Softapäivitys

Viikko 50/2018 (10.-16.12.2018)

Alkuviikko oltiin lämpöjen puolesta vielä nollan tuntumassa, mutta torstaina mittari kääntyi vaihteeksi pakkasen puolelle. Pikku-pakkasta on ollut siitä asti, mutta lunta ei ole vieläkään tullut yhtään. Edellinen viikonloppu oli sen verran jäisen oloinen, että vaihdoin työmatkapyörään nastarenkaan, tosin vain etupäähän. Hieman tympeetähän nastalla on ajella, kun kaikki pyörätiet ovat sulat. Koska oma tiemme on melko peilijäinen, niin sen vuoksi pitää 99% matkasta kuunnella nastojen rapinaa.

Keskiviikkona tuli vihdoin ja viimein uuteen Polariin uusi softaversio. Sohlaava kello saa nyt uuden yrityksen päästä suosikki lenkkikaveriksi. Uusi versio onkin toiminut nyt ihan hyvin. Matkan mittaus on toinut nyt paremmin niin uinnissa kuin juoksulenkeilläkin.

Viikko oli treenien puolesta melko perinteinen. Ma, Ti ja Pe oli työmatkapyörilyä. Ma ja To uintia, Ti sulkapalloa ja Pe kotisalia. Ke, To, La ja Su juoksua sekä Ke ja La sisäpyöräilyä.

Uinnissa harjoittelin edelleen hapen ottoa vasemmalta puolelta – ihan ei ole vielä kovin luontevaa. Vetojen mitat myös vähän pitenivät, josta seurasi se, että huilikerrat vähenivät. Tällöin myös tunnissa uitu matka piteni, ollen tällä viikolla 2200m. Maanantaina pisin yhtämittainen siivu oli 1100m ja minuutin tauon jälkeen vielä 700m päälle.

Kaikki juoksut tuli tehtyä ulkona. Ke ja To lenkit olivat peruslenkkejä. Lauantaina 13 km hieman reippaampaa 4:18 min/km vauhdilla. Pakkasta oli kuutisen astetta, joten vaatettakin oli vähän enemmän päällä ja sitä myöden matkan tekeminen hieman kankeempaa.

Sunnuntaina 28 km juoksulenkki 6 asteen pakkasessa meni melko kevyen tuntuisesti. Sen verran pakkanen kuitenkin haittasi, että juomarepun letku jäätyi 15 km jälkeen, vaikka yritin puhaltaa letkun aina tyhjäksi juonnin jälkeen. Loppumatka mentiin sitten ilman juomista. Vauhti oli 4:51 min/km, mutta sykkeet olisivat voineet olla hieman matalammat, keskisykkeen ollessa nyt 131.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *