Hiihtoa, hiihtoa, hiihtoa…

Viikolla saatiin hyviä tuloksia pitkäaikaisien neuvottelujen tiimoilta. Henkinen ja fyysinen minäni ovat päässeet sopimukseen monivuotisen suklaalakon päättämiseksi. Sopimusosapuolet päätyivät tähän tulokseen lisääntyneen harjoitustaakan vuoksi. Ehtona lakon päättymiseen on, että fyysinen minä pystyy kuluttamaan sille tuupatun lisäenergia, ja henkinen minä lupaa olla masentumatta tällaisesta turhuudesta. Suklaan syönti on sallittu kotioloissa tai sen kaltaisissa tai sellaisiksi luokiteltavissa tiloissa. Syönnin ajankohta pyritään ajoittamaan viikonlopuille. Suklaan määrä pitää olla kohtuullinen, mutta kohtuullisuus määritellään erikseen tilanteen mukaan. Muu lakkotoiminta jatkuu vanhaan tapaan, sisältäen muut karkit, limsat, hampurilaiset yms. roska. Lakritsan syöntiin on kuitenkin annettavissa erillinen optio. Mikäli treenimoraali laskee, niin lakkotoimet laajenevat uudelleen vanhalle tasolle.

Treeniviikko oli lähdes identtinen edellisviikkoon nähden. Ja niin se oli vähän suunniteltukin.

Loppuviikoksi oli luvattu Tampereen seudulle 10-20 senttiä lunta. Olen suhtautunut näihin lumiennusteisiin aina vähän skeptisesti, enkä syyttä nyttenkään. Pari senttiä sitä taisi tulla ja sunnuntaina sitä lähti vesisateen mukana tupla määrä pois.

Maanantaina pyöräily – sali – pyöräily. Salilla käynti tosin oli melkoista puurtamista ja viikonloppu tuntui vielä painavan. Muutamilla laitteilla tuli vähän kevennetty harjoitus.

Tiistaiaamun juoksu tuntui yllättävän hyvältä, eikä illan hiihtokaan huonoa tehnyt.

Tiistaihin asti pystyin matkimaan edellistä viikkoa, mutta keskiviikkona jouduin tulemaan aamujuoksun lisäksi töistä pyörällä kotiin, eli pyöräily oli lisäystä edelliseen viikkoon. Illalla hiihtoa.

Torstaina pyöräily – sali – pyöräily. Nyt salikin maistui taas ihan normaalilta.

Perjantaina pyöräily – pyöräily – hiihto. To-Pe välisenä yönä oli tullut pari senttiä lunta ja se vaikutti yllättävän paljon pyöräilymukavuuteen – meni vähän puurtamiseksi. 

Lauantaiaamusta oli tarkoitus lähteä viikon pitkälle hiihdolle. Viime viikkoista pitkää pitäisi vähän venyttää joten päätin lähteä kääntymään Porin tiellä, lenkistä kertyisi matkaa reilu 51 km. Yöllä oli satanut pari senttiä lunta ja kun pääsin matkaan jo aamuseitsemältä, niin latukone ei ollut vielä ehtinyt alusta asti ajamaan latua puhtaaksi, eikä ketään muukaan ollut vielä avannut latua hiihtämällä. Ensimmäinen kolme km jouduinkin avaamaan latua ennen kuin tulin latukoneen tamppaamalle reitille – jossa sitten latua ei ollut ollenkaan. Kuuden km:n jälkeen sitten alkoikin ajetut ladut. Sen verran vähän porukkaa oli tähän aikaan liikkeellä, että pystyi taas hyvin laskemaan muut ammuvirkut. Seitsemän km:n kohdalla näkyi ensimmäinen, kympissä tuli vastaan seuraava ja tunnin hiihdon jälkeen kolmas. Oli se vaan hieno mennä hiljaisilla laduilla aamuhämärässä. Ainoat äänet olivat suksen suhina ja aura-autojen kolina jossain kaukana. Ainoa häiritsevä tekijä oli Maija Vilkkumaa jonka biisi oli soinut koko alkumatkan takaraivossa ja oli kova työ saada vaihdettua jukeboxiin uusi kappale. 13 km:n kohdalla sammui valaistus, juuri ennen kuin valaistu latu olisi muutenkin loppunut. Samalla pidin ensimmäisen juomatauon. Puolitoista kilsaa ennen Koukkujärven majaa, 18,5 km:n kohdalla oli edellen näkynyt vain 3 hiihtäjää, mutta sen jälkeen niitä alkoikin tulemaan. Ennen Koukkujärveä oli kasassa jo 15 bongausta ja siitä oli Porintielle matkaa reilu 5 km jonka aikana tuli vastaan 14 hiihtäjää lisää. Kääntöpaikalla oli siis kasassa 29 bongausta ja takana 25 km. Oli toisen juomatauon aika. Lähdes koko ensimmäisen puolikkaan olin saanut mennä vasta-ajetuilla laduilla ja luisto ei ollut kovinkaan hyvä. Mutta takaisinpäin mennessä hiihtäjiä oli mennyt edeltä jo sen verran, että ladulle oli tullut luistoa vähän enemmän. Takaisinpäin mennessä alkoi matkan teko painaa ja illan juoksulenkin jaksaminen alkoi vähän epäilyttämään. Pidin vielä pari mehutaukoa ja kotiin selvittiin.

Illalla päätin lähteä kokeilemaan vielä ennen saunaa miltä juoksu maistuisi. Ajattelin, että kuusi km oli hyvä määrä, mutta juoksu tuntui sen verran kevyeltä, että reilu kymppi tuli mentyä. Enempää ei kehdannut, kun tulisi kuitenkin taas töissä sanomista.

Sunnuntaiaamusta mittari näytti -1 astetta, joten toiveena oli, että ladut olisivat vielä siinä kunnossa, että purkkivoiteella pärjäisi. Ulos mentyäni kuitenkin totesin, että jotain märkää taivaalta satoi, mutta en kuitenkaan jaksanut alkaa laittamaan liisteriä suksen pohjaan. Jotain alijäähtynyttä vettä se oli mitä taivaalta tuli, sillä latu oli melkoisen liukkaan oloinen. Oli kyllä tasatyöntäjien ihannekeli, sillä luisto oli melko mahtava. Tosin alkumatkasta pitokin oli vielä jonkinmoinen, mutta tunnin hiihdon jälkeen alkoi latu liippaantumaa sen verran, että hiihdettävät ylämäet alkoivat ottamaan käsivoimille. Sen verran mukavalta meno kuitenkin maistui, että reilu 31 km tuli lykittyä.

Voidevalinta sunnuntai-illan hiihtolenkille vähän mietitytti, sillä päivän mittaa oli taivaalta tihuttanut vähän vettä ja ladut olisivat joko märät tai ainakin liipalla. Tai eipä sitä paljon tarvinnut miettiä, sillä liisteri oli oikeastaan ainut vaihtoehto. Liisterivarasto oli päässyt pahasti ehtymään ja jouduinkin tekemään melkoisen voide-mix:n. Puristin viimeiset siivut Start:n Universal purkista sekä Start Punaisesta liisteristä sukesenpohjaan, mutta niistä tuli sen verran vähän, että täydensin sekoitusta vielä jollain Roden liisterillä. Nämä peukalolla tasaiseksi pohjaan ja päälle vielä jotain Rexin -1 – +1 asteen fluori-purkkia ja vot, siinä oli sellainen tökötti pohjassa, että oksat pois. Yhtään ei ollut tietoa pitääkö sukeset lainkaan vai liikkuuko ne ollenkaan, mutta kokeilemaan piti lähteä. Ensi työnnöillä vähän tökki, mutta sitten muutaman sadan metrin jälkeen, jestas sentään, mikä mieletön pito. Liippaladut ja mieletön pito, niin mikäs siinä oli mennessä. 25 km meni yhdessä hujauksessa. Ainoa matkan tekoa hidastava tekijä oli puista laduille pudonnut vesi, märkä lumi ja risut. Ne vähän imi vauhtia pois, mutta muuten oli vallan mainio hiihtokeli.

Viikon saldo:
Ma: ap. pyöräily 16 km, sali 1 h, ip. pyöräily 16 km
Ti: ap. juoksu 9.4 km, ip hiihto 27.7 km
Ke: ap. juoksu 9.4 km, ip pyöräily 16 km, hiihto 27.7 km
To: ap. pyöräily 16 km, sali 1 h, ip. pyöräily 16 km
Pe: ap. pyöräily 16 km, ip. pyöräily 16 km, hiihto 25 km
La: ap. hiihto 51.5 km, ip. juoksu 10.7 km
Su: ap. hiihto 31.7 km, ip. hiihto 25 km

Tässä vielä pari kuvaa palapeliprojektin etenemisestä:

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *