Vantagen testailua

Viikko 46/2018 (12.-18.11.2018)

Lämpimähköt päivät jatkuivat vielä tälläkin viikolla, mutta ensi viikolla näyttäisi alkavan jo pakastamaan. Nokian tykkilumilatukin suljettiin tällä viikolla lämpimien kelien vuoksi, mutta toivottavasti ensi viikolla innokkaat hiihtäjät pääsevät taas suksimaan. Itse tosin en kuulu siihen joukkoon.

Tällä viikolla tuli testailtua uutta Polarin Vantage V -urheilukelloa ihan urakalla. Ihan valmis tuo laite ei vielä ole, sillä ominaisuuksia puuttuu vielä melkoisesti ja nykyisissäkin on ikäviä bugeja. Olen päässyt jakamaan kokemuksiani työkaverin kanssa ja myös FB:stä löytyy ryhmä, josta löytyy paljon kommentteja ja valituksia ko. aiheesta.

Maanantaina mittari oli päällä työmatkapyöräilyn aikana. Siinä se toimi ihan hyvin. Reitti ei osunut ihan niin hyvin kartalle kuin Polarin V800:lla, mutta melko hyvin kuitenkin. Syke mitattiin ranteesta ja käyrästä päätellen toimi ihan hyvin.

Maanantai-iltana hyppäsin altaaseen mittarin kanssa. Sykkeet mitattii ranteesta. Edellisiin kertoihin verrattuna sykkeet olivat korkeammalla. Tosin nyt uin vähän pidempiä pätkiä ja korkeat sykeet tulivat juurin niiden vetojen aikana. Mittari näyttää mukavasti alasvälin ja levon ajat ja sykkeet. Myös käsivetojen määrän näkee harjoitusanalyysista. Tosin en osaa sanoa kuinka hyvin ne pitävät paikkansa, mutta kuitenkin. Tällä uintikerralla tein jo jokusen sadan metrin yhtämittaisen vedon ja lopuksi vielä yhden 150 m vedon.

Tiistaina pidin etätyöpäivän ja kävin aamupäivällä tekemässä vajaan 11 km juoksulenkin. Tällä kertaa kello teki matkan mittauksessa topin n. 400 m jälkeen ja jatkoi matkan mittaamista vasta vajaan parin kilsan kohdalla. Tämä oli kyllä tosi harvittava bugi kellossa, sillä nyt ei osaa oikein luottaa laisinkaan sen matkan mittaamiseen. FB-ryhmässä olen kuullut samanlaisia vikoja muidenkin laitteissa. Toivottavasti seuraava softapäivitys korjaa vian. Illalla kävin vielä pelaamassa puolitoista tuntia sulkapalloneluria ja sykkeet mitattiin jälleen ranteesta. Laite tuntui toimivan ihan ok, ja pelikin sujui ihan mallikkaasti.

Keskiviikkona taas työmatkapyöräilyt mittari kädessä, ja illalla reilun tunnin sisäpyörätreeni. Sykemittaus ranteesta näytti ihan samat max- ja avg-sykkeet kuin Tacxin pyörätrainerikin, eli sen puolesta voisi ainakin sanoa, että rannemittaus tuntuisi olevan suht kohdillaan. Vähän sykekäyrässä oli eroavaisuutta Tacxin käyrään verrattuna, mutta suht lähellä kuitenkin.

Torstaina aamulla tein kotona vajaan 11 km:n juoksulenkin. Nyt matkan mittaus toimi muuten kunnolla, mutta ensimmäisellä kilometrillä tuli 100 m oikaisu reittiin. Sykkeet olivat hieman korkealla vauhtiin nähden, mutta muuten juoksu tuntui ihan hyvältä. Päälle pyörällä töihin ja illalla myös polkien takaisin. Illalla kävin vielä uimassa 50 minuuttia kellon kanssa. Harmikseni käynnistin harjoituksen väärällä lajiprofiililla, joten en saanut vertailukelpoista dataa maanantaihin nähden. Tällä uintikerralla napsahti taas joku paikoilleen, sillä nyt pystyin uimaan pidempiä matkoja kuin aiemmin. Paras veto oli 300 metriä ja olisi kyllä enemmänkin pystynyt. Sykkeet ovat tippuneet ja muutenkin uinti tuntuu rennommalta. Kaiken kaikkiaan uin tuon session aikana 1500 m.

Perjantaina oli taas vuorossa työmatkapyöräilyt ja illalla tunnin kotisalitreeni. Sykkeeni ei näemmä kauheasti nouse salitreenin yhteydessä. Maksimi oli 113 ja keskisyke 85.

Lauantaina tuli pitkästä aikaa laitettua numerolappu rintaan. Ohjelmassa oli kauden ensimmäinen TeivoCupin osakilpailu. Lämpöä oli 6 astetta ja alkumatkasta oli hieman vastatuulta, mutta muuten oli vuodenaikaan nähden erinomainen juoksusää. 5 km matkaan meni aikaa 17:56, joka oli kautta aikojen minun toiseksi paras aika. Yhdeksän ja puoli vuotta sitten juoksin 7 sekunttia paremmin, joten kovin kauheaa taantumista ei ole kymmenessä vuodessa tullut. Juoksu sujui ihan mukavasti ja jalat pelasivat. Hapenotto oli tällä kertaa rajoittavampi tekijä.

Illalla tein vielä yhdistelmätreenin, joka sisälsi 40 minuuttia trainerilla polkemista ja heti perään puoli tuntia juoksua matolla (6,2 km). Uusi mittari oli kaikissa treeneissä mukana eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut havaittavissa. TeivoCupin mitaksikin tuli tasan 5 km. Lauantaina oli myös ohjelmassa puun kaatoa ja muuta siihen liittyvää toimintaa.

Sunnuntaina oli vuorossa viikon pitkä juoksu. Otin mukaan varmuuden vuoksi myös vanhan V800-mittarin, jotta voisin verrata lenkin päätteeksi matkoja uuden mittarin kanssa. Molemmat näyttivät hieman päälle 27 km eikä heittoa ollut kuin jokunen kymmenen metriä. Sykkeet olivat yllättävän hyvät. Keskisyke oli 127 ja maksimikin vain 138, vaikka reitillä on kuitenkin yksi rapsakkakin nousu. Keskivauhti oli kuitenkin niinkin hyvä kuin 4:55 min/km. Muuten juoksu oli vähän kankean oloista. Taisi lauantain urakointi hieman painaa.

Hyvä treeniviikko taas takana. Ehkä tuota uutta kelloa uskaltaa nyt käyttää, vaikka tiistain ongelman jälkeen uhkasin laittaa sen kaappiin odottamaan seuraavaa softapäivitystä. Kaikista positiivisinta treeniviikossa oli kuitenkin torstain uinti, sillä vielä pari viikkoa sitten 50 m oli ehdoton maksimi, mitä pystyin yhtä mittaa uimaan vaparia ja silloinkin huilin aikana hengitys oli melko kiivasta. Nyt pystyi uimaan 300 m eikä samanlaista puuskutusta esiinny laisinkaan. Kyllä tämä tästä etenee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *