Viikko 2

Viikko 2/2020 (6.-12.1.2020)

Niin kuin olen joskus aiemminkin todennut, niin blogin päivityksessä on vaikeinta keksiä otsikko… nyt en keksinyt.

Loppiaisviikolla kelit sahasivat tämän talven tyypilliseen tapaan. Vettä, lunta, pakkasta, plussaa, sohjoa, jäätä. Tohlopin järvellä kyllä jo luistellaan ja pari tykkilumilatuakin on auki, mutta minulta talviriennot ovat jääneet kuitenkin vielä väliin. Treenit ovat edenneet perinteisellä kaavalla ja perinteisten lajien parissa.

Maanantai oli loppiainen, joten harjoitteluaikaa olisi ollut. Päivään ei kuitenkaan kertynyt kuin aamupäivästä kevyt, ohjelman mukainen, vajaan tunnin sisäpyöräilytreeni, 146W:n keskitehoilla. Lisäksi illalla tunnin kotisalitreeni.

Tiistai eteni perinteiseen tapaan. Autolla töihin, aamupäivällä vajaan tunnin juoksulenkki töistä ja illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Parin viikon sulkistauon jälkeen ainakin oma pelini tuntui kulkevan ihan mukavasi. Juoksulenkillä alusta oli paikoin sohjoinen/jäinen, mutta vahti nousi kuitenkin 4:35 min/km:iin, keskisykeiden ollessa 133 bpm.

Keskiviikkona työmatkapyöräily kunnon monsuunissa. Etenkin aamulla vettä loikotti oikein kunnolla ja kunnon tuulen ansiosta se tuli vaakasuoraan päin. Ennen illan tunnin uintitreeniä Ylöjärven uimahallissa, tein reilun tunnin, ohjelman mukaisen, kevyehkön sisäpyörätreenin 146 W keskitehoilla.

Torstaina ei ollut ohjelmassa kuin illalla puolitoista tuntia padelia Pirkkalassa. Töissäkin olin autolla.

Perjantaina jälleen työmatkapyöräilyt, tällä kertaa mukavassa pikkupakkasessa. Illalla reilu tunti, ohjelman mukaista sisäpyöräilyä. Keskitehot olivat 147W.

Lauantai oli jälleen kolmen treenin päivä. Juoksulenkki oli heti aamulla. 14.4 km:n VK1 lenkki meni 4:33 min/km:n vauhdilla keskisykkeiden ollessa 141 bpm. Pakkasta oli nelisen astetta, mutta juoksukeli ja -fiilis oli vallan mainio. Sitten puoliltapäivin tunnin uintitreeni Manyonein porukan kanssa. Illalla vielä ohjelmaan kuuluva, reilun tunnin sisäpyöräily 165W:n keskiteholla. Pyöräily tuntui yllättävän kevyeltä, vaikka harjoituskuormaa oli päivän aikana kertynyt.

Sunnuntaina 25.5 km:n juoksulenkki PK-sykkeillä. Vaikka vauhti olikin jopa 5 min/km, niin keskisykkeet pysyivät hyvin kurissa, 122 bpm. Juoksu tuntui muutenkin mukavan kevyeltä, vaikka loppukilometreillä alkoi jalkoja vähän jumittamaan. Lämpöä oli pari astetta ja tuultakin löytyi. Onneksi aiemmin ennustettu vesisade oli muuttunut hienoksi aurinkoiseksi sääksi. Zwiftin treeniohjelmassa oli tälle viikolle vielä 42 minuutin erittäin kevyt sisäpyöräily, ja se tuli poljettua vielä illalla. Keskitehot olivat 128 W ja keskisyke 109 bpm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *