Talvista keliä

Viikko 51/2018 (17.-23.12.2018)

Kulunut viikko on ollut jo mukavan talvinen. Pikkuista pakkasta on ollut koko viikon ajan ja vähän on jo luntakin saatu peittämään musta maa. Hiihtäjien pitää vielä turvautua tykkilumilatuihin ja näillä näkymin ihan heti ei “oikeita” hiihtokelejä ole tiedossakaan.

Treenien osalta viikko oli hieman kevennetty. Alkuviikko mentiin vielä normaaliin tahtiin, eli maanantaina työmatkapyöräilyt sekä tunnin vapaauintitreeni. Uintivauhti on ehkä hieman parantunut viimeisien kertojen aikana. Nyt 2300m (4 x 500m + 300m) meni selväsi alle tunnin neljällä noin minuutin huililla. Keskimääräinen 100m aika on noin 135sek paikkeilla.

Tiistaina tuli harjoituspäiväkirjaan ihan hyvä setti, sillä aamulla kävin juoksemassa aseteen pakkaskelissä vajaan tunnin. Ihan mukavasti kulki, vaikka keli olikin luminen. Sitten kävin töissä pyörällä, ja illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Kokoonpano oli hieman poikkeava, sillä aluksi oli tarkoitus pelata MiVa:n kanssa kaksaria, mutta kun naapurikentällä oli pari ylimääräistä pelaajaa, niin rökitimme heitä sitten nelurissa.

Sen verran paljon oli tiistaina aktiviteettia, että keskiviikolle riitti pelkkä työmatkapyöräily. Torstaina sitten taas juoksutossut heti aamu-kuudelta jalkaa ja ulos hölkälle. Tällä kertaa laitoin jo nastarit alle, sillä sen verran kovaa lunta on jo pyöräteille kertynyt, ettei tarvitse asfaltilla enää nastoja rapisuttaa. Ihan mukavasti kulki ja 13 km/h vauhti vaan tuntuu pysyvän, vaikka kelitkin heikkenevät. Tällä kertaa kävin autolla töissä, mutta suoraan töistä ajelin Tesoman uimahallille uiskentelemaan. Taitaa joulukiireet jo vaikuttaa, sillä sain melkein koko tunnin ajan uida yksin omalla radalla. Olisiko sitten syynä rauhallinen uintiympäristö, mutta tällä kertaa pystyin uimaan 2500m tasan tuntiin neljä noin minuutin taukoa mukaan laskettuna.

Perjantai oli taas vain työmatkapyöräilypäivä sekä tunnin hieronta, mutta lauantaina kävin tekemässä 13 km juoksulenkin. Hieman alle tunti meni Nokian paloaseman lenkkiin. Vaikka pakkasta oli kymmenen astetta niin mukavasti meni ja nastari puri mukavasti kovaan lumeen. Päivällä taas viitisen tuntia puuhommia pihalla.

Sunnuntaina aamulla tuli tehtyä myös 13 km:n / tunnin juoksutreeni, mutta tällä kertaa matolla. Lunta oli yöllä satanut pikkuisen lisää ja ajattelin säästää nilkkojani ja teputtelin treenin sisällä. Tylsäähän tuo on, mutta äänikirjan parissa tuon ajan selviää tylsistymättä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *