työmatkapyöräilyt kovassa tuulessa ja parin asteen lämmössä. Päivän aikana oli työpaikan pyöräparkissa olleesta pyörästäni pöllitty lamppu, joten takaisin päin joutui ajelemaan pimeänä. Kotona tein illalla lisäksi vielä tunnin salitreenin.

Perjantaina jälleen työmatkapyöräilyt kovassa tuulessa ja kotiin päin tulessa siihen lisättiin vielä ajoittainen vesisade. Aamupäivällä oli reilun tunnin jalkahieronta. Illalla tunnin kevyt pyörätreeni Zwiftin ohjelmalla ,142 watin keskitehoilla.

Lauantai oli taas kunnon triathlontreenipäivä. Aamulla kävin juoksemassa reilun 14 km:n VK1-lenkin, 4:31 min/km vauhdilla. Keli oli muuten ihan hyvä, mutta edelleen tuuli melko kovaa. Puoliltapäivin oli Manyonen tunnin uintitekniikkaharjoitukset Ylöjärven uimahallilla. Tällä kertaa porukkaa olikin sitten ihan kiitettävästi, sillä yhdellä radalla oli kuusi henkilöä kerralla. Illalla vielä 75 minuutin pyörätreeni Zwiftin treeniohjelmalla. Ohjelmassa mennään edelleen melko kevyesti, 149 W:n keskarilla.

Sunnuntaina päivällä kävin juoksemassa viikon pitkän juoksulenkin. Pakkasta oli viitisen astetta ja alusta luminen, mutta ei liukas. 25 km meni vähän kankeesti, kun vaatetta (etenkin alapäässä) oli vähän normaalia enemmän. Keskisyke oli ihan ok, 123 bpm keskivauhdin ollessa 5:03 min/km. Eli keskarit olivat vähän kovemmat kuin edellisenä viikkona. Olisi pitänyt malttaa alussa mennä rauhallisemmin, niin ehkä sykkeetkin olisivat olleet alemmat loppumatkastakin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *