Hoka Hoka

Viikko 48/2018 (26.11. – 2.12.2018)

Pientä pakkasta on ollut lähes koko viikon. Lunta ei ole tullut, mutta sen verran tiet ovat menneet liukkaiksi, että työmatkapyörä vaihtui hybridistä maasto versioon. Tämä viikko on otettu treenien osalta hieman maltillisemmin. Syynä tähän on ollut ihan harjoitusviikkojen rytmitys, mutta toisaalta viikolla on ollut vähän nuhjuinen olo ja pelko flunssasta laittoi hieman rajoittamaan menoa. Onneksi mitään tautia ei pukannut päälle, so far, kop kop.

Maanantai mentiin vielä normaalisti. Aamulla töihin pyörällä ja iltapäivällä Tesoman uimahallin kautta kotiin. Uintitreeneissä tuli pieni laskuvirhe ja matkaa kertyi 50 m vajaat 2 km (250 + 450 + 500 + 250 + 500). Sen verran alle tunnin treeni kesti, että vaikka tuo puuttuva 50 m olisi tullut uitua, niin alle tunnin olisin siltikin päässyt.

Tiistaina otettiinkin jo vähän kevyemmin. Pidin jälleen etätyöpäivän, ja koska ulkona oli (tai ainakin tuntui) sen verran reipas pakkanen, niin tein aamupäivällä kauden ensimmäisen “kunnollisen” mattotreenin. Samalla tuli testattua myös uudet Hoka One One juoksutossut. 13 km / 61 min tuli matolla teputettua. Hokat olivat ihan hyvät tuohon mattohommaan, sillä ne ovat pehmeäpohjaiset ja toimivat ainakin minulla matolla paremmin kuin esim. Nimbukset, jotka tuntuvat hieman liian kovilta. Tällä kertaa illalla ei ollutkaan sulkapalloa (muutaman sairaustapauksen vuoksi) ja teinkin sitten paikkaavana treeninä kotona tunnin salitreenin.

Keskiviikko otettiin rennosti, eikä harjoituspäiväkirjaan tullut kuin työmatkapyöräilyt.

Torstaina aamulla juoksin 16 km töihin. 13 km/h tuntuu olevan nyt se vakionopeus jolla edetään, niin tälläkin kertaa. Pakkasta oli pari astetta ja paikoin oli liukkaitakin kohtia, mutta onneksi aina löytyi pitäväkin kohta tiestä, joten eipä juuri lipsutella tarvinnut. Illalla auton kyydillä kotiin ja sitten uimahallille. Tällä kertaa yritin ottaa mukaan myös hieman vauhdikkaampaa uintia. Pari sadan metrin pätkää pienellä tauolla uin reippaampaa vauhtia ja muut reippaa pätkät otin pidempien vetojen loppussa. Mitään hurjastelua tuo minun vaparini ei ole, mutta 2100 m meni alle 58 minuutin ja se sisälsi n. 7 minuuttia huilia.

Perjantai oli taas lusmupäivä, sillä vain työmatkapyöräilyt olivat ohjelmassa.

Lauantaikin otettiin myös hieman rennommin, sillä aamulla ei tullut tehtyä kovaa harjoitusta, vaan ainoastaan 13 km:n normaalivauhtinen juoksu. Pakkasta oli kolme astetta ja etelän puoleinen tuuli oli melkoisen kova. Illalla oli ohjelmassa, viiden tunnin puuhommien jälkeen, vielä yhdistelmätreeni, jossa noin 40 minuuttia sisäpyöräilyä trainerilla ja heti päälle 30 minuuttia juoksumatolla. Yllättävän mukavasti jaksoi, vaikka ulkonakin oli tullut teputettua päivän mittaan ihan jokin verran.

Sunnuntaina oli ohjelmassa, en nyt tiedä voiko sanoa kevyempi lenkki, mutta normaalia lyhyempi kuitenkin. Juoksin 23 km rennon reipasta vauhtia PK2-VK1 -sykealueella. Keskivauhti oli 4:30 min/km ja keskisyke 140. Pakkasta oli kolme astetta ja jälleen etelästä tuuli paikoin ihan napakastikin. Juoksu kulki ihan mukavasti, eikä lopussakaan ollut mitään kovin kummoisia jumeja havaittavissa.

Vantage toimi tällä viikolla hieman paremmin. Uinnin matka tallentui oikein, eikä GPS-ongelmiakaan ollut. Jokaisen juoksun alla annoin tosin kellon olla GPS-tilassa normaalia kauemmin ennen treenin aloittamista. Kerran kellon kosketusnäyttö lakkasi toimimasta ja jouduin boottaamaan laitteen. Kahdella harjoituskerralla (sali ja sisäpyöräily) sykkeen mittaus ranteesta takkuili enemmän tai vähemmän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *