Sisätreenejä

Viikko 45/2019 (4.-10.11.2019)

Tällä viikolla on saanut vetää jo vähän enemmän vaatetta päälle työmatkapyöräilyihin. Pakkasta on ollut pitkin viikkoa sen verran, että talven tulo on taas askelta lähempänä. Luntakin saatiin viikonloppuna, mutta ne eivät ehtineet vanhentumaan kuin päivän verran, kun plussakelit ja vesisateet sulattivat ne sunnuntaihin mennessä.

Maanantai meni töiden merkeissä aamusta iltaan. Helsingin reissu takasi ainakin yhden täyden lepopäivän tälle kuulle. Yhdestä lepopäivästä huolimatta tälläkin viikolla harjoituspäiväkirjaan kertyi yli 15 tuntia treenejä. Treenien lisäksi perjantaina oli jalkahierontaa.

Tiistaina oli etätyöpäivä. Aamupäivällä juoksin matolla tunnin / 13 km:n kiihtyvävauhtiset treenin. Suurin osa ajasta menin tasamaalla, mutta loppuosassa treeniä laitoin muutamaksi kilometriksi vähän nousuprosenttiakin. Juoksu tuntui suht kevyeltä ja sykkeetkin pysyivät mukavasti kurissa. Illalla oli vielä ohjelmassa puolitoista tuntia sulkapalloneluria Raholassa. Pitkästä aikaa oli sellainen sulispäivä, ettei etukäteen ollut juurikaan mitään kremppaa tai isompaa väsymyksen tunnetta.

Keskiviikkona työmatkapyöräilyt ja illalla tunnin uintitreeni Ylöjärven uimahallissa Manyonein porukan kanssa. Tällä kertaa oli ohjelmassa pelkkää tekniikkaa eikä pitempiä pätkiä uitu laisinkaan. Ensimmäistä kertaa pääsin kokeilemaan oikein räpylöitäkin, ja kyllähän niillä potkuun sai mukavasti enemmän voimaa ja uintiasentookin ne auttoivat. Sen verran oli tekniikkapainotteinen tunti, että piti käyttää taas nenäklipsiä, sillä muuten kaikki keskittyminen olisi mennyt hengittämiseen.

Torstaille kertyikin taas vähän enemmän treeniä, kun aamulla ensin poljin töihin. Sitten aamupäivällä kävin töistä tekemässä 12 km:n juoksulenkin. Aikaa kului Tampereen keskustassa kiepanneeseen lenkkiin vähän vajaat 54 minuuttia. Juoksu oli vähän kankeen oloista, sillä viiden pakkasasteen vuoksi joutui laittamaan vähän enemmän vaatetta päälle. Illalla töistä pyörällä kotiin, ja sitten vielä tunnin kotisalitreeni.

Perjantaina oli jalkahieronnan lisäksi työmatkapyöräilyt ja illalla vielä puolentoista tunnin pyörätreeni trainerilla. Latasin kesällä polkemani 50 km:n Siuron lenkin GPS-datan trainerin ohjelmaan ja ajoin sen nyt virtuaalisesti. Keskitehot olivat 167W (NP. 174W) ja keskisyke 123 bpm. Mäet tuntui virtuaalisesti kevyemmiltä kuin “real life”, vaikka suurin piirtein saman verran nousumetrejä pitäisi molemmissa olla.

Lauantaina puoliltapäivin oli taas vuorossa Manyonen tunnin uintitreenit Ylöjärven uimahallissa. Ohjelmassa oli vetoja niin pullareiden ja lättäreiden kanssa kuin ilmankin. Tällä kertaa pystyi taas uimaan ilman nenäklipsiä, parhaimillaan 600 m putkeen. Ennen uintia juoksin matolla kevyehkön tasamaan kiihtyvävauhtisen 12 km:n treenin. Aikaa kului 56 minuuttia keskisykkeen ollessa 130 bpm.

Sunnuntaina tuli isänpäivillä tankattua sen verran hyvin, että kotiin selvittyä pystyi kevyesti tekemään yhdistelmätreenin. Ensin pyöräilin trainerilla vähän vajaan puolitoista tuntia 186W keskitehoilla (NP.195W) ja 131 bpm:n keskisykkeillä. Tällä kertaa GPS-reittinä oli töistä Säijän kautta kotiin kulkeva matka. Heti pyöräilyn päälle siirryin alakertaan juoksemaan kiihtyvävauhtisen 10 km:n treenin matolla. Lajin vaihto sujui hyvin, ja vaikka vähään aikaan ei ole tullut tehtyä yhdistelmätreeniä, niin juoksu tuntui yllättävän hyvältä. Juoksun keskivauhti oli 4:36 min/km ja keskisyke 139 bpm. Ei paha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *