Lumihommia, osa 2704

Viikko 6/2019 (4.-10.2.2019)

Viikon aikana on tullut jokuseen otteeseen mietittyä, että lumen tulo saisi pikku hiljaa loppua. No, viikonloppuna se sitten loppui ja alkoi satamaan vettä. Olisi ehkä pitänyt määritellä toive vähän tarkemmin, niin ettei taivaalta tarvisi tulla vähään aikaan mitään. Nyt siis tarvotaan loskassa ja odotellaan kun se parin päivän päästä vetää jäähän. Tänään laskeskelin, että viimeiseen seitsämään päivään on tullut tehtyä yli 15 tuntia lumihommia.

Hieman on reenaamaankin päästy. Maanantaina oli lumiset kelit pyöräillä töihin. Suht hyvin oli pyörätiet aurattu, mutta paikoin oli toivomisen varaa. Kotiin päin polkiessa pakkanen oli laskenut kymmeneen asteeseen. Tulin Tesoman uimahallin kautta, jossa uiskentelin normaalin 2500m. Pikkuisen vajaa tunti jälleen kului aikaa, vaikka tällä kertaa oli taas vähän enemmän ruuhkaa altaassa.

Tiistai eteni hyväksi koettuun tapaan, eli etätöissä, aamulla matolla kiihtyvävauhtinen kymppi ja illalla puolitoista tuntia sulkapalloa. Extrana ennen sulkapalloa tein kaksi tuntia lumihommia ja pelien päälle vielä reilun tunnin. Hyvä kalorinkulutuspäivä, mutta sulkapallopelit hieman kärsi lumihommista.

Keskiviikkona tuli keskityttyä pelkästään lumihommiin ja kaikki treenit jäivät väliin. Torstaiaamusta kävin ennen töihin autoilua uimassa normaalisetin Tesoman uimahallissa. Seiskan aikaan oli sopivan väljää altaassa ja osan ajasta sain uida ihan issesseni. Eli 2500m ja vajaa tunti.

Perjantaina oli työmatkapyöräilyt ohjelmassa. Aamulla oli vielä vähän pöperölunta pyöräteillä, mutta päivällä lämpö oli mennyt plussan puolelle ja lumi tamppaantunut mukavan kovaksi ja rullaavaksi kerrokseksi. Töiden jälkeen kävin tekemässä vielä reilun 13 km juoksulenkin, tällä kertaa ulkona. Nokian paloaseman lenkkiin kului aikaa hieman reilu tunti. Nastari puri mukavasti kovaan lumeen.

Lauantaina lähdin jo hiihtolenkille, mutta sen verran tuli märkää räntää, että suksi ei luistanut laisinkaan. Palasin pienen hiihtopätkän jälkeen kotiin ja tein 80 minuutin sisäpyörätreenin. Illalla piti tehdä vielä mattotreeni, mutta intouduin lykkimään pihatieltämme penkkoja ja siihen meni aikaa melkein neljä tuntia, niin eipä oikein enää juoksenteluun riittänyt puhtia.

Sunnuntaina kävin ulkona tekemässä 17,5 km juoksulenkin. Asteen verran oli mittari plussan puolella ja vettä tihutti. Sen verran oli yöllä tullut lunta/räntää, että pitävä kerros oli tullut jään päälle eikä nastaria tarvinnut. Rauhallista vauhtia tuli mentyä kun piti vähän seurailla mihin jalkansa laittoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *