Suklaaviikko

Viikko 52/2018 (24.-30.12.2018)

Niin koko vuosi kuin joululomaviikkokin alkavat olla päättymässä. Jouluna päättyi myös parin kuukauden mittainen ja suht hyvin onnistunut (ei nyt aivan täysin) karkkilakko (ei siis herkkulakko). Suklaata onkin nyt viikon verran vedetty kaksin käsin äänen suuntaan. Ihme kyllä paino ei ole juurikaan viikon aikana noussut, vaikka treenituntimäärätkit ovat jääneet normaaliviikkoon nähden puoleen. Juoksua sentään on tullut ihan hyvin mittariin ja puuhommiakin on tullut tehtyä useana päivänä.

Maanantaina, Jouluaattona keskityttiin syömiseen ja treenit jäivät vallan tekemättä. Tiistaina Alastarolta kotiin päästyämme ja ennen seuraavaa ruokailua, kävin tekemässä vajaan 15 kilometrin kinkun sulattelulenkin. Nastarit jalassa, nollakelissä kinkku suli ihan mukavissa merkeissä. Sykkeet olivat hieman korkealla vauhdin ollessa normaalia 13.1 km/h.

Keskiviikkona tein tapaninpäivän pitkän, reilun 26 km juoksulenkin. Nollakelissä taas sai mennä. 2/3 matkasta pääsi juoksemaan auratuilla pyöräteillä, mutta viimeinen kolmannes oli vähän huonompaa ja vauhti vähän kärsi pöperölumesta. Keskari oli kuitenkin 12.6 km/h keskisykkeen ollessa 134. Eli ihan PK-lenkiksi tuota ei voi laskea, vaikka pääosin meninkin aerobisen kynnyksen alla.

Torstaina pidin töistä vapaata ja kävin aamupäivästä tekemässä Tesoman uimahallissa tunnin vapaauintitreenin. Matkaa kertyi 2500m neljässä pätkässä. Mitään erityistä tekniikka- tai vauhtiharjoitusta en tehnyt, vaan uiskentelin sellaista normaalirytmiä.

Perjantaina oli myös vapaapäivä töistä ja taas oli myös juoksulenkin vuoro. Parin asteen pakkasessa tein Nokian paloaseman lenkin. Pyörätiet olivat suht hyvässä kunnossa ja 13 km:n lenkiin meni melko tarkka tunti. Tällä lenkillä tuli vuoden 2500. juoksukilometri täyteen.

Lauantaina aamupäivästä tein reilun 12 km:n juoksulenkin. Nyt alkoi jo tuntumaan viikon juoksentelu jaloissa sillä matkan teko oli melko väsynyttä. Sykkeet olivat yllättävän alhaalla (keskari 128) vauhtiin (13 km/h) nähden. Illalla vielä kolmen vartin kotisalitreeni.

Sunnuntaina viikon viides juoksulenkki oli 19 km:n mittainen. Aikaa meni hieman alle puolitoista tuntia. Keli ja sää olivat vallan mainiot, neljä astetta pakkasta ja tyyntä, mutta menohalut olivat melko vähissä. Etenkin alkumatka oli väsynyttä ja loppumatkasta alkoi juoksu vähän kangistumaan. Juoksukilsoja kertyi tällä viikolle 85 ja se oli eniten sitten elokuun lopun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *