Aamu-uinnilla

Viikko 47 (19.-25.11.2018)

Tällä viikolla ollaankin sitten oltu lämpöasteiden puolelta pakkasella melkein joka päivä ja joka yö. Lunta ei ole vielä yhtään eikä liukastakaan, joten työmatkapyöräilyt on vielä voinut tehdä kapearenkaisella kulkupelillä. Vähän enemmän vaatetta on joutunut pakkaamaan päälle, mutta toisaalta kuivat pakkasaamut eivät ole niin pimeitä, että pyöränvaloa ei ole tarvinnut ihan täysillä polttaa.

Treeniviikko eteni hyväksi todetun kaavan mukaan. Eli maanantaina työmatkapyöräilyt ja illalla uintia. Tällä kertaa uintiaika venyi jo hieman yli tuntiin ja matkaakin kertyi 2 km (vaikka Vantage vähemmän näyttikin). Aluksi tuli vedettyä 100 – 250 m pätkiä, mutta lopussa meni jo pari 500 m siivua.

Tiistai oli perinteisesti etätyöpäivä ja aamulla tuli tehtyä vajaan tunnin juoksulenkki hieman päälle 4 ja puolen vauhdilla. Pakkasta oli asteen verran, mutta liukasta ei ollut. Sykkeet korkealla, mutta muuten ihan OK menoa. Uusi mittari sohlasi taas alussa, sillä matka alkoi kertymään mittariin vasta puolentoista kilometrin kohdalla. Illalla puolitoista tuntia sulkapalloa. Tällä kertaa pelasimme MiVa:n kanssa lyhyitä kaksinpelieriä, koska loput eivät päässeet paikalle. Hikistä hommaa.

Keskiviikkona työmatkapyöräilyt ja illalla reilu tunti leppoista sisäpyöräilyä. Torstai poikkesi hieman perinteisestä. Aamulla heti kuudelta tuli poljettua Tesoman uimahallille uimaan reilun tunnin uintitreeni. Jälleen tuli kaksi kilsaa mittariin. Kokonaisaika tippui sen vuoksi, että taukoja tuli pidettyä vähemmän ja uintipätkät olivat pidempiä. Alkuun uin 2 x 100 m, tämän jälkeen 300 m, sitten 700 m ja lopuksi jopa 800 m. Matkan uinnissa alkaa pikku hiljaa pääsemään jo ns. flow-tilaan, joten kohta voisi koittaa 1000 m pätkääkin. Vauhti on kylläkin vielä erittäin rauhallista, joten tekniikkaharjoittelua tarvitaan kovasti. Uinnin jälkeen pyöräilin töihin ja illalla takaisin. Illalla sitten vielä tunnin kotisalitreeni.

Perjantaina aamulla juoksin töihin. 16 km meni hieman alle 74 minuutin. Pakkasta oli neljä astetta ja jonkin verran tuultakin oli havaittavissa. Meno oli hieman jäykän tuntuista ja sykkeetkin olivat korkealla. Aamupäivästä oli ohjelmassa vielä tunnin hieronta-sessio. Ilalla ajoimme Alastarolle syömään täytekaakkua.

Lauantaina aamulla kävin tekemässä Alastarolla maalaismaisemissa vajaan 15 km VK1-juoksutreenin. Pakkasta oli kolme astetta, oli tyyntä ja aurinko alkoi pastamaan pilvettömältä taivaalta. Komeeta oli. Vaikka viimeisellä kilometrillä tuli hieman rauhoitettua vauhtia, niin keskinopeus oli 4:16 ja keskisyke 149. Alkumatka meni ihan mukavasti, mutta parilla viimeisellä kilometrillä alkoi jalat olevamaan jo vähän kankeanoloiset. Sen verran väsyttävä treeni ja reissu oli, että illalla ei jaksanut enää tehdä toista treeniä, vaan tuli otettua rennosti.

Sunnuntaina on jälleen pitkän juoksulenkin vuoro. Pakkasta oli kuusi astetta, lähes tyyntä ja aurinko teki nousua pilvettömälle taivaalle. Lähdin kiertämään Tahmelan-lenkkiä eri suuntaan kuin ennen, jos vaikka maisemat tuntuisivat vähän erilaisemmilta kuin toiseen suuntaa juostessa. Juomarepun letku jäätyi muutaman kilometrin jälkeen, vaikka yritin vähän väliä imeä letkusta juomaa. Se tarkoitti sitä, että 27 km lenkillä viimeiset pari tuntia mentiin ilman juomaa. En tiedä johtuiko juoman puutteesta, mutta lenkki tuntui vähän raskaalta. Tosin vauhti oli hieman liian kova PK1-lenkille (4:48), vaikka pääosin aerobisella alueella sykkeet pysyvätkin. Tällä lenkillä meni 2200 juoksukilometriä rikki tälle vuodelle. Viisi viikkoa olisi vielä vuotta jäljellä, joten 2 ja  ½ tonnia voisi saada kasaan vuoden vaihteeseen mennessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *