Lumihommia

Viikko 5/2019 (28.1.-3.2.2019)

Tällä viikolla otettiin taas treenien suhteen vähän rauhallisemmin. Tunteja kertyi vain 12 ja ½. Toisaalta lumihommia tuli tehtyä tehtyä varmaankin kahdeksan tuntia. Lunta on siis tullut ihan kiitettävästi ja pakkastakin on riittänyt. Vielä kun saisi kunnon hiihtoinnon päälle, niin nyt olisi hiihtokilometrien keräämiselle suotuisat olosuhteet.

Maanantaina töissä autolla, ja töistä tullessa poikkesin Tesoman uimahallille uimaan. Tällä kertaa oli väljää uida ja sen vuoksi varmaan 2500m menikin hieman alle tuntiin.

Tiistaina perinteisesti etätyöpäivä ja aamupäivällä kympin juoksulenkki matolla. Illalla oli vuorossa puolentoista tunnin sulkapalloneluri. Muuten oli vakiokokoonpano, mutta Mikaa tuurasi Mattila. Tällä kertaa oli tosi hyvät pelit. Pitkiä palloralleja ja tasaisia eriä, siitä mie pidän.

Keskiviikko lusmuiltiin treenien osalta ja keskityttiin vain illalla lumihommiin.

Torstai oli viikon ensimmäinen työmatkapyöräilypäivä. Kotiin pyöräilin Tesoman uimahallin kautta ja kävin tekemässä vastaavan treenin kuin maanantainakin. Tosin aikaa kului 3 sekunttia enemmän. Kunto on varmaankin heikentymässä. Väljää oli taas uiskennella.

Perjantaina oli ohjelmassa pelkästään työmatkapyöräilyt. Aamupäivällä tosin oli tunnin jalkahiertona. Illalla ajo Alastarolle.

Lauantaina viikon ensimmäinen (ja viimeinen) hiihtolenkki. Alastarolla kun olimme, niin kävimme Virttaalla hiihtelemässä. Oli tuulinen ja lumisateinen sää, mutta pääosin ladut oli ajettu, joten ei tarvinnut rämpiä lumessa. Luistelubaanat tosin olivat vielä melko pehmeät eikä luistokaan ollut mitenkään kauhean hyvä. Mutta tosi hienot maastot Virttaankankaalla on, enkä ihmettele että sinne tullaan vähän kauempaakin hiihtelemään. Tällä lenkillä meni 250 hiihtokilometriä rikki. Tonni taitaa jäädä haaveeksi tänä talvena.

Sunnuntai oli tuulinen ja lumipyryinen päivä. Aamupäivällä tein 80 minuutin sisäpyöräilytreenin maltillisilla sykkeillä. Sen päälle neljäksi ja puoleksi tunniksi lumihommiin. Minulla oli mittari päällä ja se näytti, että matkaa kertyi 11 km, keskisyke oli 103 ja kaloreita kului 2200. Eli ihan hyvä treeni tuokin. Illallla vielä 10 km nousevauhtinen mattojuoksu. Ihan ok meni juoksukin, vaikka sykkeet olivatkin päivän urakoinnista korkealla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *